Miért fáj egyes anyaroszágiaknak, hogy ki lehet magyar, miközben sértegetik külhoniak identitását és becsületét?
Ki lehet magyar:
"A népszámláláson az magyar, aki magyarnak vallja magát. Attól, mert Romániában élsz és román állampolgár vagy, vagy román nyelven válaszolsz a kérdőívre: a népszámláláson bátran vállald magyar identitásod!
Akkor is vallhatod magad magyarnak, ha a felmenőid nem (mind) magyarok, ha csak részben ismered a magyar nyelvet, ha nem magyar egyházba kereszteltek, ha nem jártál magyar óvodába, iskolába. Ha így érzel, kérünk, valld magad magyarnak a népszámláláson. Ezzel úgy tudsz segíteni kisebbségi közösségünknek, hogy a többségtől nem veszel el semmit, és gazdagítod Románia, Erdély sokszínűségét."
Felőlem mindenki annak vallja magát aminek akarja.
Nekem csak annyi a bajom hogy szvsz nem normális dolog olyan országban szavazgatni a választásokon, ahol nem él az illető. Ennyi.
#29: "Egy provokátor vagy, nem erdélyi."
Az öreganyád valaga, az! Tájékoztatnálak, hogy ugyanúgy Erdélyi és MAGYAR vagyok, mint az erdélyi magyarok további 85%-a, aki NEM kívánt élni a szavazati jogával Magyarországon!
Ha abból a 100.000 magyarból állna az erdélyi magyarság, aki levélszavazott, akkor már nagyon nagy bajban lennénk! Szerencsére már csak az én megyémben is több magyar élt ennél a legutóbbi népszámláláson - és remélem, idén is összejön a minimum TÍZSZERESE (1.300.000 volt legutóbb).
Úgyhogy egyelőre a választásaitok azt tükrözik, hogy az erdélyi magyarok 85%-a velem van azonos állásponton, nem pedig a kérdezővel!
#34 Egyre gyakoribb jelenség, hogy vállalják cigányságukat, de a romák többsége a mai napig is vagy román, vagy magyar nemzetiségűnek vallja magát.
Illetve 2011 óta létezik "Nem válaszolok" opció is, sokan élnek ezzel is.
"Úgyhogy egyelőre a választásaitok azt tükrözik, hogy az erdélyi magyarok 85%-a velem van azonos állásponton, nem pedig a kérdezővel!"
XD és ebből ezt szűrted le... szekus fattya...
Esetleg te vagy szekus fattya, kérdező (a stílusodhoz illene). Én nem ebben a stílusban szóltam hozzád!
Nem lepne meg, ha valójában pont te nem lennél erdélyi - én úgy tanultam, nem ebben a stílusban ugatunk egymásra.
Sajnos ezt sikerül lassan ide is importálják a magyarországiak. Csak azt nem kellene elfelejtsd, hogy mi nem szabadna úgy gyűlölködjünk egymással szemben, ahogy ők szokták odaát.
98%-os többségben ők kivájhatják egymás szemét (ki is vájják), de nekünk ez túl nagy luxus, egy román tenger közepén!
Nem értünk egyet, oké - de én nem mocskoltalak mindenféle gyalázkodó jelzőkkel! Szégyellhetnéd magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!