Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fáj egyes anyaroszágiakn...

Miért fáj egyes anyaroszágiaknak, hogy ki lehet magyar, miközben sértegetik külhoniak identitását és becsületét?

Figyelt kérdés

Ki lehet magyar:

[link]

"A népszámláláson az magyar, aki magyarnak vallja magát. Attól, mert Romániában élsz és román állampolgár vagy, vagy román nyelven válaszolsz a kérdőívre: a népszámláláson bátran vállald magyar identitásod!

Akkor is vallhatod magad magyarnak, ha a felmenőid nem (mind) magyarok, ha csak részben ismered a magyar nyelvet, ha nem magyar egyházba kereszteltek, ha nem jártál magyar óvodába, iskolába. Ha így érzel, kérünk, valld magad magyarnak a népszámláláson. Ezzel úgy tudsz segíteni kisebbségi közösségünknek, hogy a többségtől nem veszel el semmit, és gazdagítod Románia, Erdély sokszínűségét."

2022. aug. 31. 11:13
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
29: aki más véleményen van az csak provkátor lehet igaz? Esetleg valami konkrét ellenérved van a felsoroltakra?
2022. aug. 31. 12:57
 32/38 anonim ***** válasza:
87%

Felőlem mindenki annak vallja magát aminek akarja.

Nekem csak annyi a bajom hogy szvsz nem normális dolog olyan országban szavazgatni a választásokon, ahol nem él az illető. Ennyi.

2022. aug. 31. 13:55
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

#29: "Egy provokátor vagy, nem erdélyi."

Az öreganyád valaga, az! Tájékoztatnálak, hogy ugyanúgy Erdélyi és MAGYAR vagyok, mint az erdélyi magyarok további 85%-a, aki NEM kívánt élni a szavazati jogával Magyarországon!

Ha abból a 100.000 magyarból állna az erdélyi magyarság, aki levélszavazott, akkor már nagyon nagy bajban lennénk! Szerencsére már csak az én megyémben is több magyar élt ennél a legutóbbi népszámláláson - és remélem, idén is összejön a minimum TÍZSZERESE (1.300.000 volt legutóbb).

Úgyhogy egyelőre a választásaitok azt tükrözik, hogy az erdélyi magyarok 85%-a velem van azonos állásponton, nem pedig a kérdezővel!

2022. aug. 31. 18:34
 34/38 anonim ***** válasza:
33: Erdélyben a magyarul beszélő cigányok magyarnak vagy cigánynak vallják általában magukat a népszámláláson? Erről lehet tudni valamit?
2022. aug. 31. 18:45
 35/38 anonim ***** válasza:

#34 Egyre gyakoribb jelenség, hogy vállalják cigányságukat, de a romák többsége a mai napig is vagy román, vagy magyar nemzetiségűnek vallja magát.

Illetve 2011 óta létezik "Nem válaszolok" opció is, sokan élnek ezzel is.

2022. aug. 31. 19:04
 36/38 A kérdező kommentje:

"Úgyhogy egyelőre a választásaitok azt tükrözik, hogy az erdélyi magyarok 85%-a velem van azonos állásponton, nem pedig a kérdezővel!"

XD és ebből ezt szűrted le... szekus fattya...

2022. aug. 31. 20:23
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg te vagy szekus fattya, kérdező (a stílusodhoz illene). Én nem ebben a stílusban szóltam hozzád!

Nem lepne meg, ha valójában pont te nem lennél erdélyi - én úgy tanultam, nem ebben a stílusban ugatunk egymásra.

Sajnos ezt sikerül lassan ide is importálják a magyarországiak. Csak azt nem kellene elfelejtsd, hogy mi nem szabadna úgy gyűlölködjünk egymással szemben, ahogy ők szokták odaát.

98%-os többségben ők kivájhatják egymás szemét (ki is vájják), de nekünk ez túl nagy luxus, egy román tenger közepén!

Nem értünk egyet, oké - de én nem mocskoltalak mindenféle gyalázkodó jelzőkkel! Szégyellhetnéd magad!

2022. aug. 31. 20:50
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
37: sajnos a hazai fideszes gyűlöletpolitika láthatóan a határon túl is megteszi a hatását, ott is egymás ellen fordítják a magyarokat
2022. aug. 31. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!