Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Infláció mekkora? Hogy van...

Infláció mekkora? Hogy van ez, hogy a legfontosabb árucikk a KENYÉR ( amit majdnem mindenki vesz) 2019-ben 270 ft volt, most 670 ft?

Figyelt kérdés

Akárhogy is számolom ez majdnem 150%-os infláció!

Lehet, hogy a repülőjegyek csak kevéssel emelkedtek vagy más, de az nem létszükséglet!

2022. aug. 29. 14:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
18%

"Te neked esetleg az nem jut eszedbe, hogy nem mindenkinek van pénze hiper-szuper bio sz@rokra? 😃"

Itt látszik, hogy halvány lila fingod sincs arról, mennyi értékes ételt fogyaszthatnál elérhető áron, ha nem becsukott szemmel járnál a boltok polcai között - ehelyett kosárba teszed a kenyeret, a hűtőből kiveszed a tescos virslit és szalámit, majd hogy mindezt leöblítsd, egy jó Kőbányai is elfér ott. Mondanám, hogy váljék egészségétekre, meg jókat derülök, amikor az ilyen moslékok ára miatt sírtok, csak épp az a baj, hogy a f*s táplálkozással összefüggő kórházi kezeléseiteket majd én fogom fizetni 🙂

#18 Igen, jól fog lakni vele. Feltéve, hogy nem egy sz@r proliról van szó 😉 Fizikai munkát szerencsére már vagy tíz éve nem végeztem, viszont rendszeresen teszek egész napos gyalog-, vagy kerékpártúrákat - vegetáriánusként. Sem akkor, sem most nem hiányzik közben a magyar férfitársadalom eszményének tartott, száz kiló fölötti zsírdisznó szokásos eledele, a kenyér és a szalonna 😉

"Én a zöldség fogyasztás más formáját nem is ismerem"

És ezért én vagyok a hibás? 😃 Vagy mások? Nincs baj azzal, hogy ilyen nyomorult szintet képviselsz a táplálkozás terén, csak legalabb ne vágnál fele.

2022. aug. 29. 15:27
 22/29 anonim ***** válasza:
22%

Nekem a kedvencem a DM-es pufirizs, amelynek 100 grammja 269 forint, ezzel nem tartozik a legolcsóbbak közé a mezőnyben.

100 grammnyi pufirizsből csinálok mondjuk négy uzsonnát/vacsit/reggelit, szendvicsként elkészítve. Ennyit úgy általában két hét alatt eszem meg, de számoljunk mondjuk másféllel.

Veszek tehát havi szinten három zacskó pufirizset, összesen 810 forintért. Ez ugye az az összeg, amibe a kenyér kilója kerül.

De vegyünk ilyet hetente háromszor - kábé háromezer-ötszáz forintnál járunk havi szinten.

Ez lenne a nagy drágaság a kenyérhez képest?

Jól lakni meg jól tud bárki vele, ha nekem sikerült.

2022. aug. 29. 15:39
 23/29 anonim ***** válasza:
37%

#22 Valamit nagyon félreértettél; én aztán senkit nem akarok meggyőzni arról, hogy hagyjon fel a húsfogyasztással - az értelmi szintedet figyelembe véve, nálad hiába is próbálkoznék.

Sőt, kifejezetten tisztelem azokat a húsevőket, akik képesek értelmesen összeállítani az étrendjüket - vagyis nem heti ötször vörös hús meg belsőség van az asztalon, rántottat pedig legfeljebb ünnepekkor látnak.

Nem kell mondanom, Magyarországon nem ez a jellemző.

A hozzászólásod többi részére nincs mit reagálni, egyrészt teljesen offtopic, másrészt nem is vagy szint, az ott írt baromságokat bárki könnyedén megcáfolja veretes táplálkozástani ismeretek nélkül is.

A válaszod jelentve.

2022. aug. 29. 15:43
 24/29 anonim ***** válasza:
65%

A rizspufi is egy magas glikémiás indexű sz@r, de legalább drága. aza jó benne hogy több egészségtelen margarin meg felvágott megy rá relative. Olyanoknak előnös lehet, akik kenyérpótlónak használják, hogy íg csökkentsék a szénhidrát bevitelt egy diétában. Gluténérzékenyeknek is ok, de amúgy semmivel se jobb, mint mondjuk egy szelet korpár/teljeskiörlésű kenyér. szerintem az íze is rossz.

A topicban pedig a drágulás a téma, nem pont a vegán étrend az ellenszer..finomanszólva. persze jó annak, aki jól lakik egy salátalevébe tekert rízsszemmel a 45 kilójával, a többség sajnos nem ilyen.

2022. aug. 29. 15:52
 25/29 anonim ***** válasza:
32%
21# nem veszek se tescos virslit, se kőbányait de még tescos szalámit se. Szeretem a teljeskiőrlésű kenyeret, pufi rizst, illetve igen, veszek sima zsemlét és kiflit is, de a legtöbb ilyen egészséges bio szarság jóval drágább az átlagnál és csak hogy ezt tisztázzuk, egy szelet pufi rizsben kb 20 kcal van, ami egy 8 órát dolgozó pl kőművesnek szánalmasan kevés, amíg ezzek szemben egy szelet kenyér kb 200 kcal. Szerinted melyiket fogja venni, hogyha jól akar lakni? Én se dolgozom fizikai munkát, rendszeresen sportolok, de azt remélem tudod, hogy napi 1-2 óra edzés közel nem olyan megterhelő, mint 10 órát végig dolgozni a tűző napon 😃. Úgyhogy ezt inkább ne hasonlítsuk össze
2022. aug. 29. 16:15
 26/29 anonim ***** válasza:
69%

A válaszod jelentve."

Offtopic mi? Te kezdtél el vergődni, hogy mindenki eszi a szar kenyeret, bezzeg te, a táplálkozás szakértő, a közelébe se mész ilyen szemétnek.

Az infláció volt a lényeg, nem a kenyér. Ez nem az ételek italok kategória.

A te értelmi szintedet inkább ne is jellemezzük. Először válaszolsz, aztán meg jelented.

Aztán szét offolod a topicot a baromságoddal, meg mindenkit leszólsz. Mert te mindenkinél jobbnak hiszed magad.

Szánalmas, undorító az ilyen ember.

2022. aug. 29. 16:52
 27/29 anonim ***** válasza:
31%

#26 Szó sincs semmiféle offról. A kérdező hibázott ott, hogy a problémafelvetésének középpontjába az élelmiszerpiac egy önmagában nem túl jelentős, könnyen megkerülhető, egészségtelen szegmensét helyezte.

Problémázhatott volna a csirkemellen, a tofun, a gyümölcsökön, a növényi tejen. Nem ezt tette.

Az itt mutatott magánszámod után elvárjuk, hogy végtelen toleranciával, megértéssel hallgasd a dohányosok, alkoholfüggők stb. siralmait kedvenc termékük drágulásáról.

2022. aug. 29. 17:12
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

"A rizspufi is egy magas glikémiás indexű sz@r, de legalább drága. aza jó benne hogy több egészségtelen margarin meg felvágott megy rá relative."

Nem én vagyok az itteni "kenyérfóbiás", viszont a fehér kenyér glikémiás indexe még magsabb a pufirizsénél is!

2022. aug. 29. 17:29
 29/29 anonim ***** válasza:
57%

27# nagyon ki tudnálak osztani, lealázni stb. De a buszon telóról pötyögve valahogy nem az igazi. Meg annyira nem is érdekel.

"élelmiszerpiac egy önmagában nem túl jelentős, könnyen megkerülhető, egészségtelen szegmensét helyezte"

[link]

Hol, ki, és mikor mondta ki hogy a kenyér egészségtlen?

Linkeld ide vagy veszítesz és leégsz.

2022. aug. 29. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!