Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Infláció mekkora? Hogy van...

Infláció mekkora? Hogy van ez, hogy a legfontosabb árucikk a KENYÉR ( amit majdnem mindenki vesz) 2019-ben 270 ft volt, most 670 ft?

Figyelt kérdés

Akárhogy is számolom ez majdnem 150%-os infláció!

Lehet, hogy a repülőjegyek csak kevéssel emelkedtek vagy más, de az nem létszükséglet!

2022. aug. 29. 14:19
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
73%

10.

Elképzelhető hogy te nem eszel kenyeret,meg az is,hogy az új technológiával készült kenyér nem a leg táplálóbb,de a legtöbb ember veszi, mivel erre van pénze és csak ez számít nem az,hogy pár ember nem ezt eszi.

2022. aug. 29. 14:50
 12/29 anonim ***** válasza:
82%
Jellemzően az eszik sok kenyeret, akinek nem telik arra, hogy naponta kilószámra vegye a zöldséget, gyümölcsöt, meg otthon sütögessen mandulalisztből stb. Elég sokan vannak ilyenek, engem is beleértve. De persze kenyér és kenyér között is van sok különbség, vannak egészséges (és persze drágább) verziók.
2022. aug. 29. 14:54
 13/29 anonim ***** válasza:
27%

#11 Az emberek két okból vehetik a kenyeret:

1. nincsenek tudatában az egészségesebb és (nem drágább) alternatíváknak

2. tudják ugyan, hogy a táplálkozási szokásaik korrigálásra szorulnak, de kényelemből nem változtatnak

A második réteg teljes mértékben le van sz@rva - aki ilyen szinten igénytelen magával szemben, azzal nem lehet és nem is kell mit kezdeni, fulladjanak csak meg a saját mocskukban, költsék a keresetük nagy részét kenyérre.

Az első csoport esetében a megoldás, hogy a kenyeret napi szinten fogyasztó barátainknak elmagyarázzuk, mit kellene fogyasztaniok. A legjobb megoldás egy állami szintű kampány lenne, de nyilvánvaló, hogy egy olyan kormányzó párttól, amelynek a vezetője egy határa fordított disznóval pózol, egy másik 180 kilós tagja meg zsírral eszi a pacalt, nem várhatunk ilyesmit.

2022. aug. 29. 14:56
 14/29 anonim ***** válasza:
61%

"Nincsen egyetlen olyan, negyven év alatti ismerősöm, rokonom sem, aki kenyeret vásárolna."

És mivel helyettesítik a kenyeret az étrendben?

2022. aug. 29. 14:59
 15/29 anonim ***** válasza:
26%

#14 Tipikusan pl. puffasztott rizzsel, abonettel, hajdinapehellyel.

Ne tévesszen meg, hogy ezek kilós ára nagyobb, mint a kenyéré - lényegesen kisebb mennyiséget szükséges ugyanis fogyasztani belőlük ahhoz a jóllakottságérzethez, amit a kenyér nyújt.

2022. aug. 29. 15:05
 16/29 anonim ***** válasza:
68%
Te neked esetleg az nem jut eszedbe, hogy nem mindenkinek van pénze hiper-szuper bio sz@rokra? 😃 Tegnap néztem a tescoba teljeskiőrlésű kenyeret, akkora sincs, mint egy rendes kenyér fele és 800 forint. Szerinted aki épphogy kijön a fizetéséből a hónap végére, annak van pénze az "egészséges alternatívákra"?
2022. aug. 29. 15:06
 17/29 anonim ***** válasza:
67%
#16 igen, erre láthatóan nem gondol, hogy sokan csak a legolcsóbbat engedhetik meg maguknak, nem válogathatnak
2022. aug. 29. 15:07
 18/29 anonim ***** válasza:
58%
Egy olyan ember aki ledolgozik napi 8-10 órát kemény fizikai munkaként az szerinted jól fog lakni szaros puffasztott rizsekkel, vagy inkább kenyeret eszik?
2022. aug. 29. 15:08
 19/29 anonim ***** válasza:
12%
Én is szeretem a puffasztott rizst, de sokkal drágább a kenyérnél és egyáltalán nem laktat annyira.
2022. aug. 29. 15:08
 20/29 anonim ***** válasza:
59%

Úgy beszéltek a sima kenyérről mintha valami drog lenne, amit nem szabad fogyasztani.

A nagyokos kenyérgyűlölő hülyeségeket beszél. Nem az veszi a kenyeret, akinek másra nincs pénze. Kenyér alatt a legtöbben a pék árukat értik.

Én pl azért veszem, mert abból csinálomna szendvicset, amihez lehet enni rengeteg zöldséget.

Én a zöldség fogyasztás más formáját nem is ismerem.

Bar tudom hogy te csak fel akartál vágni a felsőbbrendű, gazdag életeddel. Senkit se érdekel, repkedj ahova akarsz.

2022. aug. 29. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!