Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem télen van egy...

Miért nem télen van egy hosszabb szünet az iskolákban?

Figyelt kérdés

Tekintettel az energiaárakra szerintem tök logikus lenne, hogy ne fűtse több ezer iskola 3 hónapon át az utcát, meg pörgesse a villanyszámlát látástól vakulásig.

Nyáron szinte nulla rezsivel menne egy iskola. Télen fűtöd + világítod reggeltől estig.

2022. aug. 29. 05:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Aztán magyarázd meg a nebulóknak, hogy a nyári meleg helyett ezentúl a téli sötétben és hidegben kell menniük nyaralni a Balatonra. Biztosan nagyon élvezni fogják.
2022. aug. 29. 06:08
 2/20 Molyember ***** válasza:
93%
Képzelem, milyen fsza lenne a 39 fokos hőségriadóban egy fülledt matekóra.
2022. aug. 29. 06:14
 3/20 anonim ***** válasza:
89%
Próbálj meg koncentrálni, tanulni, dolgozatot írni 30+ fokos tanteremben
2022. aug. 29. 06:21
 4/20 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem hol van Magyarországon 39 fok nyáron?

Tudotammal amúgy a felnőttek is a melegben mennek dolgozni nyáron, nem haltak még bele

2022. aug. 29. 06:24
 5/20 Molyember ***** válasza:
92%

Pl. Budapesten volt ennyi, de az Alföldön se kell pulcsi a nyári hónapokban.

Egyébként a hosszú téli szünettel járó rezsiemelkedést mivel akarod kompenzálni? Vagy a családok dögöljenek meg, csak az állami fenntartású iskolák spóroljanak?

Vagy lehet, hogy diák vagy, és nem akarsz suliba menni?

2022. aug. 29. 06:30
 6/20 anonim ***** válasza:
9%

Ezeknél a kérdéseknél mindig előkerül a bűvös "nyáron 39 fok van" érv.

Mondjuk, hogy hol azt nem tudom. Ahol van is, ott is 2x egy napot a nyáron.

Kis utánanézés után:

Átlagos max. hőmérséklet (°C) Budapesten Június: 24,4 Celsius fok, Július 26,5 Celsius fok, Augusztus 26 Celsius fok

Sok nagyvárosban ennél jóval alacsonyabb az átlag, azért Pestet hoztam mert az volt a példa.

Kicsit bogarászva még a statisztikákat, ennyi erővel májusban vagy szeptemberben sem szabadna bejárniuk az iskolába a gyerekeknek, mivel ezekben a hónapokban szinte ugyanakkora a hőmérséklet mint nyáron.

De amúgy meg mind a szellmi, mind a fizikai munkát végzők ugyanúgy dolgoznak nyáron. Gyártól irodáig dolgoztam én már mindenhol, voltak helyek amik helyett szívesebben ücsörögnék nyáron a 29 fokban inkább az iskolapadban.

2022. aug. 29. 06:38
 7/20 anonim ***** válasza:
93%

6os melyik év adatai szerint volt ekkor pesten?🤣

Oké most kicsit esősebb nyarunk volt ami nem ért sokat így se, de máskor nagy szárazság volt.

2022. aug. 29. 06:42
 8/20 Akvariumpucolo ***** válasza:
0%
Adom amúgy, hogy aki szerint Magyarországon nyáron, azaz 3 hónapon át 39 fok van, az fel van pontozva, de az a válaszoló aki konkrét statisztikát másol be, az kapja a pirosat xdddddd
2022. aug. 29. 06:49
 9/20 anonim ***** válasza:
84%

Az utóbbi évek alapján még szeptember első 2-3 hetében is tartani kéne a nyári szünetnek. 😅

Én még anno évnyitó után már pulóver, mackónadrágban kezdtem a tanévet. Mostanában meg szeptember 20-a körül is még rövidnadrág+strandpapucsba slattyogok be a munkahelyre.

2022. aug. 29. 07:01
 10/20 Molyember ***** válasza:
94%

Az azért erős, amikor az oltás- és háborútagadók mellé előbújtak a hőségriadó tagadók is. Nyilván délben is átlaghőmérséklet van, te professzor. :D

Mindegy, a semmiről vitázunk. Nem lesz télen hosszabb szünet, mert nincs értelme.

2022. aug. 29. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!