Mi most a covid miatti protokoll az általános iskolákban? Nálatok, hogy van ez? Rendkívüli szünet vagy online oktatás, esetleg karantén lett bevezetve?
Amennyiben 12 év alattiakról van szó, akkor sem tehet az oktatási intézmény addig semmit, ameddig a Megyei Kormányhivatal Járási Kormányhivatal Népegészségügyi Osztálya hivatalból meg nem keresi az oktatási intézmény vezetőit majd pedig a kontakt diákokat (kiskorúak esetén velük egyidejűleg a törvényes képviselőket) valamint azokat a pedagógusokat, akik oltatlanok vagy 6 hónapnál nem régebben estek át a fertőzésen (ez utóbbi a diákokra is vonatkozik).
Szóval téves, hogy csak az oltott diákok nem kerülnek karanténba, hisz a COVID-19 betegségen legfeljebb 180 nappal (vagyis azon belül) átesők sem kerülnek karanténba. A kontakt kutatás akár 3-4 napot is igénybe vehet.
Elég hozzá 1 gyerek is, az baromság, hogy csak akkor csinálnak valamit ha 4-5 gyerek covidos az osztályban.
Viszont az Oktatási Hivatal határozatát meg kell várni, addig nem rendelnek el karantént és online oktatást, és ez beletelhet 2-3 napba is.
Értem, hogy kell 2-3 nap a határozatra, de nem értem, hogy miért? Lefertőzik közben az egész osztályt.
Tavaly volt hasonló szitu és kiderült, hogy az iskola le sem jelentette a covidos eseteket. Akkor tanárok és több család is lett pozitív. Az első fertőzéstől eltelt majdnem a tíz nap, mire lett valami. Akkor itthon tartottam a gyereket egyből, lehet most is azt kellene tenni. Micsoda fejetlenség van itt.
Utolsó: bár tudnám. Tankernek vagy az ántsz-nek?
Tavaly nálunk végül a gyermekorvos jelentette azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!