Alakulóban van a Szolgálólány Meséje forgatókönyv Magyarországon? A nőknek csak a szüléshez lesz joguk?
Azért visszás ez mert nincsenek meg a feltetelei sok esetben a gyerekvállalasnak.
1. Alig vannak már ovónők tanárok és csak kevesebb lesz.
2. Sok munkahelyen a 3. táppénznél gyerek miatt, egyszerűen kirúgnak.
3. Balkáni fizetések.
Köszi, közben az ő doksijukat is megtaláltam.
"Ha ez a tendencia folytatódik, a nemek közötti egyenlőtlenségek megfordulása a felsőoktatásban a termékenység csökkenésének kockázatához vezethet, mivel a nők házasságának valószínűsége, és ezzel a gyerekvállalás esélye is csökken."
Eddig úgy tudtam, hogy a termelékenység biológiai tényező, és nem függ attól, hogy valaki tanul vagy házasodik-e. Hm, úgy tűnik, már a biológiát is átírják...
Egyébként ha jól tudom akkor az igaz hogy a nők oktatása összefügg a vállalt gyermekek számával.
(Viszont szerintem pl egyáltalán nem rossz dolog elszakadni attól a "hagyománytól" hogy tanulatlan emberek potyogtassanak 10 gyereket... Inkább vállaljanak a tanultak kevesebbet, és neveljék őket tisztességesen. De ez már csak magánvélemény.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!