Milyen intézkedéseket tett a kormány, hogy ne valósuljon meg ez a forgatókönyv?
Így van, vagy külföldön lesznek, vagy őrzött luxusvillákban, ahol nem találkoznak majd a mindennapi valósággal.
Pl. Lölö vagy Andika sem találkozik már nagyon a napi valósággal. A szolgák vásárolnak be nekik, sofőr viszi őket a villájukból a koktélpartikra, meg a repülőtérre, ha a Maldívra repülnek.
Ezeknek az embereknek mindegy, mi lesz, legfeljebb csak az számít, hogy a lebutított lakosság megszavazza őket, hogy a közpénzek lenyúlásából továbbra is jól éljenek:
Véleménycikkre véleményposzttal válaszolok. Amit a kormány SZERINTEM tesz, az a tudatos nem cselekvés a kiválasztott helyen. Szerintem a magyar ellátórendszert nem lehet megmenteni, annyira természetellenes már. Amit a Fidesz szerintem tudatosan csinál, hogy nagyrészt hagyja elsorvadni.
A mostani húszas-harmincas-negyvenes korosztály már abban a tudatban nő fel - pl az ilyen cikkek miatt is -, hogy magáról kell gondoskodnia. Félünk az állami egészségügytől, kifizetjük a TB-t, és utána magánegészségügybe megyünk ellátásért. Nem számítunk a nyugdíjunkra, inkább úgy készülünk, hogy dolgozni fogunk egész életünkben.
A Fidesz ezt segíti elő azzal, hogy nem erősíti az állami ellátórendszert, ezért az magától sorvad. Ha egyre többen megyünk magánegészségügybe, akkor megerősödik a piaci alapút ellátás. Ha piaci alapon juttatást kap az orvos, lehet, haza is jön Németországból. A végén lehet, kapunk egy angolszász jellegű, piaci alapú ellátórendszert, aminek van előnye és hátránya is.
Nem tudom eldönteni, hogy ez jó, vagy rossz, de én ezt látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!