Migránsok, tanárok, melegek kipipálva. Na, kik lesznek a következők?
Tele van 40 éves értelmiségi nővel a Tinder, aki első gyereket szeretne. Ezek többsége budapesti a tapasztalataim alapján.
Hát kösz nem, de nekem ne szüljön senki egy torzszülöttet, mert neki eddig a karrierje volt fontos, aztán most rájött, hogy ő nő.
Ezekkel a problémákkal foglalkozni kell. Ez nem azt jelenti, hogy a kormány célpontjai a nők.
Az számomra is felfoghatatlan, hogy az alkotmányba kell rögzíteni, hogy egy családban kinek milyen neme van. Én azt hittem, hogy ezt oviban elég elmondani.
Én pl info-könyvtár szakot végeztem, képzeld el pont az a gond hogy nincs elég ilyen végzettségű szakember pedig szükség lenne rá. Kifejtenéd kérlek, hogy miért nulláznád le a felsorolt szakokat? :)
#kérdező
Ez várható volt.
A cikkben, az elején van egy mondat:
"A nemi arányok eltolódásában közrejátszhatott a pedagógus szakma elnőiesedése, a tanárok 82 százaléka ugyanis nő."
Na és miért van ez így? Mert alacsonyak a tanári fizetések.
Ergo: emeljék fel a tanárok fizetését az iparban dolgozó mérnökök szintjére. Akkor majd lesz sok férfi tanár, és a nők közül kevesebben fognak diplomát szerezni.
De erre az a nagy akadémikus Palkovics sose fog rájönni. A többi se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!