Ha hazudok a népszámláláson, akkor számíthatok valamilyen büntetésre?
Undorító, hogy betették a lakással kapcsolatos kérdéseket is (kötelező válaszadással). Semmi köze a kormánynak a lentiekhez:
a lakás címe,
építési éve,
falazata,
a lakáshasználat formája (pl. rendszeresen, idényszerűen, üres),
a lakás tulajdoni jellege,
helyiségeinek száma,
a lakás alapterülete,
közműellátottsága, felszereltsége,
a lakásban lakó személyek száma.
Nem is értem, miért kell ilyeneket kérdezni kötelező válaszadással? Azt sem értem, hogy a munkahely címét miért kell szintén kötelező válaszadással leírni...
A kérdésem az lenne, hogy ha tegyük fel rossz adatokat adnék meg a lakásnál (nem a címnél), valamint beírnám hogy munkanélküli vagyok megbüntetnének? Azt tudom, ha nem töltöm ki 200 ezres büntetés jár érte. Legszívesebben szétrollkodnám az egészet, főleg a lakással kapcsolatos kérdéseket.
Ez minden csak nem népszámlálás.
Nem tudom, de engem nem frusztrál, hogy meg kell adnom azt, hogy 97 m2 tégla és 3 szoba. A kérdés inkább az, öt belőled miért vált ki ekkora indulatot?
Ezeket összesítik egy statisztikában, amit felhasználnak például egy EU-s energia-korszerűsítési programban. A Földhivatal úgyis tudja milyen tulajdonos van.
A 2018-as népszámlálaßi törvénybe benne van, hogy köteles vagy a valóságnak megfelelően adatot szolgáltatni (lakásról is).
Ha hamis adatot szolgáltatsz arrol nem ir mi a szankcio, vagy legalabbis amikor utananeztem nem lattam.
9es, simán előfordulhat, hogy azon kívül, hogy köteles vagy, a múlasztásra nincs szankconálás. Kötelező, de ha nem, hát nem:D
Vvvvvviszont arra nem vennék mérget, hogy az eredmények megkapása után ne sértődne meg a kormány és hozna egy retroaktív törvényt amivel mégiscsak szankcionálja azokat, akik nem töltötték ki rendesen.
Amúgy hibáa kötelező mező, én nem gondolom, hogy mindenkinek lenne fogalma az épület építéséről vagy faltípusáról. Pl egy albérlőnek erről nem szükséges tudnia.
De rengeteg baromi régi családi ház van. Szüleim pl egy régi parasztházban laknak. Mikor építették? Nem tudni. A kútban találtak egy téglát amire asszem 1904 volt írva. Persze ez nem jelenti azt, hogy a házat is akkor építették volna. Lehet, hogy a földhivatal tippelt egyet és ott van erről infó, de elég valószínű, hogy sehol nincs erről hiteles adat. Na, és akkor most mit írjanak be? Legegyszerűbb üresen hagyni. Aki ezt szankcionálja, az egy barom. Bár ettől függetlenül még megtörténhet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!