Névszerinti népszámlálás?
Október 1. és november 28. között tartják a magyarországi népszámlálást. Szeptember utolsó napjaiban minden háztartás részére küldenek egy lakásra és az abban lakó valamennyi személyre szóló kérdőívet. Újdonság: a személyes adatok mellett a nevet is meg kell adni, így "ellenőrizhetővé válik, hogy mindenkitől beérkezett-e a kérdőív, továbbá így biztosítható az is, hogy mindenki csak egyszer szerepeljen a népszámlálási eredményekben" - szól a hivatalos magyarázat. Eddig név nélkül számolták a magyart.
Mit te szólsz hozzá?
A lakás és a személyi kérdőíven szerepelt egy azonosító, plusz mindenkinek a születési ideje.
Az azonosítóhoz szerintem eleve hozzá volt rendelve az összes név az adott címről.
Amúgy sincs különösebb jelentősége, hiszen a személyi adat és lakcímnyilvántartó még az ujjlenyomatodat is számon tartja. Aki jogosult, onnan bármit megtudhat.
Eddig sem név nélkül számolták meg a magyarokat, csak nem a népszámlálási lapra került rá az illető neve.
Vagy te töltötted ki a népszámlálási ívet a neten és ezt akkor is felismerte a rendszer hogy te voltál aki kitöltötte és jogosult voltál a kitöltésére, a lakcímeddel együtt beazonosítva, vagy személyesen jött ki a népszámláló.
Gondolom nem akarod előadni, hogy Kiss B. Izabella népszámláló egyeztetett időpontban felkereste a Kovács családot a Kőris utca 16B-ben, majd sehol nem volt felírva, hogy a Kovács családot kérdezte ki.
A választási kérdőívek is névre szólóan vannak kiküldve, csak maga a szavazat nem tartalmazza a nevét az illetőnek.
Ahogy előttem is írták, ma már mindent tudnak rólad és te ezt önként engedted azzal is hogy megadtad az ujjlenyomatodat a hivatalos szerveknek, meg azzal is hogy okostelefont használsz és esetleg annak is ujjlenyomat olvasója van már a feloldásához.
Miközben semmi applikációt nem töltöttem le, az új telóm havonta elém teszi, hogy pontosan melyik üzletekben, egyéb helyeken jártam, hányszor, mennyi ideig és milyen útvonalakon szoktam közlekedni. A bankkártyám alapján pontosan tudják miket szoktam vásárolni, ahogy a google ismeri a képeimet, jelszavaimat - innentől aki ért a telefon rendszereihez, az információk kereséséhez, az többet tud rólam mint én magam.
Most pont egy népszavazástól tartasz?
6
"legutóbb ..." 2011-ben.
Amúgy értem: a legutóbbiban sokan maradtak rejtve. Most "ellenőrizhetővé válik, hogy mindenkitől beérkezett-e a kérdőív".
Remélem, piszok jó védelemmel látják el a netes válaszlehetőséget, és kiszűrik a hamisított honlapokat.
Még nem foglalkoztam vele.
Ügyfélkapus kitöltés nincs?
#9 [link]
[link] amit-a-2022-evi-nepszamlalasrol-tudni-erdemes
Itt az van, hogy az ingatlanba küldenek majd azonosító lapot és annak a számával lehet kitölteni majd a kérdőívet.
Szerintem most nem lesz fontos az ügyfélkapus belépés. Nem az a cél, hogy minden állampolgár kitöltse, hanem hogy minden ingatlan lakójáról legyen kitöltve kérdőív. Akik nem töltik ki maguk a neten azokat majd felkeresik személyesen.
De kérdés mit kezdenek a hajléktalanokkal. Bár aki hajléktalanszállón él azt ott felkeresik, de aki az utcán él azt nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!