Úgy elgondolkodtam, hogy tényleg ennyire önsors rontóak a magyarok?
12 év alatt oly sok minden lehetett volna... Sólyom Lászlót gyakorlatilag külsős független jelöltként dobták külsős emberek 2005-ben részben a zöldek álma teljesült ezzel, részben meg tényleg egy független Köztársasági Elnöke lett az országnak, ezt a Fidesz folytathatta volna, csak hogy akkor se új alkotmány-alaptörvény, se PAKS II, se orosz gáz nem lett volna..
Úgy nézegettem a Heti Naplóban pár dolgot, például konnektorra vagy hosszabitóra csatlakoztatható mini napelemeket mutattak, ami Magyarországon illegális, ha rajtakap az EON, akkor lekapcsolják büntetésből az egész házadat vagy lakásodat: https://www.youtube.com/watch?v=yzqZN8CsTR4
Eddig volt ugye bár az olcsó rezsi mítosza, ami még a Kádár-rendszerből eredt, mert ott is ugyanez volt a retorika, hogy az öreg tartja fenn a már-már nyugatias, de mégis a mögött elmaradó fogyasztás, építkezés és olcsó energiaárakat képét, csak hogy az is hitelből volt: [link]
Szemben azzal, hogy egészen COVID-válságig, míg az EU meg nem unta, hogy hiába küld számos milliárdokat támogatás formájában Magyarországnak, ha abból semmi se úgy valósul meg, mármint a fideszes politikusok passzióira megy.
Nem lehetett volna energia függetlenségre törekednie a Fidesznek, hogy ne legyünk kiszolgáltatva senkinek? Van termálvizünk, lenne lehetőség napelemre, Alpokalján szélerőmű is működhetne... hőszivattyúval is lehetne spórolni...
10:
8as vagyok.
Na, európai viselkedés az itt sosem lesz, egyszerűen a magyar ember nem úgy van szocializálva.
persze, van egy szűk értelmesebb réteg, a többségnek bőven elég, ha tud mit zabálni, és van tető a feje felett, na meg tud kit szidni.
pont ezért is írtam, h hangemberek. a környezetemben is mindenki tervezget, fogadkozik, okoskodik stb.
De 1-2-3-4 év múlva még mindig ugyanott tartanak, mert igazából rohadtul elvannak ebben a langyos foschban.
legyen szó fogyásról vagy az aktuális kormány elkergetéséről, mindig van rá ok, h miért ülnek karba tett kézzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!