Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lett volna így jobb a...

Nem lett volna így jobb a rezsi szabályozása?

Figyelt kérdés
Jövedelmi kategóriák szerint. Például, ha egy háztartásban a summa jövedelem nem éri el a nettó 400 000 forintot, akkor a korábbi ár + 15%, 400,- és 500 ezer forint között plusz 20%, és így tovább. Ebből így, ahogy tervezik, nagyon nagy baj lesz.

2022. aug. 21. 18:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10!

Pedig ez a balos módi!

2022. aug. 21. 18:35
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez a bevallott jövedelem nekem azért elfogadhatatlan mérőszám, mert régebben amikor jövedelem alapján lehetett segélyt igényelni pont olyan helyen dolgoztam ahol beleláttam a folyamatban.

Megérkezett a c típusú állampolgár mercivel milliós arany kutyalánccal és hozta az igénylést. Pecsétes papírja volt róla hogy mennyi a család jövedelme tehát járt neki a segély.

2022. aug. 21. 18:35
 13/18 A kérdező kommentje:

Félreértés ne essék, én sem vagyok oda a felelőtlen, önreflexióra képtelen, mindig másokat okoló proletárokért, de ha egyszer vészhelyzet van, akkor, sajnos vagy sem, de olyan megoldást kell találni, amivel enyhíthető a kár. Mivel nem vagyok gazdasági szakember, így nyilván csak a magam szintjén ötletelek.

A hiány mértékére meg abból következtetek, hogy úgy dobálták a népnek a milliárdokat, mintha nem lenne holnap a választások előtt.

2022. aug. 21. 18:36
 14/18 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon helyes, hogy nem vagy olyan mint a másokat okoló prolik. De azért ehhez képest az ötleted mégis azt sugallja, hogy fizessenek többet a gázért akik többet keresnek, gondolom a társadalmi igazságosság jegyében. Na az van, hogy mi a társadalmi igazságosság jegyében az átlagkeresetnél több adót meg járulékot fizetünk be és ezért pont ugyanazt kapjuk mint aki minimálbéren van. Nekem ezzel ki is fújt a szolidarítás.
2022. aug. 21. 18:42
 15/18 A kérdező kommentje:
Hú, ne is említsd a társadalmi igazságosságot. Történelem szakot is végeztem, nagyon jól tudom, hogy valójában mit jelent.
2022. aug. 21. 18:50
 16/18 anonim ***** válasza:
92%
A több jövedelemmel rendelkezők arányosan többet is adóznak, és mégis ugyanazt a pocsék egészségügyet és közoktatást kapják, mint a minimálbéresek. Persze el is mehetek magándokihoz, és talán még ki is tudom fizetni, de azért ez mégiscsak pofátlanság!
2022. aug. 21. 18:56
 17/18 A kérdező kommentje:
Nekem ne mondd, testvérem százezres számlát hagyott magán dokinál az elmúlt egy évben.
2022. aug. 21. 19:02
 18/18 anonim ***** válasza:

Az árakat nem igazságos jövedelem alapján megállapítani. De ha mégis ott tartanánk, akkor lehetne kezdenni azzal hogy a határ környékén a sok élelmiszert felvásárló osztrákoknak drágábban adni. Mert errefelé kilószámra viszik a húst, halat, drága sajtokat, mert itt olcsóbb mint náluk, fél áruház osztrákokkal van tele, kifosztják a polcokat számukra fillérekért. Persze ha ilyet bevezetnénk akkor megint előjön a feketepiac...

Amit lehetne csinálni, a luxuséletmódot adóztatni. Pl. akinek 2 vagy több 5 évnél fiatalabb autója van, 3 vagy több ingatlanja van, stb. ezekre lehetne plusz adót kivetni.

Meg az üzemanyagvásárlást is lehetne fejleszteni. Pl. havonta az első 40liter 250Ft/liter áron lenne, afölött meg mondjuk 800Ft/l lenne, ez kedvez azoknak, akik takarékoskodnak, míg a környezetterhelő luxusfogyasztásért már drágábban kéne fizetni.

2022. aug. 21. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!