Az emberek azért nem tüntetnek Orbán ellen, mert meg vannak félemlítve?
10#
Nyilván, szaporodik.Viszont, jóval kevesebb állami pénzt kap ezért.
A gyermekvállalás gyakori korlátja a lakhatás.A csok, egyéb családtámogatás ezért van,hogy aki szeretne 3 gyereket, kevesebb korlátja legyen.Akkor is megéri a csok, ha csak egy kicsivel lesz könnyebb nekik.
-Megalkuvás, kritikák ellenvetések nélkül elfogadni, mindent ami "ajánlás", még akkor is, ha csak sugallt ajánlat.Ezt leginkább az ukrajnai helyzet kapcsán lehet látni.Az ellenzék egyből fegyverek,töltények egyebek szállítását követeli, pedig sem Nato, sem Eu-s elvárás, csak mivel valaki ezt csinálta, bohóc módon utánozni kell, mert ez a trendi.
-Ne játsszd meg magad, jól tudod mire gondolok.
Itt is jó az előző példa.
De, itt kifejezetten az LMBT propaganda feljebb tekerésére gondolok vagy a migrációra, BLM és a hasonlókra.Ezek mind trendi baloldali dolgok az Észak-Amerikában, Nyugat-Európában.Donnáth Annácska is bepróbálkozott egy "cigány lives matter" poszttal.
• "A gyermekvállalás gyakori korlátja a lakhatás." - igen, ezért kellene minél több önkormányzati bérlakást építeni, hogy a fiataloknak legyen egy ugródeszkája az élet elkezdéséhez. Sokkal jobb, hasznosabb és működőbb segítség lenne (meg merem kockáztatni, hogy az állam számára még olcsóbb is), mint a csok.
• Én mondjuk egyetértek az ukránok támogatásával. Mi van, ha az ellenzék is? Simán lehet, hogy ez nem megalkuvás, hanem valóban így gondolják, ezzel azonosak. (Szerintem helyesen)
• Miért játszanám meg magam? :D Mi ez a lekezelő stílus? Eddig tudtunk normális hangnemben, kulturált emberként kommunikálni, most ebbe miért kell belerondítani?! Kezdesz ideges lenni, vagy mi?!
Szóval: ebben a kérdésben az én előző válaszom is valid: simán lehet, hogy ezzel azonosak (ahogy én is), ergo itt sincs becsicskulás. Szerintem rossz a nézőpontod: az, hogy valaki nem azt gondolja, amit Orbán és a Fidesz diktál, nem biztos, hogy azért van, mert elvtelenül, minden áron szembe akar menni a fidesz által diktált mantrával, hanem azért, mert tényleg így érzi, így gondolja.
14#
-Az önkormányzati bérlakás egy olyan dolog, amiben rengeteg a hibalehetőség és rengeteg a visszaélések lehetősége.Az önkormányzatok kezébe nem szabad ekkora hatalmat adni.
Képzeld mi lenne, ha egyik nap arra ébrednél,hogy "jaúúú reggelt szaumszéd", aztán két nap múlva vinnék a biciklidet a méh telepre és mint kiderülne "integrációs-felzárkóztató program kereteiben belül színesített a környéket az önkormányzat".
A magas ingatlanárak garanciát jelentek a tiszta, jó környékek kialakulására.Mellesleg, egy fiatal is tud venni ilyen lakást, ha jól választott egyetemi képzést vagy szakképzést és nem az idealista,irracionális álmait követte.
-Az ukránok, finoman szólva is rohadékok voltak a magyarokkal, Magyarországgal, akkor is, amikor oroszbarát vezetőség volt, ezen a vezetőcsere sem változtatott semmit.Fenyegetőzések, követelelőzések tömkelege, ami Ukrajna felől jön.Semmiféle támogatást nem érdemelnek.Akkor lehetne erről tárgyalni, ha ajánlanának valamit cserébe,de nincsenek alkupozícióban.
-Ez a politika kategória.Azt gondoltam egyértelmű,hogy nem a sajtevési vagy az irodai dress code trendjeiről van szó.
Itt nem Orbánról van szó, hanem arról,hogy mindenféle kritika nélkül átveszik a trendi dolgokat és papagáj módjára mondják vissza a narratívát, mintha nem lennének önálló gondolataik.
Éppen ezért mondtam,hogy jó lenne ha Orbán veszítene,vagy lemondana mert sokan nem szeretik/nem szeretjük, de ott vannak azok fránya mellékhatások, kellemetlen következmények.
• "Az önkormányzati bérlakás egy olyan dolog, amiben rengeteg a hibalehetőség és rengeteg a visszaélések lehetősége." - a csokkal ugyanez a baj, bár szerintem sokkal veszélyesebb és károsabb, mivel embereket nyomorít meg és kényszerít bele évtizedekig pokoli élethelyzetekbe. Mennyi megnyomorított, traumatizált fiatal felnőtt fog kikerülni ezekből a családokból...?
"vinnék a biciklidet a méh telepre" - ha be lennének tartatva a törvények, ha nem azt mondanák, hogy csak egy bicikli, erre nincs most rendőri kapacitás, akkor nem lenne ilyen gond. A biztonság és közbiztonság kérdésével eddig egyik kormány sem volt hajlandó érdemben foglalkozni. Ne "csak egy bicikli" legyen, hanem menjenek utána, keressék meg és büntessék meg a tolvajokat. Ezért (is) fizetem az adót - amiből a rendőrök a fizetésüket kapják -, hogyha ellopják a biciklimet, akkor keressék meg, büntessék meg az elkövetőt és hajtsák be rajta a nekem okozott kárt. És ha majd minden bűncselekmény komolyan lesz véve, elkezd csökkenni a számuk, mert nem fogja megérni ellopni azt a biciklit. Na erre k.rva nagy szükség lenne. Csakhogy ez eddig egyik kormánynak sem volt fontos.
• Te így gondolod én meg máshogy, ezen most nem fogok leállni vitázni, mert az eredeti témához ennek már nincs köze.
• "mindenféle kritika nélkül átveszik a trendi dolgokat" - még mindig az valid, amit már az előbb is írtam. Lehet, hogy egyetértenek ezekkel. Attól, hogy te nem, más még lehet, hogy igen.
"Éppen ezért mondtam,hogy jó lenne ha Orbán veszítene,vagy lemondana mert sokan nem szeretik/nem szeretjük, de ott vannak azok fránya mellékhatások, kellemetlen következmények." - Orbánnal és a fidesszel sajnos sokkal több és sokkal kellemetlenebb és károsabb mellékhatások járnak, mint amiket itt felsoroltál és átbeszéltünk. Az EU-s pénzek módszeres lenyúlása, a külpolitikailag teljes elszigetelődés, hintapolitika, az ország lerohasztása, a morális pusztítás, amit ezzel a néppel műveltek, az államkassza lenullázása, az államadósság rekorméretűre duzzasztása... hirtelen ennyi jut eszembe, de biztos, hogy lehet még folytatni a listát.
16.
-Nem tudom, mitől teremt pokoli élethelyzeteket a csok.Azok a gyerekek jobb körülmények között fognak felnőni, mint a szüleik.
-Itt nem csak a rendőrséggel van a probléma,hanem a sok kamujogásszal a civilszervezeteknél, akik keresgélik a jogi kiskapukat, a lehetőségeket,hogy a szóban forgó népcsoport tagjait mentegessék.A rendőrök, bírók félnek is tőlük, mármint a civilszervezetektől.
Azért itt is, nem a lekvárnak kellene eltennie a nagymamát.Orbánnak igaza van abban,hogy ezekkel a szervezetekkel probléma van.
A listából egyedül az EU-s pénzel lenyúlásával értek egyet.
A külpolitikai elszigetelődés alatt ezeknek a trendeknek a nem követését érted gondolom.
Hintapolitika?Itt meg az orosz politika gondolom.Ez igazából Schröder és Merkel receptje volt, akik képesek voltak a német ipart tovább pörgetni az olcsó orosz nyersanyagok és energiahordozók segítségével.Azért, nálunk a MOL rekordméretű profitját nem a legyek hordták össze.
Továbbá, az olcsó orosz olaj és maga az ellátás belpolitikai érdek.
A néppel nem tudom mit műveltek?Milyen morális pusztítás?
Nem lefeküdni a trendeknek?Ellenezni a térdelgetőket a futball pályán?
Az államkassza és az államadósság kapcsán, az utóbbi 2 évben a Covid miatt megemelkedtek az állami kiadások, EU-s szinten lazítottak a nagyon szigorú államháztartási hiány limiten.
• "Nem tudom, mitől teremt pokoli élethelyzeteket a csok" - hiszen leírtam, olvass vissza. De ha nem találod, szólj és bemásolom.
• Miért félnek a rendőrök, bírók a civilszervezetektől?
• A külpolitikai elszigetelődést úgy értem, hogy már nincs egyetlen szövetségesünk sem az EU-ban: kitettek minket a V4-ekből és már a lengyelek is elhatárolódnak tőlünk.
• Morális pusztítás: a folyamatos gyűlöletkeltéssel és ellenségképgyártással szorongóvá, utálkozóvá, keserűvé, türelmetlenné és ellenségessé tették az embereket. Ha nem tudod, hogy miben nyilvánul ez meg, utazz ki pár napra mondjuk Ausztriába és fel fog tűnni, hogy mennyivel másabbak (pozitív irányba) ott az emberek. Hogy mennyivel jobb ott létezni és hozzászólni bárkihez a boltban, utcán, akárhol.
• Az államkassza és az államadósság kapcsán: a behazudott "dübörgő gazdaság" ellenére nem tud megállni ez az ország a lábán, ha elzárják az EU-s pénzcsapokat. Továbbá ha már megemelkedtek az állami kiadások, és tudták, hogy szarban vagyunk, nem kellett volna a választások előtt elosztogatni azt a keveset, ami az államkasszában megmaradt.
18#
"hiszen leírtam, olvass vissza. De ha nem találod, szólj és bemásolom."
Teremthet kellemetlen helyzeteket,de hogy pokoli helyzeteket, az azért túlzás.Át kell gondolkodni, kivel házasodsz.
Azzal egyet értek,hogy a házastárs ne legyen olyan, mint a bugyi,hogy állandóan cserélgeted.
-"Miért félnek a rendőrök, bírók a civilszervezetektől?"
Állásukba kerülhet és még jól meg is húzkodják őket, ha nem elég PC módon döntenek, cselekszenek.
-"A külpolitikai elszigetelődést úgy értem, hogy már nincs egyetlen szövetségesünk sem az EU-ban: kitettek minket a V4-ekből és már a lengyelek is elhatárolódnak tőlünk."
Ez temporális, az orosz politika mindig törés volt a magyar-lengyel kapcsolatokban.Ha lemegy az orosz-ukrán marháskodás, akkor visszaáll a rend.
-A morális pusztítás kapcsán,szerintem neked inkább ideológiai kérdéseket feszegetsz.
Jártam és járók is Ausztriában, ugyanúgy mondja a Hoffer (Aldi) pénztáros,hogy szép napot, amikor távozok, mint itt.Ugyanúgy hozzálehet szólni itthon is bárkihez, mint kint.Rossz körökben mozoghatsz.
Ezért írtam,hogy inkább az a problémád,hogy nem elég liberális a lakosság, nem kifütyülik a térdelgetőket, meg ellenzik a szivárványzászlót meg a bevándorlást....stb
-Minden politikai párt sarcol és elvesz választások után és osztogat választások előtt.Tette ezt Obama, Trump, Merkel is, így működik a liberális demokrácia.
Személy szerint, az egyik oka,hogy nem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!