Miért akadályozza orban, hogy a főváros kedvezményes áron vehessen modern villamosokat?
11,12: én leszarom, mert nem szavaztam a Fideszre. :DDD
Csak mondtam egy racionális alternatívát. De mit bánom én, nem engem fog kiutálni a főváros, és még csak nem is kell a sz@rjait elviselnem. :)
#3 "A problema, hogy a fovarosnak hitelt kellenne felvenni, de a kormany nem jarul hozza,"
Tehát te is tudod mi történik, csak értetlenkedsz.
Ha hitelt kell felvenni akkor a fővárosnak nincsen rá pénze. Azért kellene hozzá az állam engedélye, mert ha a főváros, mint önkormányzat, ami az állam része, olyan hitelt vesz fel amit nem tud fizetni utána - hiszen eddig az volt a szövegük, hogy a fővárosnak még a BKV-ra sincsen pénze, szemeteskukákra sem - akkor azt bizony az államnak kell fizetnie helyettük. Az ilyen pedig növeli a költségvetési hiányt, ami miatt meg éppen Karácsonyék követelik hogy a hitelminősítők meg az EU minősítsék le az országot, fogják vissza a pénzeket, rontsák a lehetőségeinket.
Majd ha Karácsonyék nem fognak az ország ellen játszani, akkor lehet majd tárgyalni egy sokadik hitelfedezetről meg beszerzésekről.
Számtalan esetben eljátszották már az elmúlt években, hogy a kormány adott amit kértek, majd beleszartak az egészbe.
Régiek a villamosok? Igen. Kellenek újak? Igen. Ahogy kellettek volna már akkor is amikor 5 milliárdot lazán elszórtak a Lánchíd felújításakor. Ennyivel fizetnek többet ugyanazért, mint amennyiért a Tarlósék által kiírt pályázaton az ajánlat lett volna. Ha akkor nem tökölnek el 1 teljes évet, nem megy el feleslegesen 5 milliárd forint a budapesti költségvetésből, mostanra vehettek volna belőle új villamosokat.
A villamosok beszerzésére kedvezményesen májusig lett volna lehetősége Budapestnek, egy korábbi szerződés alapján. Miért most próbálkoznak? Miért nem az elmúlt 2 évben tettek meg mindent a villamosok beszerzéséért?
mar Tarlosek is hitelbol vettek a villamosokat, szoval semmi nem valtozott ahhoz kepest
Amugy meghosszabbitottak novemberig a lehetoseget a kedvezmenyes vasarlasra
Nem megvenni 2014-es arakon most a villamosokat, na az fog sokba kerulni kesobb.
Mert csak tüzijátékra és 4 milliós miniszteri fizukra van pénz. Biztonságos, gazdaságos és modern tömegközlekedésre nincs.
Éljen a fidesz! 🍊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!