Orbán Viktor a magyar és a roma faj keveredését is ellenzi?
"A magyarok rendkívül tiszta génállománnyal rendelkeznek."
Ez már így, ebben a formában igaz.
"Mért ne létezne? Én például magyar fajú vagyok. Akkor szerinted én sem létezem?"
Te létezel, csak olyan nem létezik, hogy magyar faj. Persze ettől még szíved joga akár barna hajú fajúnak képzelni magad, vagy férfi fajúnak, vagy káposztás tészta szerető fajúnak, vagy épp egyenesen tepertős pogácsa fajúnak képzelni saját magad. Viszont ettől ezek egyike sem lesz létező faj.
Orbán nem ellenez semmit, csak profin alakítja az emberek véleményét, mert Orbán egy géniusz.
A beszéd előzménye az volt, hogy valós esély mutatkozott arra, hogy nem sikerül megállapodni az EU-val a helyreállítási alap pénzeiről, egyedüliként az Únióban. Ha ez úgy megy át a köztudatba, hogy nem kaptuk meg a pénzt, mert nincs jogállam és (pl. európai ügyészséghez való csatalkozás hiányában) büntethetetlen a magas szintű korrupció, akkor Orbán politikai hulla lesz, ezt mindenképpen meg kell akadályozni. Az első manőver nem igazán jött be, hogy azért nem adnak pénzt, mert nem akadályozzuk az ovisok nemváltását. Ezért kellet az újabb húzás, hogy "azért nem adnak, mert én vagyok az EU egyetlen nyíltan bevándorlásellenes kormányfője". Mivel senki nem támogatja a korlátlan bevándorlást és mi is negedünk be menekülteket is, vendégmunkásokat is, így kötelező volt sarkosan fogalmazni, hogy legyenek elítélő-elhatárolódó nyugati reakciók. A járulékos veszteséget, a hazai zsidó és cigány szavazók elforulását a beszéd igyekezett minimalizálni, ami a dolog természetéből adódóan nem sikerülhetett tökéletesre, de a lehetőségekhez képest szép beszéd volt. Tükrözte a már régóta itt keveredő népelemek iránti elfogadást és barátságot, hogy a fajelméletre emlékeztető szóhasználatot tompítsa kicsit. Adjuvánsként beletette a "sto gyéláty"-ot, meg a "zápádnyik"-ot, amit a hazai közvélemény még vezéréhez lojális része észre sem vesz, a célközönség nyugati politikusban viszont tudat alatt kiváltja az "Orbánnak Moszkvából diktálnak" nyugtalanságot, ami jó, mert ettől fognak azok majd őt elítélendő megszólalni. És az jó, mert akkor már nem arról van szó, hogy miért lehet nálunk büntetlenül lopni. Bejött.
Nincs olyan, hogy magyar faj és cigány faj, normális országokban egy ilyen beszédet követően az adott politikus lemond egyébként.
Másrészt az, hogy a magyar nem kevert "faj" (a nép lett volna a helyes fogalom) egy óriási baromság, alapvető történelmi és népességföldrajzi ismereteknek mond ellent. A honfoglalás idején a Kárpát-medencében élő népekkel is keveredtünk, a majd' 1000 év alatt ideáramló népekkel is keveredtünk és valószínűleg már a honfoglalás előtt is keveredtünk. Nincs egyébként "tiszta" magyar ember, mindenkinek van a génjében valami nem magyar, nézzetek végig akár a rokonság vezetékneveiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!