Hol van itt szegénység, amikor a magyar fiatalok átlagos megtakarítása 726 ezer forint? Ennyit a fiatalok alulfizetettségének mítoszáról?
Persze ezekbe benne vannak a külföldön dolgozók is, de az csak egy abszolút kisebbség. Ez a felmérés bizonyítja, hogy valójában milyen jól is keres egy átlag fiatal Magyarországon. Dőzsöl a pénzben, ülnek a százezrek, zöldhasúak a megtakarítási számláikon.
Hol van itt szegénység libbantak? A magyar gazdaság fejlődik a leggyorsabban a világon! Itt a bizonyíték!
20, jaj, ne bullshitelj már.
IKEA kihúzhatós asztal 30-40k
2-3 szék hozzá 30-45k
Egy (kihúzhatós) kanapé a Jyskből 150-200k
Állólámpa 20-30k
Könyvespolc 20-40k
Szőnyeg 50k
Kis dohányzóasztalka 15k
TV 200k
Ha mindenből a felső értéket nézed, még úgy is maradt több mint fél millád. És sokaknak pl nincs se szőnyege, se TV-je.
Esetleg nem mahagóni asztalban kéne gondolkodni egy 18 éves gyerek első albérletébe.
És ne mondd, hogy hasamra ütök, mert most rendezteük be a nappalinkat :D
22, felső érték alatt az általam írt felső értéket gondoltam.
És mint írtam, ha a gyerek überszuper berendezési tárgyakat akar, keresse meg rá a pénzt.
És amúgy bullshitelsz, nekünk nem egy IKEAs bútorunk van ami elég régóta szolgál minket, kutya baja és szépen is néz ki.
Értem én, hogy számodra csak a drága bútor egyáltalán bútor... de ha arról van szó, hogy akarsz-e ülőalkalmatosságot adni a gyerekednek vag ysem, akkor meg fog felelni az átlagos árú és minőségű is. Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy olyat nem érdemes megvenni, akkor a te gyereked egyen a földön ülve.
Tudom én, hogy a szocializmusban nem kellett közgazdaságot tanulni, mostanában meg már matematikát sem nagyon, de az átlag egy nagyon semmitmondó érték. Ha egy fiatalnak van 7,26 M Ft-os megtakarítása, 9-nek pedig kereken 0 Ft, akkor is ennyi lesz az átlag.
De ha te úgy gondolod, hogy minden rendben, az szuper, mert akkor még mindig van rólad lehúzni való, amit az állam majd meg is fog tenni idővel.
Egyáltalán mit értünk "fiatal" alatt?
18 éveseket? 25 éveseket? 30 éveseket?
Én 28 évesként magamat a "fiatalok" kategóriába sorolom, de 5 éve dolgozom, még szép, hogy van megtakarításom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!