Bokros Lajos ki tudná rángatni az országot az államcsődből?
Én már akkor egyetem vége felé jártam. Hát akkor kirángatta az országot.
Sose tudjuk meg, más tudta volna-e jobban, de hogy piszok fájdalmas volt, az biztos.
Még a mostani megszorítások is csak közelítenek ahhoz a szinthez. Az összes korábbi (pl. Gyurcsány és Bajnai idejében) pedig lepkefing volt ahhoz képest.
#3 Készüljetek. Ráértek, van még 4 év a következő választásig.
De addig sem ártana ha készülnétek a köztes bukásokra majd 2024-ben, az EP és Önkormányzati választásokon.
Ne mond, hogy nem szóltunk előre! Hónapok óta mondjuk, hogy azzal amit csináltok csak elősegítitek a fidesz újabb győzelmét - pont mint az előző 12 évben is tettétek.
Úgy csináltok mintha a Bokros csomag nem romlásba döntötte volna a társadalmat amikor csinálták hanem valami csodaszer lett volna. Semmin nem javított, egyedül azt az államcsődöt tudták vele elkerülni amibe éppen ők vitték az országot a rossz gazdaságpolitikával, a privatizációval.
Tudom, hoyg ballib körökben szépeket szoktak mesélni egymásnak az őszödi igazságbeszédről, Bajnairól, mint a csodatévő megmentőről meg Bokrosról a csomagjában a sok jóval, de a valóság pont az ellenkezője volt.
Mind csak arról szólt, hogy szar a gazdaságpolitikája a kormánynak, nincs bevétel ezért eladtak mindent ami mozdítható. Ennek következtében még kevesebb lett az állam bevétele, viszont a privatizálás következménye munkahelyek megszűnése lett ami miatt nőttek a kiadások. A nagyobb kiadást hitellel és megszorításokkal próbálták fedezni, ami miatt még több lett a munkanélküli, még nagyobb lett az állami kiadás - mert már törleszteni is kell azt a hitelt kamatostul. Így még rosszabb lett a helyzet, mint korábban.
Mi a fenét akartok ebből még egyszer?
Mist hisztiztek, mert a rezsiben nem volt áremelés 8 éven keresztül, most meg van. Erre visszahoznátok azokat, akik kormányon nem csak állandóan emelték a rezsit, de még garantált hasznot is adtak belőle a tulajdonosoknak.
Nóóóórmális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!