Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A DK-sok miért őrjöngenek a...

A DK-sok miért őrjöngenek a rezsicsökkentés szigorítása miatt, mikor az ő vezetőjük szerint hülyeség?

Figyelt kérdés

"Még háromszor rezsit csökkentenek, aztán ők fognak fizetni, hogy hajlandók legyünk fűteni. Lehet tapsikolni, hogy letörünk minden hasznot, de akkor a végén éhen halunk, mert egy jól működő gazdaságban kell a haszon"

Gyurcsány szerint a kormány nyerészkedik a rezsicsökkentés szigorításán.

De amikor még teljes volt a rezsicsökkentés felelőtlennek ítélte azt, merthogy kell, hogy legyen haszon belőle haszon.

Ha van, akkor rossz, mert nincs rajta haszon. Ha nincs, akkor meg nyerészkedés.

2022. aug. 9. 19:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

"Kamu. Mi átlag alatt olyan áron fizetünk, ami jóval alacsonyabb, mint a németeknél."

Az jó. Nézd meg a rezsicsökkentés életbe lépését/elhalását és helyezd rá a gáz piaci árának a grafikonjára az elmúlt 10 évben.

2022. aug. 9. 20:21
 12/20 anonim ***** válasza:
49%

Hogy ti mindig kihagyjátok a másik felét ennek a történetnek... Ennyire nem tetszik, hogy szeretett elvtársaid kivettek a zsebedből egy pár millás támogatást?

Emlékeztetlek: Az ellenzék nem akarta fenntartani ezt a rezsicsökkentésnek titulált fost, helyette lakásfelújítási támogatást adott volna, amin mindenki nyer. Nekünk lett volna korszerűsített ház, nekik meg lett volna sok elégedett szavazó, és rengeteg közpénz, amit nem kell a rezsire fordítani. De hát nektek ez nem kellett, szóval ezúton is kívánok nektek majd szép gázszámlát a fa alá decemberben. De aztán halálra ne fagyj nekem előtte! Az ráér utána.

2022. aug. 9. 20:28
 13/20 A kérdező kommentje:

Helyezd rá te, és mutasd.

2022. aug. 9. 20:28
 14/20 A kérdező kommentje:

"Emlékeztetlek: Az ellenzék nem akarta fenntartani ezt a rezsicsökkentésnek titulált fost"

Pont erről szól a kérdésem, nem kell emlékeztetni. Ha ez ellenzék nem akarta fenntartani eleve (bár azzal kampányoltak, hogy maradni fog :D), akkor miért problémáznak a szigorításán?

2022. aug. 9. 20:32
 15/20 anonim ***** válasza:

#12: pont az a bajom, hogy nincs valós rezsivédelem.

Egyszerűen aki többet használ, pl gázzal fűt egy családi házat, ővele fizettetik meg a többiek "kedvezményét"... Ez se nem klíma, se nem család védő eljárás, hogy a drága nedves fára terelik a népet...

Akkor ne legyen rezsi "csökkentés", fizessük a 11 Ft / kWh helyett a 14~15 Ft / kWh árat amin pl. a paksi erőműnek kerül előállítani.

Fizessük 3× gáz árat, és ne az fizesse meg az én 122 m3 gázam különbözetét 7× -es áron, aki egy 4 szobás családi házat fűt 3 gyereknek.

2022. aug. 9. 20:41
 16/20 anonim ***** válasza:
13 Igen, valahogy éreztem hogy túl sokat kérek. Jó lehet úgy élni hogy mindent a szádba ad az M1 és aztán írhatod ide a kérdéseket. XD
2022. aug. 9. 22:03
 17/20 A kérdező kommentje:

Valahogy én éreztem, hogy sokat kérek. Nem vagy képest mutatni két grafikont, amikre hivatkoztál? Még az is lehet, hogy az a két grafikon nem azt támasztaná alá, amit sugallni akarsz, ezért meg sem mered mutatni?

2022. aug. 9. 22:21
 18/20 anonim ***** válasza:

Kérdező... akkor google -el megkerestem neked, tovább tartott leírni ezt a mondatott mint megtalálni.

[link]

2022. aug. 10. 06:52
 19/20 anonim ***** válasza:

#14 Jaj de tipik vagy ember. :D Még igazolod is, amit a 12-es írt. :D

"Hogy ti mindig kihagyjátok a másik felét ennek a történetnek..."

Erre pontosan ezt csinálod te is, beidézed egy mondatának azt a felét, ami a te sípolásod alátámasztja, a másik felét meg nagyvonalúan tudomásul sem veszed. :D Segítek, itt a másik fele a mondatnak, tessék ezt is felfogni:

"...helyette lakásfelújítási támogatást adott volna, amin mindenki nyer."

Sok szerencsét! Remélem, sikerül megérteni ezt a rövidke félmondatot.

2022. aug. 10. 09:06
 20/20 A kérdező kommentje:

Oké, és mit akarsz kihozni ebből?

Azért nem vettem figyelembe, mert jelentéktelen. Egy üres ígéret, mint kb az európai nyugdíjak. Lakásfelújítási támogatást adott volna, oké. És ez pontosan mit takar? A jelenlegi kormány is ad lakásfelújítási támogatást.

2022. aug. 10. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!