A DK-sok miért őrjöngenek a rezsicsökkentés szigorítása miatt, mikor az ő vezetőjük szerint hülyeség?
"Még háromszor rezsit csökkentenek, aztán ők fognak fizetni, hogy hajlandók legyünk fűteni. Lehet tapsikolni, hogy letörünk minden hasznot, de akkor a végén éhen halunk, mert egy jól működő gazdaságban kell a haszon"
Gyurcsány szerint a kormány nyerészkedik a rezsicsökkentés szigorításán.
De amikor még teljes volt a rezsicsökkentés felelőtlennek ítélte azt, merthogy kell, hogy legyen haszon belőle haszon.
Ha van, akkor rossz, mert nincs rajta haszon. Ha nincs, akkor meg nyerészkedés.
"Kamu. Mi átlag alatt olyan áron fizetünk, ami jóval alacsonyabb, mint a németeknél."
Az jó. Nézd meg a rezsicsökkentés életbe lépését/elhalását és helyezd rá a gáz piaci árának a grafikonjára az elmúlt 10 évben.
Hogy ti mindig kihagyjátok a másik felét ennek a történetnek... Ennyire nem tetszik, hogy szeretett elvtársaid kivettek a zsebedből egy pár millás támogatást?
Emlékeztetlek: Az ellenzék nem akarta fenntartani ezt a rezsicsökkentésnek titulált fost, helyette lakásfelújítási támogatást adott volna, amin mindenki nyer. Nekünk lett volna korszerűsített ház, nekik meg lett volna sok elégedett szavazó, és rengeteg közpénz, amit nem kell a rezsire fordítani. De hát nektek ez nem kellett, szóval ezúton is kívánok nektek majd szép gázszámlát a fa alá decemberben. De aztán halálra ne fagyj nekem előtte! Az ráér utána.
Helyezd rá te, és mutasd.
"Emlékeztetlek: Az ellenzék nem akarta fenntartani ezt a rezsicsökkentésnek titulált fost"
Pont erről szól a kérdésem, nem kell emlékeztetni. Ha ez ellenzék nem akarta fenntartani eleve (bár azzal kampányoltak, hogy maradni fog :D), akkor miért problémáznak a szigorításán?
#12: pont az a bajom, hogy nincs valós rezsivédelem.
Egyszerűen aki többet használ, pl gázzal fűt egy családi házat, ővele fizettetik meg a többiek "kedvezményét"... Ez se nem klíma, se nem család védő eljárás, hogy a drága nedves fára terelik a népet...
Akkor ne legyen rezsi "csökkentés", fizessük a 11 Ft / kWh helyett a 14~15 Ft / kWh árat amin pl. a paksi erőműnek kerül előállítani.
Fizessük 3× gáz árat, és ne az fizesse meg az én 122 m3 gázam különbözetét 7× -es áron, aki egy 4 szobás családi házat fűt 3 gyereknek.
Valahogy én éreztem, hogy sokat kérek. Nem vagy képest mutatni két grafikont, amikre hivatkoztál? Még az is lehet, hogy az a két grafikon nem azt támasztaná alá, amit sugallni akarsz, ezért meg sem mered mutatni?
Kérdező... akkor google -el megkerestem neked, tovább tartott leírni ezt a mondatott mint megtalálni.
#14 Jaj de tipik vagy ember. :D Még igazolod is, amit a 12-es írt. :D
"Hogy ti mindig kihagyjátok a másik felét ennek a történetnek..."
Erre pontosan ezt csinálod te is, beidézed egy mondatának azt a felét, ami a te sípolásod alátámasztja, a másik felét meg nagyvonalúan tudomásul sem veszed. :D Segítek, itt a másik fele a mondatnak, tessék ezt is felfogni:
"...helyette lakásfelújítási támogatást adott volna, amin mindenki nyer."
Sok szerencsét! Remélem, sikerül megérteni ezt a rövidke félmondatot.
Oké, és mit akarsz kihozni ebből?
Azért nem vettem figyelembe, mert jelentéktelen. Egy üres ígéret, mint kb az európai nyugdíjak. Lakásfelújítási támogatást adott volna, oké. És ez pontosan mit takar? A jelenlegi kormány is ad lakásfelújítási támogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!