Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi történik, ha a sok közalkal...

Mi történik, ha a sok közalkalmazott és köztisztviselő egyszer úgy dönt, hogy nem dolgozik tovább diplomákkal nettó 170-80 ezer forintért a hivatalokban? Vagy ők amolyan szolgalelkű emberek, akik örömmel dolgoznak ennyiért is?

Figyelt kérdés
2022. aug. 8. 20:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
13%
Diplomások nem az eszükről híresek. Ők simán eldolgozgatnak ennyiért évszazadokig is.
2022. aug. 8. 20:33
 2/23 anonim ***** válasza:
16%
Hát ha nem tetszik, akkor el lehet innen húzni.
2022. aug. 8. 20:34
 3/23 anonim ***** válasza:
63%
Nincs más lehetőségük. Bizony a magyar munkaerőpiac lehetőségei nagyon szűkösek, hiába a propaganda. Mivel kezdenél el foglalkozni a helyükben?
2022. aug. 8. 20:37
 4/23 A kérdező kommentje:

Na a kettes te ezek szerint olyan vagy akit a kérdésben írtam?

Ti tartjátok Orbánt hatalmon mégse hálálja meg.

2022. aug. 8. 20:37
 5/23 anonim ***** válasza:
42%
Kik/hol dolgoznak ennyiért? Nálunk nettó 400 körül keres mindenki. Bp kormánytisztvis.
2022. aug. 8. 20:46
 6/23 A kérdező kommentje:
Menj le vidékre az önkormányzatba, vagy keress egy vidéki kormányablakos ügyintézőt.
2022. aug. 8. 20:48
 7/23 anonim ***** válasza:
33%
A kormányablakos ügyintézők örüljenek, hogy ennyit keresnek. Be kellene zárni az összeset! Hozzá nem értő csürhe.
2022. aug. 8. 20:49
 8/23 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező

Két évig könyörgött Lázár János és az alatta dolgozó állami vezetők az állami alkalmazottaknak, hogy keressenek maguknak piaci munkát, mert van munkalehetőség és az állami szférában leépítések lesznek a minisztériumok meg intézmények összevonása után. Alig mentek el maguktól, holott a többszörösét keresték volna. Aztán meg ment a sírás, hogy nincs munkájuk mert megszűnt az az állás ahol addig állami alkalmazottként dolgoztak.

De van ellenpélda is, pedagógus ismerősöm konkrétan mondta, hogy most szeptemberig még vár, hogy lesz-e érdemi béremelés a pályán akár januárral, azonban ha nem lesz akkor feladja azt amit csinált 20 éve és elmegy máshová dolgozni.

Mindenkinél más a határ. Van aki kevés pénz mellett is ezt a munkát szereti csinálni vagy ilyen elvárások között szeret dolgozni és nem akar multihoz menni. Én magam is egy nagy cégtől váltottam pályát és vagyok az oktatásban, mert számomra egészségesebb, mint az ami korábban volt. De persze van egy határ nálam is és az anyagiak is fontosak. Ez nálam még nem jött el, de megértem azt akinek már elfogyott a türelme. Csak te is értsd meg azokat akiknek nem a pénz a minden.

2022. aug. 8. 20:55
 9/23 anonim ***** válasza:

#7 "A kormányablakos ügyintézők örüljenek, hogy ennyit keresnek. Be kellene zárni az összeset! Hozzá nem értő csürhe."

Ez ostobaság. Három település kormányablakainál kellett az utóbbi években elég sok ügyet intéznem és mindenhol nagyon hozzáértők, udvariasak és segítőkészek voltak. Még olyan is volt aki külön rátelefonált egy igazolás készítőjére, hogy azonnal csinálja meg számomra, és küldje át elektronikusan a másolatát az igazolásnak, ő majd kinyomtatja és a hivatal nevében igazolja a hitelességét pecséttel egyebekkel, hogy mehessek tovább intézni a dolgomat, ne egy ilyen formaság miatt ne sikerüljön elintéznem.

Tényleg vannak ostoba emberek a hivatalokban is, de csak mert nekem is volt 1-2 ilyen találkozásom, szemben sok nagyon sok hozzáértővel, még nem fogom mindet rossznak tekinteni.

2022. aug. 8. 21:00
 10/23 anonim ***** válasza:
9es én meg 2 különböző településen kaptam tejesen rossz információkat, illetve hiánypótlást, az ügyintéző tájékozatlansága miatt. Lehet véleményeket olvasgatni a googlen, nagyon sok helyen írnak szinte csak negatív véleményt. Ez megengedhetetlen lenne egy normális országban.
2022. aug. 8. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!