Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki szerint ez nem jó ország...

Aki szerint ez nem jó ország az miért nem megy külföldre?

Figyelt kérdés

Pár millió forintja bárkinek van, annyiból külföldön bárhol el lehet indulni.

Rengetegen okoskodnak hogy ők kimennek, meg aztán most már tényleg elég, aztán még mindig itt vannak.

Aki komolyan gondolja az nem beszél hanem cselekszik.

2022. aug. 8. 14:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
88%

Én szerintem nem jó Magyarország és el is mentem. Nem hisztizek meg semmi, csak ha kérdezik, akkor leírom őszintén, hogy mi a helyzet, mennyit kerestem ott, mennyit itt, milyenek az árak ott milyenek itt, milyenek a közállapotok ott és itt. Semmi rinyálás nincs benne, hanem a valóságot mondom, azt is akkor csak ha kérdezik.

Aki csak simán nyavalyog otthon de nem tesz ellene semmit, nem jön ki külföldre azt én se nagyon értem mit akar.

2022. aug. 8. 14:31
 12/23 anonim ***** válasza:
51%
Nem 2 perc elintézni, folyamatban van nyugesz.
2022. aug. 8. 14:32
 13/23 anonim ***** válasza:
68%
Mindig másra vársz, másnak akarsz megfelelni, vagy mástól vársz segitséget, soha nem fog változni az életet. Az meg nettó baromság, hogy 0ról lehetetlen elkezdeni kint, ellehet, én is 0ról indultam, egy bedölt autóhitel után és fel lehet kint egy normális életet épiteni, csak akarni kell, de nem egyből mindent akarni!
2022. aug. 8. 14:33
 14/23 anonim ***** válasza:
59%
Mert kevesen vagyunk, de nem sokan.
2022. aug. 8. 14:44
 15/23 anonim ***** válasza:
9# Amikor nyugdíjba mész jusson eszedbe, hogy te direkt "szürkén dolgoztál". Mert ezt sokan elfelejtik és szidják a rendszert.
2022. aug. 8. 14:55
 16/23 anonim ***** válasza:
65%
Magyarország egy nagoyn jó ország. Csak a politikusai szarok.
2022. aug. 8. 14:55
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

"Pár millió forintja bárkinek van" - Nincs.

És nem is mindenki annyira rugalmas, hogy ki tudjon költözni.

Én mellesleg belefáradtam az állandó újrakezdésbe, de nem is mondogatom, hogy külföldre megyek, viszont azt nem tartom kizártnak, hogy itthonról bedolgozzak külföldre távmunkában, a szakmám igazából olyan, amit így is lehet csinálni, nekem inkább ilyen tervem van, most vagyok túl egy fél éves szakmai továbbképzésen, amit munka mellett csináltam, egyelőre elfáradtam, rendezem a soraimat, kipihenem magam, aztán meglátom, mit tudok kihozni. Van egy tehermentes lakásom, amit ráadásul olcsó is fenntartani, én most a válságban nem akarnék ugrálni.

2022. aug. 8. 15:22
 18/23 anonim ***** válasza:
Nekem egy ismerősöm 10 éve mondogatta, hogy külfödre megy, mert ott milyen jó. Idén költözött el, nagyon jól keres, de egész héten dolgozik, túlóra, stb. Már kezd kikészülni fél év után.
2022. aug. 8. 15:29
 19/23 Isti22 ***** válasza:
100%

Ne félj, folyamatban van. Ha minden jól megy, jövőre már nem leszünk itt, a gyerekem sem lesz magyar.

Persze hazudnék, ha azt mondanám, ez kizárólag Orbán miatt van, de neki köszönhetően könnyebb volt az elhatározás.

2022. aug. 8. 15:55
 20/23 anonim ***** válasza:
25%

Külföldön szükség van a munkaerőre azokhoz a munkákhoz, amiket az ottaniak nem akarnak elvégezni. Ezért befolyásolják abban az irányban az embereket, elsősorban a közösségi médián keresztül, hogy ki akarjanak menni. Mivel a fiatalok sokkal kevésbé kötődnek ide, sokszor lakás, család, bevált állás hiányában, ezért elsősorban ők mennek. Mint a migránsok Afrikából, onnan is a fiatalok jönnek, és elsősorban a férfiak.

Igazán jól csak kevesen élnek aztán külföldön, a többség kb. annyit ér el, mint itthon ért volna el ugyanannyi munkával. A fizetés biztos, hogy több, de a lakhatás viszont sokkal többe kerül.

És, persze, mindig idegenként fognak tekinteni rájuk.

A nyelvtudásról meg annyit, hogy azt mindenki megtanulja előbb-utóbb, ha külföldön él, hiszen semmi kunszt nincsen benne, ahogy az anyanyelvét megtanulja mindenki, abban a nyelvi környezetben ráragad a nyelvtudás, már, ha hajlandó megszólalni.

2022. szept. 3. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!