A jobboldaliakat miért zavarják a meleg és fekete karakterek a filmekben/sorozatokban?
Olyanra mondanék példát, amiben tetszett a meleg karakter (ez a ritkább) a Star Trek Discovery párosa, Hugh Culber és Paul Stamets olyat mutattak amit ritkán látni: látványos nyalifali nélkül is elhittem nekik hogy összetartoznak. (és nem, nem keféltek a film kezdése után öt perccel, mert az úgy trendi) Mindkét karakter a saját jogán is érdekes, a filmbeli munkájuk és személyiségük miatt.
És csak hogy olyat is mondjak aki az észből kivitt: a másik élet meleg párosa. (a gyalázatos színészi játék erre rásegített) A nem csípem táborát gazdagítja Halle Berry, akinél nemhogy lényegtelen volta történet szempontjából a nyalakodás a másik nővel, de még csak előzmény sem utalt rá hogy Berry karaktere két kapura játszik. Tipikusan a rakjuk bele mert kell szituáció.
Ha könyvben akarsz jól megírt meleg karakterrel találkozni, ajánlom figyelmedbe a cinegeszonátát.
Online azzal érvelsz az igazad mellett, hogy a másiknak kicsi a faxa 🤷♂️. Biztos, hogy kettőnk közül nekem vannak komplexusaim?
És bár nem vagyok jobb oldali, a néger , pardon fekete karakterek is tudnak zavarni, amikor szarnak a történelmi hűségre, vagy letojják az eredeti történetet.
Lásd interjú a vámpírral, ahogy a rabszolgatartó nemesember Louist feketére cserélték, és biztos ami biztos: másik korszakba dobták a sztorit. Magyarán kb csak a címe maradt az eredetinek, pedig Anne Rice sorozata rendkívüli volt. Ugyanígy kiherélték Claudia karakterét is, aki se nem fehér, se nem gyerek az új szériában, holott éppen a gyermek mivolta adta a karaktere drámáját, fő motivációját. Nem is értem miért nem írtak egy totál új sztorit a készítők ahelyett hogy gúnyt űznek az eredetiből.
az is tök gáz szokott lenni, mikor egy nyilvánvalóan fehér karakter helyére random betesznek egy feketét
pl. A Hatalom Gyűrűi
Ebben a sorozatban szerintem a látványvilág nagyon fontos lenne, amit a sok helyen elrontottak vagy leszartak, ahogy már a trailerből is látszik.
Ugye sokan azzal érvelnek, hogy sok régi filmben a hetero szerelmi kapcsolat is teljesen felesleges, azzal mégsincs bajunk. Én nem így látom. A régi filmekben, ha van egy szerelmi szál, az mindenféle nemi orientációjú ember számára átélhető, hiszen annak ellenére, hogy férfi-nő kapcsolat van, maga a szerelem jelenik meg, és az egyetemes, mindenki számára befogadható élménnyé válik, hiszen az érzelmekről szól, nem a nemi orientációról. Ez kb. olyan, hogy a filmszínészek is mind különleges arcú, általában jóképű/szép emberek, nem pedig hétköznapiak. Mégis szeretjük őket annak ellenére, hogy nem vagyunk olyanok, mint ők, hiszen eszményeket jelenítenek meg, nem konkrét, valós embereket. Tehát ezek a dolgok a filmben elvont értelmet kapnak. Ezért tartom teljes tévedésnek, amikor meleg karaktereket raknak filmekbe, mondván, hogy olyanok is léteznek. És ezért (is) zavar sok embert. A film ugyanis nem konkrét dolgokról szól, hanem egyetemes élményekről és eszményekről.
A négerekkel kapcsolatban meg az a véleményem, hogy nincs vele bajom, ha szerepelnek filmekben, de mint fehér kultúrkörből származóknak, nekünk a fehér arcok számítanak otthonosnak, tehát ők az alapértelmezett. A négereknek nyilván a négerek, tehát azok a filmek inkább nekik szólnak. Persze, ha olyan a téma, akkor egy néger is szükséges vagy jó választás, de csak, ha indokolja a téma, nem pedig azért rakják bele, mert hogy négerek is léteznek, hiszen, ahogy már mondtam az előző bekezdésben, nem a konkrét valóság a lényeg. Amikor jól sikerült filmet látok, ahol néger a főszereplő, de ennek nincs jelentősége, akkor is arra gondolok, hogy oké, jól játszott meg minden, dicséretes, de igazából fehér főszereplővel ugyanolyan jó lenne a film, csak számomra otthonosabb, tehát művészileg nem volt indokolt, hogy négert válasszanak, csak politikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!