Amíg a DK az uralkodó politikai erő az ellenzéki oldalon addig örök Fidesz 2/3 lesz?
Ismét #15-nek:
Csak remélhetem , hogy Fletó is levonta a következtetést.
Meg kell szerezni a többi ellenzéki párt szavazóit, és le kell morzsolni őket. Különben időtlen-időkig játsszuk ezt a h'lyeséget, O1G még jót röhög rajtunk.
#20 "Egyfordulós lett volna a korrekt".
Akkor ezek szerint mégiscsak "korrekt" a Fidesz egyfordulós választási törvénye, ahol már egyszerű többséggel is le lehet tarolni a térképet? Mert az előválasztásig úgy volt, hogy nem. Hogy pont emiatt van szükség erre a kényszerű összefogásra.
"#20 "Egyfordulós lett volna a korrekt".
Akkor ezek szerint mégiscsak "korrekt" a Fidesz egyfordulós választási törvénye, ahol már egyszerű többséggel is le lehet tarolni a térképet?"
Azért ne mossuk össze a párton/pártcsoporton belüli vezérválasztást az országgyűlési választással mert a kettő nagyon nem ugyanaz :D
#23 A relatív többség vagy abszolút többség kérdése egy és ugyanaz, akár pártok/pártcsoportokon belüli választásról van szó, akár országgyűlési választásról. Az egyik demokratikus, a másik kevésbé, hiszen a legnagyobb kisebbség szerzi meg a hatalmat a többség fölött.
Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy ha egy választási rendszer a DK kedvez, az "korrekt, ha pedig nem nekik kedvező akkor "inkorrekt".
Ők fúrták meg a több x-es szavazás ötletét is, mert tudták, hogy azzal sem győzhetnének. Pedig az nagyon korrekt és demokratikus lett volna. Még a képviselőjelölteket is meg lehetett volna így választani, és még csak második fordulóra sem lett volna szükség.
Na ezért nem tudok én megbízni a DK-ban, szerintem nekik eszük ágában sincs visszaállítani a demokratikus jogviszonyokat, mert éppen úgy nem demokratikus gondolkodásúak, mint a Fidesz. Nem lebontani akarják a NER rendszerét, hanem beleülni, elfoglalni benne a vezető pozíciót.
#24-nek:
Egyszerűen az a helyzet, hogy a DK önmagában is túl erős ahhoz, hogy nélküle az ellenzék labdába rúgjon O1G-vel szemben.
Arra is rájöhettek volna már, hogy a DK-val szemben gyakorlatilag használhatatlan az "oszd meg és uralkodj" elve. Képtelenség belső megosztottságot létrehozni. Eddig minden kísérlet csak növelte a tag, és szavazó-táborunkat. Tény? Tény.
A DK a pártelnököt többségi szavazattal választja, és a TELJES TAGSÁG!
Vagyis Gyurcsány személyének a támadása a DK tagsága 98%-ának a véleményét sérti, és a szavazóinak a nagy többségéét.
#26 Pontosan ezt hívják vezérelvűségnek. A DK szavazóit egyébként minden más politikusnak még a létezése is sérti. Én ismerek egy ilyen tipikus DK szavazót személyesen elég közelről. Bár lehet, hogy nem csak szavazó, hanem tagja is a pártnak. Már 2018-ban (akkor volt az első választás, amióta ismerem) valóságos dührohamot kapott, amikor meglátta a Kétfarkúakat és a Momentumot aláírást gyűjteni. Szabályosan őrjöngött, üvöltött, hogy "mit akarnak ezek?!", "mégis, mit képzelnek ezek?!", pedig semmi mást nem csináltak szegények, mint álltak a pultjuk mellett és aláírásokat gyűjtöttek a jelöltjeiknek.
De ugyanígy gyűlölte Karácsony Gergelyt is, és az MSZP-ét is már akkor is.
Nálunk abban az évben nem indult DK-ás jelölt a választáson, hanem egy nagyon jó, független jelöltet támogatott közösen az MSZP, a párbeszéd, és a DK. Én erre a jelöltre szavaztam, nem azért mert ezek a pártok támogatták, hanem a személye miatt, és amúgy is ő volt a legesélyesebb ellenzéki jelölt. De ő nem volt hajlandó rá szavazni, mert ő csak Gyurcsányra szavaz. Mondjuk ezt sem értettem, mert Gyurcsány soha nem indult nálunk egyén választókerületben. Megkérdeztem tőle, hogy akkor kire szavaztál? "Mit tudom én!" volt a válasz. Tehát azt se tudta, hogy ki az, akire szavaz, lehet hogy dühében behúzta valami fideszes jelöltre. Idén meg el sem ment szavazni.
Na, ezért tartunk ott, ahol.
Én nem azt mondom, hogy az DK összes szavazója ilyen, de biztos hogy nagyon sokan vannak hozzá hasonlók, mert az Interneten rengeteg hasonlóval lehet találkozni. Beszélni sem lehet velük politikáról, mert a legenyhébb kritikára is heves dühkitöréssel reagálnak. Valahogy az az érzésem, hogy őnekik egy olyan rendszer felelne meg a legjobban, mint amikor betiltottak minden más pártot, és állva kellett tapsolni Rákosinak, mert különben elvitt az ÁVH.
#27-nek:
Beszélgethetünk részletkérdésekről, úgy mint az ellenzék is teszi, csak éppen semmi értelme!
Ismét összegzek:
- a DK nélkül az ellenzék béna,
- a DK-ban Gyurcsányt az összes párttag szavazza meg, jelenleg 98%-al,
- ezzel a szavazóik is tisztában vannak, tudják hogy DK=Gyurcsány.
Ha támadod a DK-t, vagy akár Gyurcsányt, lebénítod az ellenzéket.
A DK eddig is röhögve átvészelte a támadásokat, és mindig hízott tőle egy picit. Jelen pillanatban nem létezik kompetens ellenzék a DK nélkül, és ebből kifolyólag Gyurcsány nélkül.
Maradt a MiHazánk, vagy a fidesz.
Ismét #27-nek:
Kicsit olyan érzésem van mint amikor a lányom kitalált valami butaságot, én mondtam hogy azt nem lehet (szó szerint), de ő a részletkérdéseket akarta megvitatni arról, ami eleve butaság.
Remélem átmegy a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!