A válság után mindig erős felemelkedés jön, miért pánikolnak sokan a semmire?
Ez most egy próbatétel, az erős fennmarad. Itt a lét a tét.
Minden gazdasági beszakadàs után egy erős felívelő korszak jön, felesleges aggódni, minden megoldódik.
"Istenem!🤦♂️ 10 ezer nukleáris rakétája van Oroszországnak és az USA-nak, a többi atomhatalomról nem is beszélve"
Fejenként ebből olyan ~1500-2000 darab van, ami bevethető, azaz működőképes és hordozóeszközre van szerelve. (Egészen pontos számot nyilván nem lehet tudni, de ennyire becsülik az ezzel foglalkozó szakemberek)
Szintén fejenként kb. ugyanennyi, ami már szétszerelésre vár.
A maradék pedig reserve, raktárakban pihen.
Tehát az USA és oroszok arzenáljában összesen legfeljebb 4000 darab fegyver van. A kínaiaknak ~350 nukleáris fegyverük van.
Indiának ~160, Pakisztánnak szintén.
A britek 200-220 kb, a franciáknak 300 körül.
Ez így összesen kicsit kevesebb, mint 5500 darab nukleáris fegyver.
A fegyverek átlagos hatóereje ma nagyjából 440 Kt.
Egy ilyen fegyver felrobbantása (optimális magasságban) kb. 250 km2-es területen hat, hozzátéve, hogy idáig terjed egyáltalán a lökéshullám, de a lefedett területnek a szélén ez már annyira gyenge, hogy talán az ablakok betörnek, de még ez sem biztos.
Az a terület, ahol jelentős pusztítást tud végezni, az 120-130 km2.
Felszorzod 5500-al: 715 000 km2.
Ez ~20%-al nagyobb terület, mint Ukrajna.
Na erről ennyit.
"Nem is maga a háború, hanem majd a nukleáris tél"
A nukleáris tél egy soha sem bizonyított, mára igencsak ingatag lábakon álló, gyakorlati megfigyelésekkel is cáfolt elmélet.
A tudomány mai állása szerint a legrosszabb esetben is egy néhány hónapig tartó nukleáris "ősz" következne be.
Csak segítek, néhány kulcsszó, hogy utánanézz, TTAPS, kuvait well fires, Stocker-Ladstädter-Steiner study.
Ezek a tények.
"Ami nem baj, de biztos kell ilyen arrogáns g@ciként viselkedni."
Neked meg nem kéne tudálékoskodni egy olyan témáról, amiről alapvetően halvány lila fingod sincs, annyit tudsz róla, amit a hollywoodi filmekben láttál.
Még olyan alapvetéseknek a létezéséről sincs egyáltalán tudomásod sem, mint a TTAPS tanulmány, persze majd most ráguglizol, és előadod, hogy de, dehát mindketten tudjuk, hogy mi a valóság :D
"Azt mond meg akkor, Nostradamus, hogy mennyi idő van, meg mit kellene addig is tenni, hogy valamelyest legyen elviselhető a dolog?"
Hiába gúnyolódsz, ez sem az én hasraütésre bemondásom, hanem a tudomány jelenlegi állása.
Kinek mennyi ideje van, és mire? Ezt fejtsd ki, és megpróbálok válaszolni.
"meg mit kellene addig is tenni, hogy valamelyest legyen elviselhető a dolog"
Mint mondtam, a klímaváltozást se visszafordítani, se megállítani, se számottevő mértékben lassítani nem tudjuk mostmár.
Szóval ha ez érdekel, akkor globális szinten semmit. Nem tehetünk semmit.
Az pl. garantált, hogy azok a helyek, ahol már most is az elviselhetetlenség határán van a klíma, ott 5-10 év múlva már képtelenség lesz élni. Ezek jellemzően csóró afrikai területek, vagy pl. india, pakisztán egyes területei, de pl. az USA-ban is vannak ilyen helyek a délnyugati részen.
Ha az a kérdés, hogy ők mit tegyenek, akkor egyetlen dolgot tudnak tenni - elmennek máshova.
Ennyire egyszerű.
(Persze hogy befogadják-e őket oda, ahova mennének, az más kérdés, nyilván ebből komoly feszültségek, balhék lesznek)
Ha az a kérdés, hogy mondjuk Magyarországon mit kéne tenni, akkor a vízgazdálkodást átgondolni, minél gyorsabban.
Szárazságtűrőbb növények termesztésére elkezdeni átállni.
Alternatívákat kell keresni a paksi atomerőmű helyett, mert viszonylag hamar eljön majd az a pont, amikor már nyaranta annyira kevés és annyira meleg lesz a Duna vize, hogy nem lehet majd hűteni, és működtetni az erőművet.
És még jó néhány dolog, de nem akarom ennél is hosszabra nyújtani.
A geopolitikai érzéked továbbra is nulla. Jöhetsz itt ezekkel a számokkal, meg adatokkal, se Biden, se Putyin, se Hszi Csi Pingnek nem érdeke egy nukleáris háború. És egy atomháborút elindítani nem 2 perc, bonyolult protokollt kellene teljesítene a támadónak.
Magas lóról nagyot lehet esni. Arc van, ahogy látom!
"A geopolitikai érzéked továbbra is nulla. Jöhetsz itt ezekkel a számokkal, meg adatokkal, se Biden, se Putyin, se Hszi Csi Pingnek nem érdeke egy nukleáris háború"
Nem is állítottam, hogy az érdekük.
Pusztán annyit állítottam, hogy egy nukleáris háború miatt nem lesz vége a világnak.
Amit persze te nagy arccal elkezdtél megmagyarázni, hogy de igen.
Én meg levezettem, hogy nem.
Erre te bedobod ezt a qrva nevetséges terelést, úgy vitatkozol velem, mintha én azt állítottam volna :DD
Hát ez az igazi magas lóról esés, pöcök, ez már nem is egy ló háta, amiről te most leestél, hanem a Burj Khalifa teteje :D
De csináld csak tovább, van még feljebb is, ahonnan még nagyobbat eshetsz, pl. egy repülőgép :D
Jószagú szentszűzmariskaharisnya. Kiégetsz, te ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!