Mit gondoltok, hány embernek van együtt már joga ahhoz, hogy fontos közlekedési utat vagy hidat lezárjon mert tiltakozik valami miatt?
Figyelt kérdés
Most láttam videót arról, hogy a legutóbbi "hídlezáráson" hányan voltak és a kb. 200 ember elállta az utat a hídon a közlekedés elől.
Most nem arra vagyok kíváncsi, hogy ki mit gondol erről a most vasárnapi tüntetésről, hanem hogy szerintetek egy közel 2 milliós fővárosban az egyik fontos közlekedési út lezárásához legalább hány tiltakozónak kellene lennie? Vagy mi az a létszám ami alatt nem engednétek meg egy ilyen út vagy hídlezárást?
2022. aug. 2. 19:07
A kérdező szavazást indított:
Bármennyien tiltakozhatnak útlezárással.
Legalább 200-300 ember már jogosan zárna el akár hidat is.
500-nál kevesebb embernek nem engedném a főutak vagy hidak lezárását.
Több ezer embernek a tiltakozása esetén tartanám csak jogosnak.
Több tízezer ember tiltakozása esetén lehetne csak legális a híd vagy főút lezárása.
Senkinek nem lenne szabad hidat vagy főutat lezárnia, mindegy miért tiltakozik.
21 szavazat
1/8 anonim válasza:
Szomszédvitám van, úgyhogy odaálltam a bejárójához a kocsimmal. Tűrnie kell korlátlan ideig.
2/8 anonim válasza:
0 embernek van joga hozzá ezt bizony a törvény bünteti BTK 323.§
3/8 A kérdező kommentje:
#1 Nem kell tűrnie. Ha elállod a bejáróját azért el is vitetheti az autódat.
2022. aug. 2. 19:19
4/8 anonim válasza:
Tényleg? De ne szólj a szomszédnak!!!
5/8 anonim válasza:
Letojom, mi a baja, engem ne akadályozzon.
7/8 anonim válasza:
Igen. Ez a polgári engedetlenség és a kormányra való nyomásgyakorlás legenyhébb formája, erőszakmentes. Magyarországon még ezért is golyó általi kötélt osztogatnának a prolik mert öntudatlan kutya népek.
8/8 A kérdező kommentje:
#7 De mi róla a te véleményed? Mikor kellene engedni és mikor nem?
2022. aug. 2. 20:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!