Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nekem ez már olyan, mintha...

Nekem ez már olyan, mintha Budapestet folyton megerőszakolnák, rákényszerítenek mindent amit nem akar, és még a pénzét is elveszik, ha pedig tiltakozik, még meg is veri a kormány. Másnak nem tűnik így?

Figyelt kérdés
A Városliget szétverése, és beépítése, a sokmilliárdos haszontalan ocsmány biodóm, ez a fudan történet, a ceu elüldözése, az atlétikai vb, stb. Már tényleg azt látom csak hogy erőszak erőszak hátán.

2021. aug. 31. 08:03
A kérdező szavazást indított:
A kormány megerőszakolja Budapestet
A kormány jogosan azt csinál Budapesttel amit akar.
Nem érdekel
29 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Amit orbán megálmodik az úgy is lesz. Csak nézd meg Felcsútot egy 1900 fős kis semmi faluba egy 3500 fős stadiont kellett építeni, meg persze a kisvasútra is hatalmas szükség volt. Már azt várom, hogy mikor kezdik építeni a repülőteret a falu határában.
2021. aug. 31. 08:14
 2/9 anonim ***** válasza:
16%

Ostoba, hazug kérdés, az ostoba hazug válaszlehetőségekkel a szavazásban.

A Városliget gyönyörű lett már most is, ilyennek kell lennie egy fejlett világváros jelentős területének és nem olyan lepusztult mocsokhalmaznak és igénytelen bódésorral tarkított omladozó épületeknek kell állnia a fák között park címén, mint ami volt előtte.

A biodóm egy nagyléptékű terv amit lehetne jól is csinálni, a kormányzat átvállalta volna Budapesttől a beruházást éppen úgy mint bármi mást ha a főváros nem képes azt megcsinálni, ez a fővárosi vezetés döntése volt hogy ott most mi a helyzet.

A Fudan egy olyan nemzetközileg nagy hírű egyetem, amiért versengenek az európai városok, már van oktatása Európa több nyugati országában.

A CEU nincsen elüldözve, pontosan ugyanabban az épületben tartja az óráit most szeptembertől is mint előtte 20 éven át.

Az atlétikai VB éppen úgy egy turizmust fejlesztő és a város értékét növelő beruházás, mint a vizes VB is volt.

Az olimpiát sikerült megfúrnotok, aztán ment a hiszti amiatt, hogy miért maradnak el azok a fejlesztések, építések amiket az olimpia miatt csináltak volna meg Budapesten. Hát azért, mert nem lesz olimpia, nincs rá forrás. Az atlétikai VB ugyanez. Ha nem lesz VB, akkor nem lesz az ottani terület sem beépítve ez alatt a pár év alatt és nem valósulnak meg a hozzá kapcsolt beruházások, útfejlesztések sem, mert minek?

"Már tényleg azt látom csak hogy erőszak erőszak hátán."

Régi magyar mondás: nem erőszak a disznótor.

Ha nem kell a budapestieknek ez a sok-sok fejlesztés, akkor nem kapják meg és ennyi.

2021. aug. 31. 08:18
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

A CEU csak posztgraduális képzést tart itthon a tavalyi évtől, miután a magyar törvények nem tették lehetővé onnantól a graduális képzés tartását számukra. Szóval elég olcsó hazugság, hogy ugyanúgy tartja az óráit, mint az előző 20 évben, nyilván azért adták át a FREESZFE egyesületnek az épület felét, mert pont ugyanúgy, ugyanannyi órát tartanak, mint az előző 20 évben.

A Fudan egyetem pedig minden más országban csak nyelvi képzéseket tart és sehol nem épült egyetemi kampusza.

A Biodóm nagy költségei már Tarlós alatt ismertek voltak, csak érdekes módon, amíg nem ellenzéki volt a városvezetés, addig adta a pénzt az állam, azóta viszont csak átvenni hajlandó a projektet a maga részére, aha, pont ugyanazok a feltételek.

A vizes vb pontosan milyen turizmust fejlesztett azon kívül, hogy arra az egy hétre jöttek nézők? Én még nem hallottam turistától, hogy ja jöttem meglátogatni Budapestet, mert itt van vizes aréna. És egy diákváros kifejlesztése lakhatással, hogy ne a dolgozó embereknek verjék fel az albérlet árakat a diákok pontosan miért is nem város értékét növelő beruházás? De ja az atlétikai stadion növeli a város értékét, hiszen a többi stadion is annyira ki van használva, na meg olyan sportos nemzet vagyunk, hogy mindenki rendszeresen fut.

Na ne, ha nem lesz atlétika vb, nem építik be Budapest egy újabb területét betonnal? Isten ments, hogy ez ne sikerüljön.

2021. aug. 31. 08:32
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
3! Igaz amit leirtál, de tök fölösleges. Ezt minden értelmes ember és 2! is pontosan tudja/látja, de valamiért (ugyan miért?) az a házifeladata, hogy hintse a kormányhazugságot.
2021. aug. 31. 08:56
 5/9 anonim ***** válasza:
34%

#3 Nem.

A CEU nem tett eleget a törvény azon passzusának, hogy jól megkülönböztethető legyen az elnevezése egy egyetemnek, maradt az ami előtte volt, hogy ugyanúgy CEU a Közép-Európai Egyetem, és CEU az is ami eddig is csak posztgraduális képzésekkel ment angol nyelven, amerikai diplomát kiadva a hallgatóinak.

A CEU, mint Közép-Európai Egyetem most is indítja ugyanúgy a képzéseit, mint előtte és ott ahol korábban is tették.

[link]

[link]

2021. aug. 31. 09:01
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

Tehát az amerikai akkreditációjú CEU intézmény, ami posztgraduális képzéseket és graduális képzéseket tartott a 2019. óta hatályos új kitétel szerint nem működhetett ezen formájában és többé nem tarthat graduális képzést. Ezzel szemben az én állításom hamis, ami szerint a CEU számára a magyar törvények nem tették lehetővé a tavalyi évtől a graduális képzés tartását. Mindent értek, köszönöm.

Nem mellesleg te magad mondod, hogy a KEE az nem a CEU, de a KEE 1 darab képzésével igazolod, hogy a CEU tarthat graduális képzést.

2021. aug. 31. 09:12
 7/9 anonim ***** válasza:
12%

#6 Nem, nem értesz te semmit és az elmúlt évek sem voltak elegendőek, maradt a sötétség ami volt előtte.

A CEU két egyetemet takar. Az egyik egy MAGYAR egyetem, a magyar egyetemekre vonatkozó felsőoktatási törvény vonatkozik rá, az angol (amerikai) rövidítése éppen úgy CEU, mint a másik egyetemnek, ami egy amerikai egyetem, a magyarországi külföldi felsőoktatási intézményekre vonatkozó törvények érvényesek rá. Mindkettőnek azonos a tulajdonosa, a fenntartója, működtetője és elnevezése angolul Central European University, ugyanaz a honlapjuk - amiket linkeltem a Felvi.hu oldaláról, azokról is ide irányítanak.

A felsőoktatási törvény szerint az egyetemeknek nem lehet azonos az elnevezése ha különböző intézményekről van szó. Ezt sem voltak hajlandóak betartani és a magyar egyetem is maradt CEU meg az amerikai egyetem is maradt CEU, pont amiatt mert így a hozzád hasonlókat lehet vele hülyíteni.

Semmi mást nem kellett volna ezen felül az egyetemnek teljesítenie, mint amit a többi külföld egyetemnek is amikor itt hoznak létre kampuszt vagy adnak ki képzéssel diplomát, hogy valóban külföldi legyen az az egyetem.

A CEU-nak SOHA nem volt máshol képzése, mint itt Európa közepén, alig 1 évet volt a szomszédunkban 1991-ben Prágában, összesen 20 hallgatóval, majd 1992-től Magyarországon működött. Itt lett létrehozva, soha nem volt amerikai egyetem, soha nem tartozott egyetlen amerikai egyetemhez sem. Úgy adott ki amerikai diplomát, hogy nem volt amerikai. Pont, mintha a Corvinus közölné, hogy mostantól amerikai diplomát ad ki, csak mert vannak amerikai oktatói is néha és angolul folynak a képzéseik.

Ezt az állapotot - a hallgatók becsapását és a magyar egyetemekhez képesti jogtalan előnyét akarta megszüntetni az új törvény. Vagy legyen valóban amerikai egyetem, mutasson fel egy olyan képzési szerződést amiben egy létező amerikai egyetemhez tartozik, vagy szűnjön meg a hazugság és mondják ki, hogy ez egy magyar egyetem és ennyi. Majdnem minden magyar egyetemen vannak már angol nyelvű képzések, olyan diplomákkal amiket elfogadnak a világban. Semmivel sem másabb ezeknél a CEU, ugyanígy itt alapították Európában, itt működött 1992 óta, csak itt Magyarországon volt kampusza, soha nem volt más országban intézménye (Prágán kívül), mégis egy olyan diplomára volt joga amit semmi nem indokolt.

A CEU, mint a magyar felsőoktatás része Közép-Európai Egyetemként, most is itt van és most is folytatja a képzéseit. Pont.

2021. aug. 31. 09:29
 8/9 anonim ***** válasza:
56%

Nem igazán sikerül elolvasni amit írok. Te magad is ugyanazt állítod, tavaly hoztak egy törvénymódosítást, amivel az állításod szerint is 1992 óta itt üzemelő egyetemnek változtatnia kellett volna, mert hirtelen zavaró lett a 27 éve fennálló állapot. Ezt követően nem működhetett az eddigi formában a CEU csak a KEE (igen, az angol rövidítése ennek is CEU, de nem is ezzel az egyetemmel történt változás). Az érvelésed másik részét pedig gondold már végig. Tehát a magyar, az EU, aminek a része vagyunk ne szóljon bele a dolgunkba, állam eldöntötte, hogy mik az amerikai akkreditáció feltételei, mert őt zavarta, hogy az USA által akkreditált diplomát kaptak a CEU diákjai.

Lassan mondom, hogy megértsd, de mi alapján dönt a magyar állam arról, hogy egy másik állam akkreditált diplomájának mi a feltétele?

A Corvinus is közölhetné, hogy amerikai diplomát ad ki, csak az USA kiröhögné és jelezné, hogy nem akkreditált az a diploma ennyire egyszerű. Nem a magyar állam dolga eldönteni, hogy más állam mi alapján és mely szervezetek papírjait akkreditálja. Vagy mi a következő lépés, az USA által kinevezett diplomatákat is felülbírálják majd, hogy csak 20 évet élt az USA-ban, nevezzenek ki mást vagy véleményed szerint a magyar állam más államok mely döntéseit bírálhatja még felül?

A hallgatók mivel is lettek becsapva? Kaptak egy USA akkreditált diplomát és a CEU azt ígérte, hogy kapnak egy USA akkreditált diplomát.

Bár tudom, hogy nem érdekel, de egyébként van USA kampusza a CEU-nak, a magyar állam az USA kormányától várt akkreditációt, amit nem tud megtenni, mivel az USA államokra van felosztva, és az oktatást az államok önállóan intézik. [link]

A magyar egyetemek sincsenek hátrányban, nyilván meg van engedve, hogy olyan minőségben és kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal dolgozzanak, mint a CEU és ők is szerezhessenek USA akkreditációt.

A CEU még mindig a nemzetközi intézmény, itt a KEE van, aminek ugyanúgy CEu az angol neve, de nem ugyanaz a két intézmény. Továbbá még mindig jóval kevesebb képzése van a KEE-nek, mint tavaly, te magad is láthatod, hogy egyetlen képzést indítanak mesteren, míg az előző években ennél jóval több indult, tehát ez is teljes hazugság.

2021. aug. 31. 09:56
 9/9 anonim ***** válasza:
82%

Amit leírt a 7es az már a csúcs max intelligenciaval rendelkező fidesz szavazónak szóló propaganda.

Látszat összefüggések, fél igazságok erőszakosan előadva. Talán a gendert hagyta ki, mert az felkorbácsolja a proli egót.

Amit a 8as leírt az meg az igazság. Csak az már túl bonyolult, még úgyis, h próbálta egyszerűen leírni.

2021. szept. 8. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!