Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Valóban indulhatnak olyan...

Valóban indulhatnak olyan gazdasági folyamatok az országban hogy ebből államcsőd lesz? Mi van akkor ha államcsőd van az mivel jár?

Figyelt kérdés

Magyarország történelmében még soha nem volt államcsőd. Reméljük nem is lesz mert úgy gondolom az nagyon nem jó az országnak, de főleg az állampolgárainak, államcsőd esetén mi van? akkor majd a kormánynak le kell mondania vagy mivel jár egy államcsőd?

[link]

2022. aug. 2. 10:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

#8 "Már most vagy 40% körül jár az éves inflációs ráta, és még csak augusztus van, te miről beszélsz?"

Arról beszélek, hogy ez baromság.

Még be is linkeltem amiben előbb utána nézhettél volna és nem írsz le ilyen hülyeséget.

Pont ez a lényeg, hogy van a valóság amit tagadtok és van az alternatív valóság mait ilyen hülyeséghegyekből építetek fel magatok körül, mint ez a 40%-os infláció, aztán soha nem értitek, hogy hogyan győzhetett megint a fidesz?

Qrva nagy áremelkedések voltak pár területen. De az éves infláció nem azt jelenti, hogy 80%-kal emelkedett a kalács vagy a áram ára és akkor az máris 80%-os lett.

Amúgy ne válaszolj egyszerre több kommentelőnek, értelmetlenné teszi amit csinálsz!

2022. aug. 2. 11:10
 12/13 anonim ***** válasza:
61%

"Még be is linkeltem amiben előbb utána nézhettél volna és nem írsz le ilyen hülyeséget."

Mit linkeltél? Amit igen, azon csak 2020-ig vannak inflációs adatok, én a 2022-es évről beszéltem.

A másik linked meg fizetős oldalra mutat, amire nekem nincs előfizetésem, tehát nem tudom elolvasni.

"Qrva nagy áremelkedések voltak pár területen. De az éves infláció nem azt jelenti, hogy 80%-kal emelkedett a kalács vagy a áram ára és akkor az máris 80%-os lett."

Igazad van, bele kell számolni az ágyláb-rögzítő csavarokat is, meg a hátsó indexbúra alá való gumitömítést is, minden olyan dolgot, amiből évtizedenként egyszer vásárol 140 forintért az ember. Ezek fontos dolgok, hiszen másként hogyan jönne ki a 8%-os éves infláció 2022-re... Tehát ezek a fontos dolgok az átlagember számára, nem a kenyér, aminek az ára 80%-kal nőtt.

2022. aug. 2. 11:22
 13/13 anonim ***** válasza:
58%

#12 "A másik linked meg fizetős oldalra mutat, amire nekem nincs előfizetésem, tehát nem tudom elolvasni."

Jogos, a portfólió ezt szokta csinálni, a guglibúl megnyitva mutatja a teljes cikket, nekem is úgy jött be, ezért nem gondoltam rá, hoyg a linkről már előfizetős.

Ezt a címet keresd a gugliban és megmutatja a teljes cikket:

"Infláció 2022: mutatjuk, mit kell tudni az évtizedek óta nem látott áremelkedésről"

Az ÉVES inflációról volt szó (te írtad és erre reagáltam: "Már most vagy 40% körül jár az éves inflációs ráta") és annak számítása mindig ugyanaz az unióban minden tagországban, pont hogy összehasonlítható legyen. Ha az ÉVES infláció a téma akkor ne keverd bele a havi inflációt se (ami még mindig nem 40%) de legfőképpen ne egyes termékek vagy termékcsoportok egyedi inflációját!

2022. aug. 2. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!