Szerintetek is egyre lepusztultabbá, igénytelenebbé vált Magyarország az elmúlt években, évtizedekben?
Elég csak streetview-vel körbenézni Budapesten és az ország nagyvárosaiban.
A főutak borzalmas állapotban vannak, lassan terepjárókkal lehet csak azokon közlekedni. Az M3-as autópálya állapota katasztrófa. A házak többsége foltozgatva vannak, sok helyen be sincsenek fejezve. A fővárosi bérházak iszonyúan ramaty állapotban vannak, a 6. és a 8. kerület bérházainak többsége a háborús övezet Mariupolhoz hasonlítható romhalmaz, a 2. világháború óta nem volt felújítva. Látszik, hogy nagy ebben az országban a szegénység.
Én úgy veszem észre, hogy az ország egyre mélyebb szintre süllyed, a környező országokkal ellentétben itt nincs igazán fejlődés, a látszat, a külső itt-ott szép, arra néhol adnak, de belülről már rohadt az egész.
Nem!
utcakép 2022-ből: ledes lámpák alatt suhan a hibrid Toyota a jó aszfalton, karbantartott házak között.
utcakép a 90-es évekből: higanylámpák hunyorognak a burkolatlan út fölött, amin egy Wartburg kombi tántorog végig, az út mentén lepusztult házak.
ez két nagyon pontos leírása annak, amilyen egy falusi utca volt akkor és most.
A fizetések is megérnének egy misét, hogy mennyivel -sokkal- többet érnek.
#33: Ilyen falusi képet én is könnyen tudok írni:
60-as évek eleje: petróleumlámpa pislog a szobában, az utca földút, kaviccsal leszórva, kinti WC
70-es évek közepe: villany bevezetve, hűtőgép, mosogép, WC bent, utca aszfaltozva
Az nem mérvadó, hogy a 30 éve még nem volt led-lámpa és elektromos vagy hibrid autó. A Wartburg nem tántorgott, hanem rendesen ment. A házak nem voltak lepusztulva, akkor nem lehetett volna sokukon "Tiszta udvar, rendes ház" tábla.
A fizetések reálértéke nem nőtt olyan sokat.
#15: "Én debreceni vagyok, itt azért épül-szépül a város és az agglomeráció is (mondjuk jó lenne feleennyi beton, de nincs olyan szemetes és lepukkant a város, mint gyerekkoromban)."
Én 1985-1986 között ott voltam katona, nem emlékszem, hogy szemetes vagy lepukkant lett volna. Sőt, szép és rendezett város volt, jó vendéglátó helyekkel :)
Azért aki nem veszi észre az irgalmatlan fejlödést az valószínüleg ahhiz a réteghez tartozik, aki nem is akaraja!
Lásd itt "wanderowa" pajtit, akinek a brutális életszínvonal beli fejlödés nem észrevehetö...
#38: én nem látok irgalmatlan fejlődést, csak olyat, amitől szerintem többet kellene látni, ha csak a propagandát nézem.
Igaz az is, hogy brutális életszinvonal fejlődést a magam életében nem tapasztalok. Nem tudom, miben kellene megnyílvánulnia ennek. Ugyanabban az 50 nm-es társasházi lakásban lakom, amit 20 éve vettem. Hol kéne laknom? Az azóta a közelben épült 100 nm-es, 100 milliós apartmanban?
Hogy, van aki megengedheti magának, hogy ott lakjon? Annak örüljön ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!