Hogy lehetek egyszerre Soros bérenc is, meg fasiszta is?
"Az nem lehet vélemény, hogy egyikből se kérek?"
Nekem lenne egy kérdésem pont ezzel a mentalitással kapcsolatban.
Írtál egy dolgozatot, vagy 1-est kapsz, vagy kettest. Melyiket választod? Nyilván egyik se jó, nyilván ha lenne opció, hogy ötöst kapsz, akkor azt választanád.
Nem vagyunk abban a luxusban, hogy ezt megtehessük.
És hogy ezt miért mondom, van az a kritika, ami jogos, akkor is ha valaki nem érti.
A Sorosbérenc az nyilván nevetséges, de számtalan esetben láttam embert, aki arról beszélt, hogy ő mennyire nem fasiszta, viszont a fasiszta értékeket magának vallotta, csak nem tudta, hogy az fasizmus.
Ez mellesleg az oktatási rendszerünk kudarca. Nagyon sokanazt gondolják, hogy a fasiszta csak az lehet, akkor megver, megkínoz embereket.
Abban egyetértek, hogy a sorosbérenc és a fasiszta nem megfeleltehtetőek egymásnak. Pontosabb lenne az Orbánbérenc vs. Gyurcsánybérenc, vagy a fasiszta vs. kommunista. Amit leírsz a fasisztákról, az sokszor igaz a kommunizmust relativizálókra is. A Sorosbérenc/Fideszbérenc dolog tényleg egyre nevetségesebb, már mindenkire rásütik.
A kommented második felére reagálva: Értem az analógiát, de nem látok kettest. Inkább az a dilemma, hogy matekból kapjak egyest, vagy angolból. Két elég fontos tantárgy, azon kevesek közé tartoznak, amik az életben is hasznosak, szóval mindenhogy szívni fogok.
"Orbánbérenc vs. Gyurcsánybérenc"
Ez működhet, csak akkor kiesik egy csomó oldal.
"fasiszta vs. kommunista"
Ez nem igazán működhet. Sok esetben egy fasiszta közelebb áll egy kommunistához.
A fasizmusnak nagyon sok alosztálya van, amik akár jobb, akár baloldalon lehetnek.
"Értem az analógiát, de nem látok kettest."
Pedig van, ez inkább akkor már a te gondod, ha nem látod.
Mármint, nagyon sok mindent lehet számszerűsíteni és azok alapján a számok alapján bizony az egyik jobb, mint a másik.
Ezt akarja propagálni magáról, hogy ő jobb és aki nem ért egyet, az mindenista mindenfób mindenbérenc. De ez nem jelenti, hogy igazuk is van.
A számoknak megvannak a maguk korlátai. Ha Hitlert és Sztálint az alapján tennénk mérlegre, hogy ki okozta több ember halálát, akkor egyértelműen az utóbbi lenne a "győztes". Következik ebből, hogy Hitler volt a kisebbik rossz és őt kellene visszahozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!