Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik párt szimpatizánsai a...

Melyik párt szimpatizánsai a szektásabbak?

Figyelt kérdés
Kifejtés is jöhet indoklással.

2022. júl. 27. 10:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
36%
#20 Ez szuper összefoglaló volt!
2022. júl. 28. 10:00
 22/27 A kérdező kommentje:

#20: Még mindig nem érted, hogy a győzelem nem jelenti azt, hogy jól is döntöttek az emberek. Elhiszem, hogy véded a kedvenceidet és megszavazhatjátok még vagy tízszer, attól még nem jó irányba megy az ország. Előbb-utóbb ez nektek is egyértelművé válik, csak akkor már késő lesz.

Úgy könnyű, hogy az ellenzék bármit javasol ti elkönyvelitek, hogy úgysem csinálnák meg. Ellenzékből elég nehéz bizonyítani, kormányon elhiszem, hogy könnyebb. Ennek ellenére MZP Hódmezővásárhelyen például már bizonyította, hogy betartja az ígéreteit, de ez gondolom nem jut el az ingerküszöbödig. Csak az, hogy eltörölné a rezsicsökkentést (haha 😂😂), meg elvinné meghalni a gyerekeidet Ukrajnába. Nevetségesek vagytok, de örüljetek a győzelemnek, a károkat úgyis együtt szenvedjük el.

2022. júl. 28. 12:50
 23/27 anonim ***** válasza:

#22 Amit te nem értesz, hogy rövid távon meg lehet vezetni az embereket, ezt láttuk 2002 után 2006-ban, de hosszú távon nem működik hogy az emberek kárára kormányozzák az országot.

Vagyis még lehetett mondani 2014-ben, hogy átverik az embereket vagy nem jó az országnak amit csinálnak csak az emberek nem értik meg, de 2018-ban, 2022-ben ez már szimpla hülyeség. Már annyira régen volt 2010 és az előtte levő gazdasági impotencia, hogy külön magyarázni kell azoknak a fiataloknak akik akkor még nem szavazhattak. Ráadásul nem egy minimális többséggel győztek, hanem nagyon egyértelműen most már a szavazók többsége konkrétan a fidesz-kdnp-re adta le a szavazatát.

"Úgy könnyű, hogy az ellenzék bármit javasol ti elkönyvelitek, hogy úgysem csinálnák meg. "

Épp ellenkezőleg, azzal volt a baj, hogy tudtuk, hogy meg is csinálnák és nem kértünk belőle.

"Ennek ellenére MZP Hódmezővásárhelyen például már bizonyította, hogy betartja az ígéreteit, de ez gondolom nem jut el az"

Hát, pont nem bizonyított be ilyesmit. Az utóbbi időben nem is foglalkozott a városa ügyeivel és nem véletlenül nyert konkrétan Hódmezővásárhelyen is a fidesz-kdnp jelöltje MZP-vel szemben. Ha MZP bizonyított volna az ott élőknek akkor nyert volna képviselőként is, de nem így volt.

2022. júl. 28. 13:06
 24/27 A kérdező kommentje:

#23: MZP-nek meg lehet nézni az ígéretfigyelőjét, tételesen fel van sorolva, hogy mit teljesített.

Ami az országgyűlési választásokat illeti, nagyon sokan félelemből szavaztak a fideszre. Nem, ezt nem a telexen olvastam, hanem a saját környezetemben tapasztalom. Az embereket nem nehéz megijeszteni, a háborúval pedig sikeresen betalált náluk a Fidesz. De ezek az emberek nem azért szavaztak rájuk, mert annyira elégedettek lennének, hanem mert attól tartottak, hogy az ellenzék belesodorja az országot a háborúba. Szerintem eléggé abszurd, de mindegy is, a lényeg, hogy működött.

Legutóbb ezt már eljátszották a bevándorlókkal, akkor is jól működött, a népszerűség változásában jól nyomon is követhető.

Persze biztosan sokan valóban elégedettek, de nem ennyien abban biztos vagyok.

2022. júl. 28. 13:32
 25/27 anonim ***** válasza:
45%

#24: "MZP-nek meg lehet nézni az ígéretfigyelőjét, tételesen fel van sorolva, hogy mit teljesített."

Ez csak arról szól, hogy fényezze magát. Hallottam, hogy az általa annyit emlegetett olcsóbb buszközlekedés megvalósítása se úgy néz ki, ahogy azt mi hisszük. Valami szar kisbusz közlekedik óránként kb. Na, valószínű a többi eredménye is ennyire sikeres. A Hódmezővásárhelyieket kéne erről megkérdezni, de mivel épp leváltották, gondolom ez is jelzi, hogy mégse olyan szuper az ő polgármesterkedése, mint ahogy előadja. Sajnálom azokat, akik elhiszik a szövegét.

2022. júl. 28. 13:39
 26/27 anonim ***** válasza:
50%

#22. "Előbb-utóbb ez nektek is egyértelművé válik, csak akkor már késő lesz."

Ellenzéki jósda, 22516. rész. Köszönjük!

"Úgy könnyű, hogy az ellenzék bármit javasol ti elkönyvelitek, hogy úgysem csinálnák meg."

Ilyet én is tudok. Úgy könnyű, hogy a kormány mondjon bármit, az ellenzék automatikusan beáll az azzal ellentétes álláspontra és ettől várja a sikerét, akár egyetlen önálló gondolat nélkül.

"Ennek ellenére MZP Hódmezővásárhelyen például már bizonyította, hogy betartja az ígéreteit, de ez gondolom nem jut el az ingerküszöbödig."

Tényleg nem igazán, nem vagyok ugyanis hódmezővásárhelyi. Az viszont egy jel, hogy a Fidesz jelöltje 50% feletti eredménnyel verte szarrá az ellenzék miniszterelnökjelöltjét a saját választókerületében pár hónapja. Talán bízzuk ezt a hódmezővásárhelyiekre, akik gondolom nagyon bölcsnek számítottak, amikor egy korábbi időközin megszavazták MZP-t, ma meg már ugyanolyan mucsai parasztokként vannak elkönyvelve a ballib legendáriumban, mint az ország többi része (már természetesen a fővárosiakon, azon belül is elsősorban a szellemi nívóban igen gazdag angyalföldi kisnyugdíjasokon kívül).

"Csak az, hogy eltörölné a rezsicsökkentést (haha 😂😂), meg elvinné meghalni a gyerekeidet Ukrajnába."

Nem is a hülyeségeket összehordó jelölt volt ám a szar, hanem a nép. Annyira tipikus baloldal, egyúttal annyira szánalmas. :) Nektek nemhogy nyerni nem szabad, de a rajtvonalon sincs semmi keresnivalótok ezzel a mentálissal.

#24. "De ezek az emberek nem azért szavaztak rájuk, mert annyira elégedettek lennének, hanem mert attól tartottak, hogy az ellenzék belesodorja az országot a háborúba."

Ezzel egyetértek, és a népnek ehhez minden joga meg is van. Valóban jól látszott idén, hogy nem most kell kísérletezni és hatalomra juttatni egy ilyen szedett-vetett társaságot, akik már azelőtt összeverekednek az aszalnál, hogy megfőne a leves. A választás éjszakáján pedig egy újabb képet kaptunk a jellemükről, helyes döntést hoztunk, amikor ezeket nem választottuk meg. Négy év múlva lehet ismét próbálkozni.

"Legutóbb ezt már eljátszották a bevándorlókkal, akkor is jól működött"

Ez a szemét Fidesz nem kirobbantott az egyik választás előtt egy migránshullámot, a másik előtt meg egy háborút a szomszédban?? Te figyelj már, és mi lett volna, ha a hazai ellenzék nem vette volna át mondjuk már 2015-ben az uniós balfék gazdáik undorító narratíváit (amivel megjegyzem, még a saját szavazóikkal is sikerült szembehelyezkedniük, "kiváló" stratégiai érzékkel), és mondjuk nem játsszák a Fidesz kezére a következő kétharmadot, he? :D Nem, inkább szidjuk a Fideszt, amiért az egész nyugati világgal szemben is végig képviselte a saját álláspontját (az nem olyan könnyű ám egyébként), és merészelte megnyerni újabb négy évre a választói bizalmát. Ez lesz a nyerő taktika, látszik is az ellenzék eredményein, grat!

2022. júl. 28. 14:41
 27/27 A kérdező kommentje:

#26:

"Ilyet én is tudok. Úgy könnyű, hogy a kormány mondjon bármit, az ellenzék automatikusan beáll az azzal ellentétes álláspontra és ettől várja a sikerét, akár egyetlen önálló gondolat nélkül."

Én nem ítélek el mindent amit a Fidesz csinál, szerintem voltak jó ötleteik is.

"Nem is a hülyeségeket összehordó jelölt volt ám a szar, hanem a nép."

Nem ezt mondtam. De egyszerűen az emberek általában érzelmek mentén döntenek és nem feltétlenül megfontolt gazdasági racionalitásból. Ez nem baj, nem kell mindenkinek közgazdásznak lennie, de attól még így van. Azzal pedig, hogy MZP előre elmondta az igazságot, nem gondolom, hogy hülyeséget beszélt volna, kampány szempontjából viszont nem volt célravezető.

"Ez a szemét Fidesz nem kirobbantott az egyik választás előtt egy migránshullámot, a másik előtt meg egy háborút a szomszédban??"

Nem erről van szó, hanem a túltolt kampányról, plakátokról, népszavazásokról, hadakozásokról.

Ami MZP-t illeti, nekem is van egy fideszes vásárhelyi ismerősöm. Természetesen szidta MZP-t, bár az egyik fő problémája a sz*rul kivitelezett tram-train volt. Nem mondtam rá semmit.

2022. júl. 28. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!