Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fázni fogunk télen az otthonai...

Fázni fogunk télen az otthonainkban? Az orosz gáz és visszatartása miatt.

Figyelt kérdés

2022. júl. 26. 22:30
A kérdező szavazást indított:
Igen, kevés gáz fog jönni Oroszországból a fűtési szezonra. Központi korlátozás várható.
Nem, Putyin Magyarországnak fog adni eleget.
Igen, olyan drága lesz a rezsiemelés miatt, hogy spórolni kell majd vele, vagy egyesek nem engedhetik meg majd a fűtést..
Nem, olcsó marad a gáz és az átlag magyar meg fogja tudni engedni magának, hogy befűtsön.
Nem, mert átállunk hamar más fűtési alternatívákra. Nem leszünk kiszolgáltatva Putyinnak.
28 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%
Nem fogsz fázni dupla zokniban meg pulcsiban
2022. júl. 26. 22:33
 2/14 anonim ***** válasza:
78%
Egyelőre arra kell készülni, hogy ez is egy lehetséges forgatókönyv. Ha enyhe lesz a tél, nem is nagyon kell majd fűtenünk. De ez majd akkor fog kiderülni, amikor odajutunk.
2022. júl. 26. 23:01
 3/14 anonim ***** válasza:
75%

Akinek kis lakása van, az továbbra is olcsón ki tudja fűteni. Akinek nagy, energiazabáló háza van és szegény, annak el kell gondolkodni, hogy adott esetben csak a ház egy kisebb részét fűtse és ne az egészet, mint korábban.

A lakosság fogyasztását nem fogják korlátozni. Előbb az ipart fogják korlátozni, ezért inkább az üzemek leállása, gazdasági visszaesés, munkahelyek megszűnése a fő veszély energiahiány esetén.

2022. júl. 26. 23:13
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
3. Ki fizeti azokat a több 100 ezres javitásokat amikor majd bevizesednek a falak a kifűtés hiánya végett?!
2022. júl. 26. 23:21
 5/14 anonim ***** válasza:
68%

Mi sajnos nem fogjuk tudni kifizetni.

Nem vagyunk mélyszegények, de hatalmas kádár-kockában élünk amit örököltünk és sajnos fával nem lehet tüzelni.

Már ki is dolgoztunk egy tervet amit augusztus 1-től léptetünk életbe:

1. Házat 18 Celsius fokon tartjuk (nyilván ez még most nem időszerű hisz alapból sokkal melegebb van bent hiszen felmelegszik magától)

2. Nincs meleg vízzel való tusolás, hideg vízben való zuhanyzáshoz kell magunkat hozzászoktatni.

3. Telefonokat/laptopokat csak napi 1 szer tölthetjük és mindenki maximum csak 1 eszközt tölthet fel egyszer egy nap. Tehát hiába van nekem laptopom is, ha a telefonomat egyszer feltöltöm, a laptopomat már nem tölthetem.

4. Mosni csakis kézzel lehet.

5. Nem használhatom az éjjeli lámpámat (félek a sötétben és azzal szoktam aludni)

6. Tvzni csakis napi 2 óra hosszát lehet maximum és csak egy darab készüléken. (A többit el fogjuk adni)

7. Minimalizálni kell az elektromos eszközök használatát (kenyérpirító, mikrohullámú sütő, hajvasaló, stb)

8. Villany csak addig éghet amíg olyan dolgot csinálunk a szobában amihez elengedhetetlen.

Ennyi egyelőre... Sajnos a szüleim bekeményítettek de megertem őket mert nem is élünk valami jól. Hiába van több tv, meg telefon, laptop, azok szülinapi, ballagói ajándékokból vannak és nem önerőből lettek megvéve. Mélyszegények nem vagyunk de tehetősek sem. Anyám szociális szférában van, apám bolti eladó, én egészségügyisnek tanulok tovább... Egyik sem fizet túl jól, ráadásul en még csak egyetemista vagyok, tehát nem vagyok aktív kereső.

2022. júl. 27. 00:18
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

5.

Marhara nagy baromság!

Azt tudod, hogy egy villanykörte nagyon nagyon minimáklisat fogyaszt naponta, felesleges azon spórolni.

Egy kenyérpiritó viszont sokszorosát.

2022. júl. 27. 01:30
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

5. Ostobaság.

A munkahelyen lehet tölteni laptopot. Vegyél erős powerbankot és tölsd fullra a cégnél, így kibírja videozni laptopon egész 7végén. A kábelTV-t le kell mondani, úgyis minden ismétlés évek óta. Netflixet használjatok laptopon. Hireket nem kell olvasni a neten, amikor ingyen újságokban amit dobnak Metropol benne van. Nem kell zuhanyozni sem, szivaccsal hónaljat regget meg pöcsöt/nunit leöblíteni azt kész. frigó minimum fokozaton elmegy, de akár ki is kacsolhatjátok. Közel a bolt.

2022. júl. 27. 03:34
 8/14 anonim ***** válasza:
95%

#6 #7

Ne nekem mondjátok. Nem én találtam ki ezeket.

2022. júl. 27. 06:42
 9/14 anonim ***** válasza:
22%
Kérdező, neked télen csinálnak egy kistesót:)
2022. júl. 27. 06:49
 10/14 anonim ***** válasza:
22%
Jaj, az 5-válaszolónak szántam:) Bocsi kérdező:) 9 vagyok.
2022. júl. 27. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!