Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Látták ezt a posztot? Újabb...

Látták ezt a posztot? Újabb fidesz hazugság lepleződött le?

Figyelt kérdés
Kedves, és kedvetlen, (persze az utóbbi csak ha megnézed, és kiszámolod), fideszes hazudozók. Többször láttam az általatok kiposztolt, Ausztriában 4500 ft, egy kilógram hús, cìmű uszìtást. Mivel ma este volt időm beugrani az áruházba, nagy csodálkozva látom, hogy szokás szerint, megint hazudtok! Mert itt van lefotóztam ugyan annyi a hús ára itt is mint odahaza, 2200-2300 ft! Csak itt 4-5 szöröse az átlagfizetés!”

2022. júl. 26. 08:34
1 2
 11/17 qkker1 ***** válasza:
77%

"valamint azt is hogy a fizetések jócskán magasabbak mint odahaza "

Ez már nem jut el a fideszesekhez, nem beszélnek róla az M1-en.

2022. júl. 26. 09:05
 12/17 anonim ***** válasza:
16%

#10. "valamint azt is hogy a fizetések jócskán magasabbak mint odahaza"

Sok sikert az ingatlantulajdonhoz bármelyik nyugati ország bármelyik nyugati fizetéséből!

A poszthoz: imádnak a kitántorgók azon vergődni, hogy olcsóbb az élelmiszer kint a boltban, aztán meg tömegesen járnak haza fogorvoshoz, autót szervizelni, de még fodrászhoz is. A szolgáltatások ára ugyanis ténylegesen többszöröse ott, mint itthon, de a prolija csak a csirkemellig meg a Starbucksig jut el és azt hiszi, már jólétben él.

2022. júl. 26. 09:14
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

"Sok sikert az ingatlantulajdonhoz bármelyik nyugati ország bármelyik nyugati fizetéséből!"

Itt vannak az átlagfizuk:

[link]

Itt meg átlag négyzetméterárakat találsz:

[link]

[link]

[link]

Számoljunk akkor kicsit, bár a fideszretardok nem is tudnak és nem is szeretnek, de azért próbáljuk meg.

Először is, mediánnal számoljunk, mert az jobban mutatja a valóságos helyzetét egy "átlagos" magyarnak, bár ezt a KSH nem szereti reklámozni, nem is nagyon lehet megtalálni ilyen szép táblázatosan, de kb. a 80%-a az átlagfizunak.

Tehát, Budapest, 2021-es évre összesített átlagfizu:

átlagfizu: 359 675, medián: 287 740

átlagos négyzetméter ár: 939 ezer

Egy 40 m2-es lakásra tehát ~10,8 évig kell félretennie a TELJES fizetését(ami persze nyilván lehetetlen).

Győr-Moson-Sopron:

átlagfizu: 308 516, medián: 246 812

átlagos négyzetméter ár: 612 ezer

Egy 40 m2-es lakásra tehát 8,2 évig kell félretennie a TELJES fizetését egy medián keresetű emberkének.

Békés:

átlagfizu: 213 146, medián: 170 516

átlagos négyzetméter ár: 168 ezer

Egy 40 m2-es lakásra tehát 3,2 évig kell félretennie a TELJES fizetését egy medián keresetű emberkének.

Na nézzünk meg egy Berlint pl ehhez képest.

Náluk a medián az átlagfizu ~85%-a.

Az átlag: [link]

4340 Euró, tehát a medián: 3689 Euró

Átlagos négyzerméter ár: 5,520 EUR/m²

[link]

Egy 40 m2-es lakásra tehát ~5 évig kell félretennie a TELJES fizetését egy medián keresetű emberkének.

Hát izé, Budapesthez vagy Győr-Moson-Sopronhoz képest is egy jóval könnyebb lakáshoz jutnia tehát egy átlagos berlininek.

Ráadásul itt arról van szó, amit külön kihangsúlyoznék, hogy a teljes fizetését félreteszi az illető.

Ami nyilvánvalóan lehetetlen - egy békés megyei átlagpolgár a 170 ezres fizujából pl. nyilvánvalóan egy fillért nem tud félretenni, mert az életben maradás elviszi kb. egy az egyben ezt a pénzt, rezsi, kaja, utazás, ruházkodás.

Na most egy berlini, vagy általában egy német ehhez képest a fizetésének jóval kisebb hányadát költi el arra, hogy az életben maradáshoz szükséges minimumot kifizesse, így nagyobb hányadot tehet félre egy lakásra, ha akar.

Hát szóval.. sok sikert a magyarországi ingatlantulajdonhoz magyar fizetésből, fidesz-retard :D

2022. júl. 26. 10:32
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

#13. Várjunk! Tehát a ballib retard állatja nekiáll érvelni, hogy nyugaton könnyebben vesz az átlagproli ingatlant, mint Magyarországon? Aztaqrva, újabb ellenzéki mélypont. :)

Azért pár trükkre rávilágítanék az érvelésben:

- kijelented, hogy mediánnal számolsz, erre itthoni átlagárat hasonlítasz össze kinti mediánnal (tudom, nem találtál mást, de legalább ne hazudnád átlagnak a mediánt)

- Berlin még Németországon belül sem a legdrágább város

- Németországban eleve nem annyira vészes a helyzet, mint több másik Európai országban, ugyanakkor

- Berlin lakosságának 80%-a él albérletben, számos korábbi hírt olvashattunk, hogy jelentős örökség nélkül a középréteg képtelen ingatlant vásárolni, óriási tüntetések vannak, ha eltörlik az albérleti plafont stb, te meg jössz, hogy találtál két számot az interneten, úgyhogy a németek tudnának amúgy saját ingatlant venni könnyen, csakhát biztosan nem akarnak(!!), mert albérletben élni, ami számos esetben többe kerül havonta, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező, megvásárolt ingatlan törlesztőrészlete, az sokkal nagyobb buli, meg más zsebébe tenni a pénzt, meg ha nem tudsz az utódaidra ingatlantulajdont örökíteni, az út hatalmas buli, hát a nagyvárosi németek már csak tudják...az, b+.

- és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy más, nyugati országokban egy vidéki saját ingatlan sem fog összejönni kivándorló magyar munkerőként, míg itthon azért egy budapesti fizetésből akár készpénzes vétel is élő tud fordulni vidéken.

Én azért beruházok 29 évesen egy 60-70 négyzetméteres budai lakásba, ha nem gond, neked meg sok zsigert Berlinben! Bár azt meg kell hagyni, hogy valószínűleg jobban keresek én itt, mint te ott, ami tudom, hogy nem "fair". :DDD

2022. júl. 26. 11:13
 15/17 A kérdező kommentje:
Az azért megmosolyotató, hogy a fideszes szavazók mennyire járatosak minden ország belügyeiben, jogszabályaiban, energia politikájábab! Mindent ismernek, mindent "jobban" tudnak. Itthon annyit keresnek, hogy szinte bármit bármikor meg tudnak venni. Kérdem én, akkor hogy a vérvörös, rongybatekert......ben hitet el veletek orbán minden sz@rt?
2022. júl. 26. 11:25
 16/17 anonim ***** válasza:
94%

"- kijelented, hogy mediánnal számolsz, erre itthoni átlagárat hasonlítasz össze kinti mediánnal (tudom, nem találtál mást, de legalább ne hazudnád átlagnak a mediánt)"

Te milyen hazugságról beszélsz, f-szarc? :D Medián fizuval számoltam itthon is, meg a berlinit is, ingatlanáraknál pedig átlagárat mindkét helyen, és ezt le is írtam.

Szóval vagy fogyaték vagy, és nem tudsz olvasni, vagy hazudsz.

"Berlin még Németországon belül sem a legdrágább város"

És ki állította, hogy az? Megint próbálsz terelni/hazudozni, NERtard :D

Btw Győr-Moson-Sopron se a legdrágább megye, és mégis elég gyászosan áll Berlinhez képest :D

"Németországban eleve nem annyira vészes a helyzet, mint több másik Európai országban, ugyanakkor"

Leírtam, hogy lehet kutakodni, akinek kedve van.

Mindenesetre a sz-r propaganda-meséd k-vára megcáfolódott, hogy Mo-n könnyebb ingatlant venni, mint nyugat-európában.

"Berlin lakosságának 80%-a él albérletben"

És ez most hogy jön ide?

Attól még aki akar, könnyebben vesz ott lakást, mint egy magyar Magyarországon.

"számos korábbi hírt olvashattunk, hogy jelentős örökség nélkül a középréteg képtelen ingatlant vásárolni"

Hol? :D M1 hiradó meg prostisrácok? :D

Akik már tavaly télre is azt hazudták, hogy a németek meg fognak fagyni, és gyertával fognak világítani? :D

"Én azért beruházok 29 évesen egy 60-70 négyzetméteres budai lakásba"

Nyilván 29 évesen zsebből előrántasz 80-100 millát :DD Balf-sz :DDD

Ennyire nyilvánvalóakat legalább ne hazudj már :DD

Vagy apuka fideszes politikus? :D

Btw nekem Bp agglomerációban van kertes házam, hitel nélkül, apupénze nélkül, úgyhogy annyira ne verd magad az egyébként is csak az álmaidban létező 60 m2-es békási panelodra :D

2022. júl. 26. 11:27
 17/17 A kérdező kommentje:
2022. júl. 26. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!