Ilyen esetben hogy zajlik az öröklés? (lent)
Figyelt kérdés
Nagyszülő - 3 gyereke van - az egyiknek én vagyok a gyereke
Magyarán az unokája vagyok.
Ha az én anyám meghal, de a nagyszülő még él, akkor ő örököl vagy én?
2022. júl. 25. 15:41
1/9 anonim válasza:
Első lépésben a leszármazó örököl. Ha anyukád ggyermektelen lenne, akkor örökölne a nagyid.
Itt tök jól le van írva:
2/9 anonim válasza:
Nekem ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem;
„Házastárs öröklése leszármazó mellett
Az örökhagyó házastársát leszármazó örökös mellett megilleti
– a holtig tartó haszonélvezeti jog az örökhagyóval közösen lakott lakáson és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakon”
Akkor is kap haszonélvezetet az özvegy, hogyha a lakás nem az örökhagyó nevén volt?
3/9 anonim válasza:
Konkrétan kinek a nevén lenne az az ingatlan? Milyen jogon lakott benne az örökhagyó?
4/9 anonim válasza:
Haszonélvező az egész ingatlanra.
5/9 anonim válasza:
4. A haszonélvezet nem öröklődik!
7/9 anonim válasza:
De haszonélvezeti jog sem jár haszonelvezet után!
8/9 anonim válasza:
Az idézett rész csak annyi kikötést ad, hogy KÖZÖSEN KELL LAKNIUK a lakást ahhoz, hogy az özvegy haszonélvezetet kapjon, ezért nem egyértelmű, hogy most mi van.
9/9 A kérdező kommentje:
Özvegy nincs a képben.
2022. júl. 25. 17:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!