Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pontosan ki számít homofóbnak?

Pontosan ki számít homofóbnak?

Figyelt kérdés
Észrevettem, hogy lényegében mindenkire homofóbot mondanak, aki heteró. Kb minden heteró, aki nem ért egyet a Pride vonulgatással, az már homofób. Akkor is, ha csak a vonulgatást nem tudja elfogadni. Pontosan ki a homofób?
2022. júl. 24. 14:08
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
61%
Például aki a pedofíliával akarja össze mosni az lmbtq-t szándékosan, miközben tudja hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, aztán meg sértődötten ajvékol ha lehomofóbozzák. Na pl. az is homofób.
2022. júl. 24. 14:29
 12/36 anonim ***** válasza:
37%

#12 Pedig aki nem heteró, az a normálistól eltérő nemi vonzalommal rendelkezik.

Innentől pedig már kár cifrázni hogy pontosan kihez vagy mihez vonzódik, hogy a saját neméhez, a kutyákhoz, vagy a fákhoz.. Édes mindegy.

2022. júl. 24. 14:34
 13/36 anonim ***** válasza:
34%
A kérdés, hogy miért zavar téged a vonulgatás.
2022. júl. 24. 14:35
 14/36 anonim ***** válasza:
51%
#13 Nem, nem ez a kérdés. Arra válaszolj amit a kérdező kiírt kérdésnek!
2022. júl. 24. 14:36
 15/36 anonim ***** válasza:
83%

De, ez kérdés, mert ha mondjuk azért zavarja, mert épp arra utazna, és a lezárások miatt nem tud normálisan eljutni az uticéljához, akkor az nem homofóbia, hanem egy objektíven megindokolható ok.

Én is jártam már úgy, hogy dolgom volt a belvárosban, és pont akkor vonulgattak ott, és a lezárások miatt nem tudtam odajutni kényelmesen, ahova akartam.

Akkor az ott zavart.

De amúgy meg lesz-rom, tőlem vonulgassanak, nem zavar, ha épp nincs arra dolgom, és nem akadályoznak vele.

Ha viszont azért zavarja, mert alapvetően idegenkedik a homoszexualitástól meg a homoszexuálisoktól, akkor homofób.

2022. júl. 24. 14:43
 16/36 A kérdező kommentje:
15 egyedül a vonulgatásuk nem tetszik. Ez miert homofóbia? Nem tetszik hogy pl Steiner meg a barátja milyen ruhában voltak, miket műveltek ott, nem tetszik hogy drag queeneket látok az utcán Pride alatt, nem tetszik a kép, amit emiatt kialakítanak saját magukról, és ahogy ezzel saját maguk alatt vágják a fát. A normális melegekről is ezért van az a kép sokak fejében, amit a Prideon művelnek. Ha ezek miatt homofób vagyok szerinted, akkor okés,vállalom.
2022. júl. 24. 14:57
 17/36 anonim ***** válasza:
54%

[link]

Érdemes meghallgatni, miért "vonulgatnak".

Ezután tedd fel a kérdést magadban újra.

2022. júl. 24. 15:05
 18/36 A kérdező kommentje:
A kérdés az hogy miért úgy vonulgatnak? Ez a fő kérdés!
2022. júl. 24. 15:09
 19/36 anonim ***** válasza:
57%
Ugyanolyan jelentését vesztett szó, mint a rasszista, ha nem állsz ki nyilvánosan a melegek mellett, homofób vagy; ha van egy ismerősöd, aki meleg, de te valamilyen oknál fogva megveted (pl. adócsaló), homofób vagy. Ugyanez a rasszizmussal, ha nem isteníted a cigányokat, rasszista vagy; ha kifogásolod George Floyd piedesztára emelését, rasszista vagy. Ez lényegében ennyi.
2022. júl. 24. 15:11
 20/36 anonim ***** válasza:
73%

Felteszem, hogy -mint általában minden másnak is- a homofóbiában is vannak szintek. Van, aki kicsit homofób, van, aki nagyon, és van a mi hazánk, ami annyira retteg tőlük, hogy képes sunyi módon keresztbetenni nekik. Nyilván mindegyikük nevezhető homofóbnak, nagy a mikéntje a nem mindegy.

Egyébként meg, akik rögtön a homofóbiával jönnek, azok a homofóbfóbok.

2022. júl. 24. 15:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!