Az Önkormányzati választásokon most akkor kire szavazzak?
#20 "19 vágod, hogy a független is ellenzéki, vagy ennyire fogyatékos vagy? Nem azért mert a magyar narancs, hanem mert itt élek… Istenem, nektek tényleg elment az agyatok!"
Na, akkor kezdjük az elején, mert látom fogyatékossal van dolgom.
1.Jelenleg ellenzékinek a politikai pártok és szavazóik közül azokat szokás nevezni akik az ellenzéki összefogás tagjai és/vagy támogatói. Eddig még a mi hazánkosokat se voltatok hajlandóak ellenzékinek nevezni, nem hogy a függetleneket.
2. az önkormányzati választásokon a legtöbb településen NEM politikai pártok jelöltjei győztek polgármesterként vagy képviselőként. A nagyobb városokra jellemzőbb, hogy pártok politikusai győztek, a kisebb településeken - és már az említett 3 város is ebbe tartozik, pedig nem mind kicsik, 2 közülük 5000 fő feletti, a legtöbb helyen független jelöltek nyertek.
3. a független jelöltek pedig sem nem ellenzékiek sem nem kormánypártiak, mivel nem parlamenti pártokhoz tartozóak. Ezért hívják őket függetlennek. Ugyanennyi erővel ezt a 3 települést nevezhetném kormánypártinak is, meg is mutattam, hogy mindháromban van 1-1 fideszes képviselő is és csak az egyikben van egy dk-s. De ha te a független jelölteket nevezheted ellenzékinek, akkor én meg simán nevezhetem őket kormánypártinak is és az 1 szem dk-s képviselővel állnak szemben.
Szóval akkor maradjunk annyiban, hogy 3 kormánypárti település nem kapta meg azt a pályázati támogatást amit szerettek volna.
Ez sem nagyobb baromság mint ellenzékinek beállítani őket. Az hogy ott élsz és nem fogod fel, hogy nem attól lesz valaki ellenzéki településvezető, mert nem fideszes, az külön sajnálatos, de hát ez van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!