A tanárok hogy kereshetnek keveset?
Édesanyám pont takarító volt. 38 éves és ebből 12 évet dolgozott bejelentve a pedagógiai pálya előtt.
Így már értem mért szomorú a helyzet.
Köszönöm a valaszod.
"édesanyám 3 éve pedagógiai asszisztensként nettó 193ezret kap (érettségi+okj), míg egy diplomás tanár 160-170et? Ez iskolánként valtozik, szar a rendszer, vagy valaki ferdít?"
Csíru! Gépkocsivezető vagyok, elvégzett 8 általános soztályhoz kötött foglalkozás, havi 800 ezernél kevesebbet még sohasem kaptam kézbe. Értem én hogy te elégedett vagy anyád fizetésével, de csak mert eltart. Sokallod mert reggel csak felkelned kell és főz rád, mos rád. Ha neked kéne megélned a saját fizetésednek félmilliót még keveselnél 8 általánossal. Most anyádnak 193 ezret sokallsz diplomával. SZAVAZZ A FIDESZRE majd azok lecsökkentik, akár 47 ezerre is!
"Kérdező, tiszta szégyen vagy! Te gyász!"
Ez mondjuk így, ebben a formában igaz.
Attól is függ, milyen iskolában dolgozik valaki, akár tanárként, akár más munkakörben.
Az alapítványi, egyházi iskolák többet adnak.Illetve, a szakmunkások, szakgimnáziumokban is magasabb a fizetés, ugyanis más minisztériumhoz is tartoznak és nem az EMMI alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!