Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok, hogy a választás...

Támogatnátok, hogy a választásokon csak az szavazhasson, aki itt adózik?

Figyelt kérdés
Vagy, aki itt adózna, ha lenne munkája.

2022. júl. 23. 12:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
40%
Kérdezö nem az baj hogy, szavaznak hanem az hogy, sokan el se mennek igy lett 2/3 meg nyugdijasokra épitet politika meg családokra.Aki szingli azt meg ember számba se vesszik de az el se megy szavazni.
2022. júl. 23. 13:01
 12/21 anonim ***** válasza:
50%

7-nek:

"Akkor a te logikád szerint egy szakmunkàskèpzőt vègzett burkolò,asztalos vagy cipèsz sem szavazhatna?"

Aki elvégez egy szakmunkásképzőt, az egy érettségi nélküli, ám középfokú végzettséggel biztosan rendelkezik.

-Középsulit elvégezte?

+Igen.

-Akkor szavazhat. :D

2022. júl. 23. 13:12
 13/21 anonim ***** válasza:
58%
Az lenne a reális, hogy aki itthon él, vagy itthon élt a választás előtti 4 évben legalább 2 évet az szavazhasson, ha megvan a nyolc általános.
2022. júl. 23. 13:13
 14/21 anonim ***** válasza:
67%

12.

A szakmunkás képző nem számít középiskolának hivatalosan.

Nekem is az van többet tanítottak,mint más középiskolában amúgy.

2022. júl. 23. 13:16
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
9)Ezen logika szerint akkor szavazhatnak a hataron tuliak is.Az egyik felvidèki ismerősöm is Magyarorszàgra jàr vásàrolni,elèg sok àfát kifizet...Ahogy a svàjci nagynènèm is elèg sok adòt hagy itt a fogorvosokob keresztül..
2022. júl. 23. 13:24
 16/21 anonim ***** válasza:
23%

Lehet, hogy tévedek. Én hasonlóképpen tudom:

[link]

Amúgy meg manapság még egy érettségi sem olyan nagy dolog, hogy ne lehetne még ahhoz is kötni a szavazati jogot. (Természetesen felmenő rendszerben.)

2022. júl. 23. 13:25
 17/21 anonim ***** válasza:
77%

16.

Úgy látom ez csak 2016-tól van, régebben nem így volt!

2022. júl. 23. 13:28
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

Adózás alatt gondolom a jövedelmek utáni adózást érted. Szerintem azért bajos ilyenhez kötni, mert ha jönne egy olyan időszak, amikor megint felmegy a munkanélküliség 15% körülre, akkor lesz egy hatalmas tömeg, aki nem tudja választáson képviselni az érdekeit.

Én inkább viccen kívül egy 3-4 kérdéses tesztet tennék a szavazólapokra, amit minden normális ember meg tud oldani. Ilyen szintű kérdésekre gondolok, hogy:

- Az ország fővárosán melyik nagy folyó folyik keresztül?

- Ki magyarország államfője?

- Mennyi 6 * 7?

- X-el jelölje, hogy az alábbi országok közül melyek szomszédosak Magyarországgal (2 jó válasz): Lengyelország, Szlovénia, Montenegró, Szlovákia.

Még ha a kérdések és válaszok is előre publikusak lennének, szerintem akkor is lenne legalább 5-10%-nyi szavazat, ami érvénytelen lenne emiatt...

2022. júl. 23. 13:28
 19/21 anonim ***** válasza:
82%

Határon túli (erdélyi) magyarként messzemenően támogatom. A határon túliak többségéhez hasonlóan nem is szavaztam soha magyarországi választásokon.

De az érem másik felét is megemlíteném: messzemenően támogatnám azt is, hogy a magyarországi politikusok se aktuálpolitizáljanak Erdélyben.

Vannak saját pártjaink...

Orbánnak sem muszáj Tusványoson vilaggá böfögni az aktuális legújabb marhaságait, tartson beszédet otthon!

Tíz éve lovagoltok a határon túliak szavazati jogán (amivel legtöbben nem is élünk), de 30 éve kussol mindenki arról, hogy a politikusaitok háromszor annyi ideje folyton itt kavarják a sz...rt, beavatkoznak kampányokba, beleszólnak helyi ügyekbe, irányítani próbálnak helyi pártokat és egyházakat, könyékig vájkálnak az erdélyi közéletben - egy másik országbterületén!

Lapokat záratnak be, ha bem tetszenek, vezetőket váltatnak le, felvásárolják fél Erdélyt!

Csak mondom... én sosem szavaztam át oda - kérdés, ők mikor kezdenek el végre hazatakarodni oda, ahol olyan lelkesen, kétharmaddal hatalomra emelte őket a népük 2010-ben, és hatalomban tartja őket azóta is???

Miért nekem kell nézni a pofájukat, aki sohasem szavaztam rájuk? Parádézzanak azoknak, akiket képviselnek, otthon!

2022. júl. 23. 13:29
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Ti a Horthy-rendszert sírjátok vissza?Akkor volt a választòjog vagyoni,kèpzettsegi ès származàsi alapon szabályouva.
2022. júl. 23. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!