Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A KATA, tüntetések & rezsicsök...

A KATA, tüntetések & rezsicsökkentéssel kapcsolatos dolgokat, jól látom?

Figyelt kérdés

1. A KATA kiürítése tényleg disznóság, főleg ilyen rövid átállási időt hagyva. De annak nincs joga háborogni miatta, aki kényszervállalkozóként visszaélt a rendszerrel.

2. Abban viszont igaza van a kormánynak, hogy már csak a nyugdíjrendszer fenntarthatósága miatt is meg kellett volna reformálni. Lehet itt öngondoskodásban reménykedni, de ebben az országban a nyugdíjas szent tehénnek számít. Mivel az egyik legnagyobb és legaktívabb választói réteg, nyomni fogják bele a pénzt a mindenkori kormányok attól függetlenül, hogy fizetett-e egy fillér járulékot is aktív évei alatt.

3. A rezsicsökkentés megvágása várható volt. Abban senki nem reménykedhetett, hogy az állam a végtelenségig be fogja nyelni a különbözetet, bármekkorára is nyílik az olló. Még így is jobban állunk, mint az EU tagállamok nagy része.

4. A gyülekezési jogod nem írja felül az én személyes szabadsághoz való jogomat! Ennyi erővel én is bezárhatnálak egy pincébe, ha nekem nem tetszik valami.

5. A tüntetésen nagyrészt nem csalódott fideszesek és jobboldaliak vesznek részt, hanem ugyanaz az ellenzéki banda, aki az elmúlt 12 évben is ugyanezt csinálta. Ugyanazok az arcok, ugyanazok a szlogenek, ugyanazok a transzparensek, ugyanazok az EU-s zászlók. Láttam már ezeket eleget. Tesznek ezek az adózásra, csak megint az utcáról akarnának kormányt váltani. Így is kell rájuk reagálni!

2022. júl. 22. 13:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

10. Oké, csak akkor nevezzük a nevén. Nem "korlátozás, meg a "csökkentés csökkentése", hanem adóemelés és megszorítás.

Ez az Orbán-csomag.

Nem lesz elég, kelleni fog nekik a többi kisember pénze is.

Fájni fog, de valahogy a politikusok béremelésére, az oligarcháknak való juttatásra, meg veretésre, tűzijátékra mindig jut. A vétlen és a bujtatott alkalmazott katás "adócsaló", nem a multi vagy az állami cég, amelyik ebbe az adózási formába kényszeríti az utóbbi csoportot. A gáz nem olcsó, de az iskoláknak kell tűzifára áttérniük, a szerbeknek a magyar kormány eladhatja a Magyarországon tárolt gázt. Hát nem érdekes?

2022. júl. 29. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!