A KATA, tüntetések & rezsicsökkentéssel kapcsolatos dolgokat, jól látom?
1. A KATA kiürítése tényleg disznóság, főleg ilyen rövid átállási időt hagyva. De annak nincs joga háborogni miatta, aki kényszervállalkozóként visszaélt a rendszerrel.
2. Abban viszont igaza van a kormánynak, hogy már csak a nyugdíjrendszer fenntarthatósága miatt is meg kellett volna reformálni. Lehet itt öngondoskodásban reménykedni, de ebben az országban a nyugdíjas szent tehénnek számít. Mivel az egyik legnagyobb és legaktívabb választói réteg, nyomni fogják bele a pénzt a mindenkori kormányok attól függetlenül, hogy fizetett-e egy fillér járulékot is aktív évei alatt.
3. A rezsicsökkentés megvágása várható volt. Abban senki nem reménykedhetett, hogy az állam a végtelenségig be fogja nyelni a különbözetet, bármekkorára is nyílik az olló. Még így is jobban állunk, mint az EU tagállamok nagy része.
4. A gyülekezési jogod nem írja felül az én személyes szabadsághoz való jogomat! Ennyi erővel én is bezárhatnálak egy pincébe, ha nekem nem tetszik valami.
5. A tüntetésen nagyrészt nem csalódott fideszesek és jobboldaliak vesznek részt, hanem ugyanaz az ellenzéki banda, aki az elmúlt 12 évben is ugyanezt csinálta. Ugyanazok az arcok, ugyanazok a szlogenek, ugyanazok a transzparensek, ugyanazok az EU-s zászlók. Láttam már ezeket eleget. Tesznek ezek az adózásra, csak megint az utcáról akarnának kormányt váltani. Így is kell rájuk reagálni!
"annak nincs joga háborogni miatta, aki kényszervállalkozóként visszaélt"
A kényszervállalkozó nem azt jelenti, hogy nem önként jódolgában vállalkozik? Én így értelmeztem eddig a "kényszer" szót a kifejezésben...???
"annak nincs joga háborogni miatta, aki kényszervállalkozóként visszaélt a rendszerrel"
Gondolom azokra gondolsz, akiknek opció lett volna a rendes alkalmazotti lét, de az kedvezőbb adózás miatt választották a KATA-t, de még akkor sincs igazad: egyik napról a másikra, két hónapos bevezetéssel nem változtatunk meg adózási szabályokat egy normális országban és pont. Ezen akkor is jogos háborogni, ha eddig aránytalanul kevés adót fizetett valaki.
"Abban viszont igaza van a kormánynak, hogy már csak a nyugdíjrendszer fenntarthatósága miatt is meg kellett volna reformálni."
Lehet, hogy igazuk van, de ők vezették be a KATA-t, ők találták ki ezt az egészet, szóval olyan nagyon nem kell tapsolni nekik, ha most rájöttek, hogy elcseszték.
"Abban senki nem reménykedhetett, hogy az állam a végtelenségig be fogja nyelni a különbözetet, bármekkorára is nyílik az olló."
Csak aki elhitte a fidesz legnagyobb választási ígéretét. Várható volt? Igen. A kormány a szavazói arcába hazudott? Igen.
"A gyülekezési jogod nem írja felül az én személyes szabadsághoz való jogomat!"
Azt nem, de a nagykörúton villamosozáshoz való jogodat pl. igen. Szabad kikerülnöd más irányból, vagy szabad gyalog menned.
"A tüntetésen nagyrészt nem csalódott fideszesek és jobboldaliak vesznek részt, hanem ugyanaz az ellenzéki banda, aki az elmúlt 12 évben is ugyanezt csinálta."
Egyelőre. :)
"Abban viszont igaza van a kormánynak, hogy már csak a nyugdíjrendszer fenntarthatósága miatt is meg kellett volna reformálni."
Ez egy ordas nagy kamu. Amit csak úgy bedobott a kormány, hogy magyarázza a bizonyítványát.
Te is kevered a dolgokat, amikor ilyet írsz "Lehet itt öngondoskodásban reménykedni".
Most akkor a nyugdíjkassza a probléma, vagy az, hogy a KATA-snak nem lesz nyugdíja 20-30 év múlva?
Ha utóbbi a probléma, akkor persze sikerült megtalálni a tökéletes megoldást azzal, hogy elvben 18 millióra lett felemelve az éves keret (nem fognak odáig elmenni, mert 12 millió fölött áfa körbe kerülnek), és meghagyva a havi 50ezer.
Mivel a tv nincs összehangban a bedobott indoklással, így látszik, hogy az indoklás csak kamu volt.
3-4. Ok, de ezek hogy kapcsolódnak bármihez is.
5. Ez meg egy nagy levegőbe beszélés. Persze ha kiment 10.000ember 5 éve egy tüntetésre, akkor te arcról felismered, hogy most ugyanazok vannak kinn. Te elhiszed, amit mondasz?
"jól látom"
A saját világnézetedhez formálod az eseményeket, ahelyett, hogy tárgyalagosan néznéd. Ok, ehhez minden jogod megvan. De tőlem ne várjál megerősítést hozzá, hogy igen jól látod, átláttál a mocskos tervükön.
Nem, a KATA reformja nem disznóság, már rég meg kellett volna lépni. A disznóság a vele való visszaélés volt.
A többi OK.
Aki leszólja a Katát, az tuti mind alkalmazott.
Kérdező!
Nem jól látod.
Ez ugye valami fizetett poszt?!
Honnan tudod, hogy nem voltak csalódott fideszesek, jobboldaliak a tüntetők között, egyenként megkérdezted őket?
Ha nem egy kő alatt élsz, az interneten is találkozhattál dühös, csalódott fideszesek felháborodásával.
Sőt, 3+ gyerekes családok kenyérkeresői is voltak a katások és a tüntetők közt egyaránt...
2010-ben még én is a Fideszre szavaztam, "Fülkeforradalmár" voltam, jól át is vertek a palánkon, úgyhogy 2014 óta nem rájuk szavazok (nem, nem is a "gyúcsányra", és minden tüntetésen részt veszek, amin csak tudok, mégsem "csalódott fideszes" meg "dühös jobboldali" vagyok, hanem libsy, hazaéruló, szélsőbalos sorosbérenc...
Ez aztán a széles látókör, apám!
8. "Ti" is körbe lesztek röhögve, Ausztriából, Szlovákiából, Románióból, Horvátországból, Szlovéniából és a szélrózsa minden irányából, egy nem ötpercenként változó jogi környezetből figyelve, hogyan gazdálkodjátok ki az elüldözöttek hiányzó adóját, a kormányzati intézkedések által a várhatónál többszörösen gyorsuló infláció árait, meg a "rezsicsökkentést". Mindazt, amit a miniszterelnökötök intézett.
Jó étvágyat ahhoz amit "ti" főztetek.
Ahhoz, hogy megértsük, hogy miért van a rezsicsökkentés csökkentése és a KATA korlátozása érdemes a költségvetést figyelni: ugyanis elszállóban volt a hiány, amit elő körben a különadókkal próbáltak pótolni, aztán jött a rezsi és a KATA.
És mindez nem biztos, hogy elég lesz.
Ugyanis figyeljük meg: a kamatok emelkedtek az állam finanszírozása egyből akkora összeggel nő, mint az összes befizetendő szja. Innen kezdve, amíg az adósságot nem csökkentik nem lesz ebben javulás. Olcsó kamatokat a FED és a többi jegybank az infláció ellen való küzdelemben felszámolta: az elzárták a pénz csapokat (bár az infláció generálásában is jelentős részt vettek ki a jegybankok).
A fenti hiányt tetézi az, hogy a gáz ára is emelkedett, az oroszok se aják olcsón a gázt, hiába a hosszútávú szerződés nyilvánvaló, hogy a piaci árhoz van igazítva legfeljebb egy diszkont van ahhoz képest benne rögzítve.
Azaz a rezsi kökkentés is veszteséges. És itt a gond: ez így már sok volt egyszerre lénzügyileg nem tartható.
Kérdés persze az ellenzéki összefogás mit lépett volna: valószínű a villanyt feljebb emelték volna a nyugat európai példa alapján. Ausztriában pl 160-200 Ft 1 kwh áram, elöbbi nagyon olcsónak számit, utóbbi már "zöld" áram vizi, nap és biomassza erőművekből.
És nyilván a KATA-t ők is részben eltörlik olyan módon, hogy a nagy cégeknek jó legyen valamint az szja-n emeltek volna egy nagyot, hogy ne érje meg többért dolgozni: azaz csússzon lejjebb a középosztály inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!