A távhő ára is növekedni fog a rezsicsökkentés csökkentésével?
Figyelt kérdés
Volt téma ez valahol, és többen írták, hogy a távhő eleve ilyen maradvány hővel dolgozik. Ami oké is olyan városban, ahol van erőmű, és a gázturbinák hűtővizével fűt a távhő cég pl. egy bazi nagy lakótelepet.
De nálunk pl. van egy tömbfűtőmű, és onnan jön a hő. Nyilván azt is fűtik valamivel.
#rezsicsökkentés #távhőszolgáltató
2022. júl. 19. 11:27
11/18 anonim válasza:
A távhősök nagy része azért nyugodt (mert nemcsak maradványhőből fűtenek és kerengetnek, hanem a szeméttelepből származó égetett szeméttel is), emellett a panellakások kicsik (pl. az enyém 40 nm-es)és bár bőgettem a fűtést egész télen, így is a havi átalányom 10.100 Ft/hó, tehát jóval alatta van az átlagfogyasztásnak (és ebben már az alapdíj, rendszerdíj, melegvíz-előállítási díj is benne van). tehát felőlem alkalmazhatják a gázos lakásokra vonatkozó szabványt, itt a telepünkön senkit sem fog érinteni, az áramdíjam pedig 1855 Ft/hó. Itt sem érint. A vízdíjam 2000 Ft/hó...
12/18 anonim válasza:
Emellett a távhős lakásoknál központilag szabályozzák a hőmérsékletet, tehát minket nem spórolásra akarnak kényszeríteni, hanem egyszerűen csak 18 C-ra fűtik fel a lakást és kész (én ezzel nem tudok spórolni, annyi fokot adnak, amennyit). Míg az egyéni gázkonvektoros lakásoknál bizony az adott egyén tudja letekerni a fűtést és tud spórolni vele.
13/18 anonim válasza:
#11, 10 ezer? :-O
mikor panelba laktam 2011 -be nekem akkor volt már 25 ezer a havi átalánya.
14/18 anonim válasza:
Igen kedves 13-as, ennyi az átalányom, ezt télen-nyáron fizetem. Jah, amúgy többmilliót kifizettem arra, hogy új ablakok és a panelünk külső hőszigetelésére. Ahogy a többi lakó is, 15 évig jó magas közös költséggel, mert hitelből ment a program. Akkor nem irigyelt senki.
15/18 anonim válasza:
Nekem is volt anno Pécsen 25.000 Ft-os átalányom, de ott 70 nm-en laktam, nem szigetelt ház volt és régi vacak ablakokkal...Ennyit számít, hogy kis lakás, szigetelés és ablak...
16/18 anonim válasza:
#14,15; ott szigetelt új nyilászárók, 54nm középső panel... egyszerűen átvette a távhőt a vasmű maradvány hőjéről (7 ezer/hó volt), gázturbinás fütésre a város. (dunaújváros)
17/18 anonim válasza:
Jelenleg a leggazdagabb fűtés. Én 3 szobás 63 nm lakásban élek 18 ezret fizettem télen abbol mivel szereltek mérőt abbol vissza kaptam 15ezer ft tehát ha a gázos is meg kapja ennek a gáznak a dupláját csúnya volna a paneles nem kapja meg. Egy gazos nem tud annyiból fűteni mint egy tavhös. Illetve nálunk ha nem fűtenek az erőmű nem termel áramot. Ergo duplán jo a távhő.
18/18 anonim válasza:
13 jaja nekem is 18 ezer volt meleg vízzel 22 ezer es ez csak telnek nyáron 7500 rendszer fentartási díját fizetek tehát simán bele férne az általányba. Illetve mar sokat fejlődött a távhő nálunk olyan ha fűt akkor áramot termel mellette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!