Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pazarló tehetősebbek, miért...

A pazarló tehetősebbek, miért vásárolják fel a tüzifát a legkiszolgáltatottabb rétegek elől? Nem lenne szükség valamiféle állami beavatkozásra ezt illetően?

Figyelt kérdés
A szegény ember is fizetne érte, de nem tud, mert az átlag felett fogyasztó burzsujok bepánikoltak.

2022. júl. 19. 09:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Nem csak a magyar tehetősebbek vásárolják fel. Egy kereskedő oda viszi az áruját, ahol drágábban el tudja adni. Ha az osztrákok, csehek, németek annyival többet fizetnek, hogy még a szállítási költséggel is bőven megéri kivinni, akkor nálunk kevés is lesz és az a kevés is drágán. Ezért nincs az ildiben kristálycukor. Lisztet, rizst tudunk termelni, de cukorgyárunk nincs, ennyiért nem éri meg idehozni, inkább elviszi máshova.
2022. júl. 19. 15:08
 22/28 anonim ***** válasza:
Én is felvásároltam,átszállitattam a telepemre,majd ősszel árusitom,sajnos ez üzlet mindig a pénz beszél. Nekünk is meg kell gazdagodni valakiből. Ez pont a szegény és azért szegény mert én gazdag vagyok,ha érted.
2022. júl. 19. 15:17
 23/28 A kérdező kommentje:

22#

Gondoltam ilyenre is, hogy néhányan viszonteladóként akarnak seftelni vele.

2022. júl. 19. 15:56
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Már késő beavatkozni, a fa az energiaválság előtt is nagyon drága volt. Most felvásárolják a készleteket azok, akik 10 éve nem láttak fűrészt sem és ahogy írtad, ott fog megrohadni a kertben. Nem az ár fog elszállni, hanem egyáltalán nem lesz kapható a tűzifa. Így viszont lesz piaca a hasított fás cigányoknak, mert csak náluk lesz megfizethető (lopott) áru.
2022. júl. 19. 16:38
 25/28 anonim ***** válasza:

Akkor úgy néz ki, hogy az is hagyomány lesz nálatok, hogy télen nem fogtok fűteni, mert fát akkor se fogtok tudni venni, ha lenne, mert nem lenne rá pénzetek. De nézd a jó oldalát, amit a fán, gázon megspórolsz abból majd fogsz tudni ennivalót venni, mert nem engedhetnétek meg magatoknak másképpen. Egy hagyományból így következik majd a másik.

Örülök, hogy vannak még hagyomány tisztelő emberek :)

2022. júl. 19. 17:12
 26/28 A kérdező kommentje:

25#

95-96-97 tájékán nem mindig volt rá pénzünk. Szüleim 94-ben voltak utoljára parlamenti választáson. Apám az eredményt látva akkor azt mondta, hogy semmi értelme a továbbiakban részt venni. Aztán felnőve be kellett látnom nekem is. Őrzöm ezt a hagyományt, melynek egyébként sokkal mélyebbek a gyökerei.

2022. júl. 19. 22:43
 27/28 anonim ***** válasza:
Mi lesz így a többségében szegény romákokkal? Ugye?
2022. szept. 20. 20:15
 28/28 anonim ***** válasza:
26-os, gondolom azért őrzöd ezt a tipikusan proli hagyományt, mert szüleidhez hasonlóan alacsonyan iskolázott vagy. Valami szakmelós vagy 8általános...
2022. okt. 6. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!