Reálisan, elfogulatlanul mekkora bajban lehet az ország?
Na, végre egy értelmes ember, aki képes az öngondoskodásra meg az előre gondolkodásra, nem az állambácsitól várja a sült galambot.
Ha lehet egy tanácsom, ne csak pár kenyeret süss előre - vásárolj be lisztből rendesen, min. fél évig eláll megfelelő módon tárolva, azzal egész télen elvagy.
Mondjuk élesztőt nem tudsz eltenni, de liszt, víz, só, esetleg zsír még, és élesztő nélkül is süthetsz cigánykenyeret egy sima sparhelton is akár, még sütő se kell.
Meg ez vonatkozik más tartósabb kajákra is, érdemes feltankolni télire.
Tudom, hogy már most is rohadt drága minden, de ennél csak sokkal drágább lesz.
Egy nagyon kemény télnek nézünk elébe, ez egészen biztos.
Persze aki hülye, az úgyse hallgat rám, mert csak riogatok, mert a köztévén nem ezt mondják, és majd óbánviktor ezt is megoldja, mindenjólesz.
De akinek van egy kis esze, az már most felkészül.
Mert elmúltak a bőség évei.
Éheztél? Nem.
Fáztál? Nem.
Van hol laknod? Bizonyára igen, nem hajléktalan vagy.
Van interneted? Nyilván, hiszen ide írsz.
Van okostelefonod/számítógépet? Nyilván, hiszen ide írsz.
Bár nem ismerlek, de nagyon valószínűnek tartom, hogy nem kellett eddig egzisztenciális krízissel számolnod, tehát igen, bizonyos értelemben ezek a bőség évei voltak.
Abban az értelemben mindenképp, hogy az elkövetkező időszakban ezek az dolgok sok ember számára veszélybe kerülhetnek, tényleges egzisztenciális problémáik lehetnek.
#9 vagyok
Már csak azt nem értem, miért és ki pontozott le? Aki nem ért hozzá vagy ki? Nyilván nem a pékségek ügyvezetői űzik unalmukat itt a gyk-n és mínuszolnak mert merem otthon sütni a pékterméket, és nem hozzájuk viszem a pénzem közvetlen vagy közvetve...
9-es, hogy hoznád már ki annyiból a kenyeret, amit írtál? BL80-as kenyérliszt 600 Ft/kg.
(Vagy csak nem a BL55-ös finomlisztből sütöd, mert az nagyon nem arra való, igaz, olcsóbb.)
Én készítettem excelben egy kalkulációt, 1 kilós kenyér energiával együtt 600 forintra jön ki. (Ettől még így is én sütöm, mert ezt szeretjük.)
Nagy fosban lehetnek, konkrétan abban, amikor már forgótőke nincs konkrétan. Tehát amikor pl. az ember azt mondja, hogy nincs egy kiló kenyérre valóm, és ez nem azt jelenti, hogy nincs 1 millám a bankban, hanem azt, hogy tényleg üres totál a pénztárcám.
Ők számoltak az eu-s pénzzel, és az nem jött. Ezért kell most beszedni a lakosságtól, a lakosságot sanyargatva.
Azért jellemtelen szemét dolog, mert beadhatnák ők is a lopott vagyonukból. Őszintén, nem azért tettem én se félre, mert nem lett volna igényem elnyaralgatni, de úgy vagyok, hogy szeretem, ha van mihez nyúlni (magán orvos ha kell, vagy bármi hirtelen kiadás). Ezt most akkor majd szépen be fogom fizetgetni, hogy egyensúlyba kerüljön az államkassza? Elfogy előbb-utóbb.
Visszatérve a lényegre, szerintem nagy szarban vannak, és ha az uniós pénz jött volna, ezt nem lépték volna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!