Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pedagógusok miért nem...

A pedagógusok miért nem tüntetnek?

Figyelt kérdés

-Kevés az alkalmazotti fizujuk

-tőlük is élvezték a Katát

-most nekik nincs munka, ráernek

Simán meg lehetne oldani, h vidékről is feljojjenek.

2022. júl. 18. 12:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%
10: ilyen nincs, hogy megtiltsa a tüntetést! Nagyon birkák vagytok, ha ezt elfogadjátok! Van egy régi magyar mondás: gyáva népnek finggal harangoznak!
2022. júl. 30. 20:27
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem tüntetnek pedagógusok is, de most nincs pedagógus tüntetés...

...ha lenne is, ahhoz, hogy tudd, ők pedagógusok, valami látszatja kell legyen - lélekszámban nem tudnak annyian összejönni, amire ne lehetne ráfogni, hogy alig vannak.

Általánosságban véve egyébként a pedagógusok tömbösítve tudják csak kivenni a szabadságukat, nyáron... cserében iskolaidőben csak kivételes esetben tudnak szabira menni, bár nem csak akkor dolgoznak, amikor látod őket - iskolát is előbb "kezdik", később "fejezik be", órai készülést, dolgozat-javításokat, értékeléseket, adminisztrációt többnyire "munkaidőn kívül" tudnak ők is végezni.

Visszatérve a tüntetésre, hatásosan ezt csak olyan időszakban tudják csinálni, amikor a diákokkal kell foglalkozniuk - az ugyanis látványos, ha nincs oktatás, ellenkező esetben viszont magasról tennének rá a "többiek"...

Ergo nem olyan egyszerű a kérdés, hogy "most ráérnek".

2022. júl. 31. 10:20
 13/21 NTBS ***** válasza:
96%

Amikor tavasszal volt a sztrájk, mindenkinek joga volt csatlakozni, de komoly feltételekkel. Pl.: nem tartasz órát, de felügyelned, akkor is kell a gyerekekre. Magyarul a munkahelyen kell lenned é s dolgoznod. Amúgy sem biztos, hogy célt érne egy tüntetés. A társadalom többsége

nem sokra tartja a pedagógusokat. Gyakorlati tapasztalat.

2022. júl. 31. 12:29
 14/21 anonim ***** válasza:
10-es figyelmébe: a sztrájk a munkavállalók alapjoga, egyetlen munkahelyi vezető sem tilthatja meg!
2022. júl. 31. 13:41
 15/21 anonim ***** válasza:

#14 - Igazad van, elméletben így működik.

...gyakorlatban viszont ütheti meg az ember a bokáját emiatt sajnos. :(

2022. júl. 31. 14:55
 16/21 anonim ***** válasza:
#15: ha esetleg ez történne, akkor munkaügyi pert kell indítani!
2022. júl. 31. 20:48
 17/21 anonim ***** válasza:

#16 - elméletileg igen, gyakorlatilag pedig félti (féltheti) az ember az állását.

Tehát igazad van, csak ettől még nem biztos, hogy egyszerű a helyzet.

2022. júl. 31. 20:55
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Pedagógusként polgári engedetlenkedtem, több katás tüntetésen kinn voltam szolidaritásból, bár már egyre kevésbé látom értelmét...Azt a kérdést tenném inkább fel, hogy a szülők mért nem tüntetnek?! Idő kérdése, és elhagyom a pályát, ahogy sokan mások is, a szülőket meg ennyire nem érdekli, hogy milyen jövő vár a gyermekeikre?! Tavasszal az egyik diákom azt kérdezte tőlem, hogy szerintem normális-e, hogy állandó helyettesítések vannak matekórán és úgy írnak témazárót, hogy nem is értek a tananyagot? Sajnos igen, ma már ez a normális...a szülők meg nem tesznek semmit, csak szidnak minket...
2022. aug. 1. 01:05
 19/21 anonim ***** válasza:
bocsánat, értik- elírtam az előbb
2022. aug. 1. 01:06
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Emlékszem anno mikor volt a kockás inges sztrájk,mi diákok is kockás ingbe mentünk aznap suliba,de a tanáraink nem voltak abban.Mikor rákérdeztünk,azt mondták,hogy nekik meg lett tiltva,hogy abba menjenek vagy integethetnek a munkahelyüknek.

Azóta pedagógus vagyok,az előttem szólóhoz csatlakozva szerintem is ki kéne mellettünk állnia a szülőnek is.De ameddig ilyen negatív a pedagógusról alkotott kép nehéz lesz,hiába teszem ki a lelkem a gyermekeikért.Pályakezdő vagyok,3évet jósolok még magamnak.

2022. aug. 1. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!