A pedagógusok miért nem tüntetnek?
-Kevés az alkalmazotti fizujuk
-tőlük is élvezték a Katát
-most nekik nincs munka, ráernek
Simán meg lehetne oldani, h vidékről is feljojjenek.
Szerintem tüntetnek pedagógusok is, de most nincs pedagógus tüntetés...
...ha lenne is, ahhoz, hogy tudd, ők pedagógusok, valami látszatja kell legyen - lélekszámban nem tudnak annyian összejönni, amire ne lehetne ráfogni, hogy alig vannak.
Általánosságban véve egyébként a pedagógusok tömbösítve tudják csak kivenni a szabadságukat, nyáron... cserében iskolaidőben csak kivételes esetben tudnak szabira menni, bár nem csak akkor dolgoznak, amikor látod őket - iskolát is előbb "kezdik", később "fejezik be", órai készülést, dolgozat-javításokat, értékeléseket, adminisztrációt többnyire "munkaidőn kívül" tudnak ők is végezni.
Visszatérve a tüntetésre, hatásosan ezt csak olyan időszakban tudják csinálni, amikor a diákokkal kell foglalkozniuk - az ugyanis látványos, ha nincs oktatás, ellenkező esetben viszont magasról tennének rá a "többiek"...
Ergo nem olyan egyszerű a kérdés, hogy "most ráérnek".
Amikor tavasszal volt a sztrájk, mindenkinek joga volt csatlakozni, de komoly feltételekkel. Pl.: nem tartasz órát, de felügyelned, akkor is kell a gyerekekre. Magyarul a munkahelyen kell lenned é s dolgoznod. Amúgy sem biztos, hogy célt érne egy tüntetés. A társadalom többsége
nem sokra tartja a pedagógusokat. Gyakorlati tapasztalat.
#14 - Igazad van, elméletben így működik.
...gyakorlatban viszont ütheti meg az ember a bokáját emiatt sajnos. :(
#16 - elméletileg igen, gyakorlatilag pedig félti (féltheti) az ember az állását.
Tehát igazad van, csak ettől még nem biztos, hogy egyszerű a helyzet.
Emlékszem anno mikor volt a kockás inges sztrájk,mi diákok is kockás ingbe mentünk aznap suliba,de a tanáraink nem voltak abban.Mikor rákérdeztünk,azt mondták,hogy nekik meg lett tiltva,hogy abba menjenek vagy integethetnek a munkahelyüknek.
Azóta pedagógus vagyok,az előttem szólóhoz csatlakozva szerintem is ki kéne mellettünk állnia a szülőnek is.De ameddig ilyen negatív a pedagógusról alkotott kép nehéz lesz,hiába teszem ki a lelkem a gyermekeikért.Pályakezdő vagyok,3évet jósolok még magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!