Miért lett 10 évre titkosítva a 2022-es augusztus 20-i tűzijáték költsége?
Ebben a cikkben azt olvastam, hogy a 2022-as augusztus 20-i tüzijáték költsége titkosítva lett 10 évre.
Kérdésem, ennek mi az oka? A tűzijátékot közpénzből tartják, akkor miért nincs joguk az adófizetőnek megtudni, mégis mennyi pénzt költenek erre?
Marha egyszerű: baromi drága, lopnak belőle és vérlázító, hogy miközben a KATA-sokat vegzálják és piaci árat kell fizetni a nevetségesen alacsony "átlag" rezsi fölött, addig egy értelmetlen tűzijátékra lehet szórni a pénzt.
Ha bármit bármikor titkosít egy kormány, annak csak és kizárólag az az oka, hogy sumákolnak. Pláne egy tűzijátéknál, ahol aztán még azt sem lehet ráfogni, hogy nemzetbiztonsági okból van titkosítva.
Tavaly 12 milliárdot herdáltak el rá, szerintem idén lesz 30-40 milliárd, amiből persze a valós költség a fele se lesz, mert a többit ellopják.
De a 30 milliárd is családonként kb 10 ezer forint.
Nem értem, hogy ilyen gazdasági helyzetben mi a búsbüdös francért kell rázni a rongyot, ahelyett, hogy azt mondanák, "most nem tartunk tűzijátékot, mert gazdaságilag nem okos döntés"
Nemtudom miért 10. Általában 75-re szokás.
Ezért oldották fel mostanában a 2. világháborús titkosítások javát. Ezért van sok 2. világháborús dokumentumfilm mostanság.
Az egész ott kezdődik hogy a hír az atlatszo.hu-tól ered.
Amilyen gyakorisággal mondanak valóságot, lehet hogy egy szó sem igaz az egészből.
16-os
Kevered a közmédiával és holdudvarával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!