Ugye a rendőrségnek és a katonaságnak mindig a mindenkori kormányt kell védenie, nem az állampolgárokat?
Konkrétan az állami rendet védik.
Kérdés inkább az, hogy azt az állampolgárok, vagy az állam irányítói veszélyeztetik-e.
A katonák esküje pontosan így hangzik:
"Én Gipsz Jakab xyz rendfokozatú esküszöm, hogy Magyarországot híven szolgálom, hűséges honvédje leszek.
Magyarország függetlenségét, az állampolgárok jogait és szabadságát bátran, a törvények betartásával és betartatásával, a rám bízott honvédek és fegyverek erejével, életem árán is megvédem.
Előljáróim parancsainak engedelmeskedem, alárendeltjeimet jogaik tiszteletben tartásával vezetem, róluk emberséggel és felelőséggel gondoskodom.
Isten engem úgy segéljen!
Szóval mivel egy Fideszes kiscsaj áll a Magyar Honvédség csúcsán így konkrétan azt teszed amit a kormány akar, mert a végső szó az övék.
Olyant 100%, hogy nem fogsz látni, hogy a katonák a kormány ellen forduljanak, mert egyszerűen képtelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!