A magyarok mért nem szeretik Franciaországot?
8.
Nem teljesen.
Az elsötétülés eszméjét értem az alatt.
Egyébként én továbbra se értem, hogy a magyaroknak mi a franc baja van, hogy Macron gimisként beleszeretett egy nálánál idősebb tanárnőjébe és bár szülei meg mindenki tiltakozott ellene, de mégis kitartottak egymás mellett... Macron koravén kamasz lehetett... ennyi... Napóleon első neje is idősebb volt Napóleonnál... és csak azért keresett második feleséget magának, mert nem tudott neki gyereket szülni....
De továbbra is felháborodok azon, liberális érzelműként, hogy egy 68-70 éves embert hullával vetünk össze...ha neked is lenne és lett volna ennyi idős anyád, vagy ennél idősebb nagyapád.... meg nagybácsikád és látod a kontrasztot, hogy ők milyen jó szellemi fizikai állapotban vannak, másokhoz képest akik tőlük fiatalabbak, akkor te is felháborodnál...
Sokan szeretik, még síelni is számtalan magyar megy oda, miközben Ausztriában sokkal közelebb hasonlóan jó pályák vannak (világos,hogy Ausztria az egyik legdrágább, de Franciaországig csak a síelés miatt biztos nem utaznék el,az útiköltséget nézve még többre is fog kijönni).
Amúgy én is szeretem Franciaországot,de csak nyáron szoktam arra járni amikor Svájcba megyek a rokonaimhoz Genfi-tó közelébe, akkor át szoktam menni Franciaországba is Annecy-be,ami az egyik legszebb kisváros,amit valaha láttam.
Nem jártam ott, mert enkem nem vonz se párizs, se a szőlőkertes-kastélyos vidék, se a mediterrán part. De franciákkal nem hiszem, hogy bárkinek baja lenne ismerőseim közül.
Akik voltak arra, pl Párizs belvárosában, azt zavarta, hogy... nincsenek franciák, csak bevándorló mindenhol. De ennyi, más rossz dolgot nem mondtak. Ilyen hülyeségek voltak, hogy koszos a város, de hát ez minden világvárosra igaz... nem nagyon jártak még Pesten, azt hiszem 😃
Franciaország szerintem nagyon is szerethetō,inkább a franciák "furák" néha.A fiatalabb generáció azért már nyilván más,de az ilyen régi legendák,mint pl hogy nem szeretnék fürdeni,inkább parfümmel küzdenek a szagok ellen,vagy nem hajlandóak más nyelveken megszólalni,nagyon is megalapozottak.
Én nekem vannak francia barátaim,tudok franciául,országot is nagyon szeretem,tehát van némi rálátásom a kultúrájukra,és bōven van,amiért lehet ōket kedvelni,illetve tisztelni.
Javaslom mindenkinek,hogy koncentráljon a pozitívumokra.
Több ok közül egy ami még nem hangzott el:
Csigát zabálnak.
19-es "Nemzet rontó trianon bitangok a magyarok...."
Dualizmus korában is az volt, mint azt követő évszázadokban... ingatlan spekulánsok drágán adták a lakásokat, a szegényebbek meg össze zsúfolódtak..
Ausztriával ellentétben itt az egy tömbben élő nemzeti kisebbségeknek nem volt tartományi parlamentjük és általános egyenlő és titkos választójog se volt.... a Trialista államról sőt a föderatív berendezkedésről se akartak hallani a magyarok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!