A KATA-sok problémájára ez lehet a megoldás?
Egyesek azt tanácsolják menjenek el a KATA-sok dolgozni.
Míg a KATA-sok nem szeretnének adót fizetni.
Mi lehet a megoldás? Olyan állami program, ahol a bizonyítottan exKATA vállalkozókkal nem vonnak le adót. Na, így élmények dolgozni.
A magyar átlagban bruttó 550ezer forint körül alakul. A KATA-sok pedig sokkal értelmesebbek az átlagnál ezért vállalkozók. Itt tehát minimum bruttó 700 ezerrel illik számolni.
Bruttó 700ezer után egy melós kézhez kap 465500 forintot. Igen ám, de a munkáltató a bruttó 700on felül is fizet még további kB 100000ezer forint járulékot. (Valamint bejárás, irodaszer, munkaeszkoz, rezsi, stb). Szóval ahhoz, hogy 465öt kézhez kapjon az ember, a munkáltatónak ezzel kB dupla költsége van, az az igazi bérek.
Nem azt mondom ne fizessem semmi adót, de a bruttó 700ból egy katas ne 465ezret kapjon csak még, hanem mind a 700ezret.
Szóval a szuperbruttóból kapja kézhez a bruttojat. Ez így lenne igazságos, de Orbán mindenáron ki akar cseszni az innovatív, rátermett Kata vállalkozókkal.
Vagy ez, vagy mennek külföldre a KATA-sok. Lehet választani!
Bár nem tudom kinek van kedve elmenni alkalmazottként dolgozni, mikor egy vállalkozó ettől többre érdemes, ettől jóval értelmesebb
10
Nem a pizzás dolgozója, nem a pizzás adja neki a szállítóeszközt.
Az ételfutár ebben a formában vállalkozó, vállalja a pizzás cégnek, hogy termékét kiszállítja. Tkp. belföldi árufuvarozó, csak nem teherautóval, hanem biciglivel.
Megnéztem a portált. 1 KATA-s 80 év alatt éri el a 42 évet.
Fizet 3% adót.
Akkor én miért fizetek a tőzsdei nyereségem után 15 %t ???
2-"A KATA-sok visszatalálnak a munka világába"
Micsoda ótvaros, lepukkant hazug duma!
A munka világát a legmélyebbre taposta a soha nem dolgozó Orbán és a hozadéka: olyanról beszélnek, amiről halovány lila fingjuk sincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!