Most akkor tulajdonképpen mi a helyzet ezzel a rezsivel?
9
Ebben benne szinte minden réteg, mert akinek lakhelyén nincs vezetékes víz, annak a fúrt kútjában működő búvárszivattyú okoz túlfogyasztást.
Ami biztosnak látszik, hogy a távfűtött panelekben lakóknál nem keletkezik túlfogyasztás. Családi házak esetében több ok, a nagyságuk, fűtési rendszerük, szigetelésük, használt elektromos berendezésük (pl. elektromos tűzhely, bojler). A vályogházaknál az utólagos komfortosítás foka és azok áram és gázfelhasználása, szóval milliónyi szempont.
Nyilván egyszerűbb lenne megtolni fölfelé a limiteket, de akkor kiesne nagyságrendnyi állami bevétel.
"A családok 3/4-e -ahogy ígérte- még benne marad a rezsicsökkentésben"
Ez abszolút kamu. 5.6 millió fogyasztóról beszéltek (villany esetében), miközben nincs ennyi háztartás Magyarországon (és sok társasház egyetlen fogyasztónak számít). Értsd: az átlagba (és így a 3/4-be) belevették az évente max 2 hónapot használt nyaralókat is. Gáz estében pedig azokat, akik kizárólag főzésre használják a gázt. Így erősen torzult átlagokkal számolnak. Így persze könnyen elérhető a 3/4, bár ezt a számot is erősen kétlem. Leginkább azt, hogy a 3/4 mindkét esetben kimarad.
"Nem kell félni. A családok 3/4-e -ahogy ígérte- még benne marad a rezsicsökkentésben"
Korábban meg azt ígérték, hogy teljesen megvédik a rezsicsökkentést. Amúgy pont a családosok fognak szívni, mert ők valószínűleg az átlag fölöttiek.
"Ez abszolút kamu. 5.6 millió fogyasztóról beszéltek (villany esetében), miközben nincs ennyi háztartás Magyarországon "
Teljesen egyetértek.
Most hétvégén lejöttem a szüleimhez, ők egy kisvárosban laknak, kertes házas részen (igazából egy volt falu). Nem beszéltem még olyannal, aki ne lépte volna túl vagy a gázt, vagy a villanyt, vagy mindkettőt. Pedig ez nem egy gazdag környék egyáltalán, a házak döntő többsége Kádár kocka, teljesen átlagos lakókkal, senki sem medencét fűt, meg téli kertet.
Én meg beleférek mindkettőbe kényelmesen, de könyörgöm, én egy garzonban élek egyedül...
". Most ő egy fogyasztónak minősül, mert ő nevére lett írva mind a két ház vagy kettőnek, mert két villanyóra van."
Nem, az eddigi kommunikáció alapján a fogyasztási hely számít. Lehet a neveden 50 gázóra is, ha azok különböző címen vannak, akkor külön-külön számolódik rájuk a rezsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!