Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit jelent pontosan, hogy...

Mit jelent pontosan, hogy piaci árazású lesz az energia? Az mennyit jelent?

Figyelt kérdés

Én kétféleképpen tudom értelmezni.

Első a logikus, hogy amiért vesszük az olcsó orosz gázt, meg amit paks előállít, azon az áron kell fizetni a rezsit, ha túlfogyasztasz az átlagnál.

Másik ami baromság lenne (nekünk parasztoknak), de ezzel számol az összes média, hogy Eu-s piaci árazású lesz, ami nagyon magas.

A kérdésem pontosabban tehát, hogy honnan veszi a média, hogy a piaci ár az rögtön a nemzetközi ár és nem pedig az, amit Magyarország vesz magának?

2022. júl. 16. 10:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Az oroszoktól is piaci áron kaptuk a fidesz által kedvezményesnek hazudott gázt.
2022. júl. 16. 10:33
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Az EU-s árhoz EU-s fizetés is dukálna...és nézzétek meg már a jóléti EU-s országokban is sírnak! Akkor itt MO-n elképesztő fél év előtt állunk, amibe rengetegen belerokkannak és erre a közhangulatra, még felmerik húzni, majd az újabb covid hullámot...gratulálok előre is!
2022. júl. 16. 10:36
 3/12 A kérdező kommentje:

"Az EU-s árhoz EU-s fizetés is dukálna"

Hát ezaz... Pontosan ez a kérdésem, hogy a piaci árnak mi a definíciója? Mert a gázt biztos más áron vesszük, mint más Eu-s országok, akkor melyiket veszik figyelembe ilyenkor?

Vagy ott az áram, aminek jó részét magunknak állítjuk elő, gondolom ki lehet számolni, hogy egységyni energiát, mennyibe kerül előállítani egy cégnek, na most ezt fogják nézni a vezetők, vagy a nemzetközi szintet? De ha az utóbbit nézik, akkor itt fogunk megfagyni, mikor már nyugaton is be vannak szarva, holott jóval nagyobb fizetésük van.

2022. júl. 16. 10:40
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Bevételről van szó, mindent a világpiaci áron számolnak.
2022. júl. 16. 10:51
 5/12 anonim ***** válasza:
72%
Van egy olcsó rozsdás sniccerem az pont jó lesz ha majd le kell vágni a "disznókat", többet nem érnek.
2022. júl. 16. 10:52
 6/12 A kérdező kommentje:

Kérdésre is esetleg valaki? :D

Én hülye mérnök vagyok, nem értek a közgazdasághoz, ennek a piaci ár fogalomnak van valami értelmes definíciója?

2022. júl. 16. 10:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Eddig csak találgatások mennek az árról egy valaki bedobta ezt a 240 ft-ot és ezzel van minden tele. Meg kell várni a konkrét törvényt és utána kiderül minden. Egyébként, akinek villanybojlere van és nem gáz, az lehetetlen, hogy kijöjjön a rendes áram+villanybojler kombóval 210kw-ból! Szóval a kormány nem tudom, hogy számolt, hogy nem sok embert érint ez, de az tuti, hogy akinél csak villany van az nem áll meg 300kw-ból a kettővel és akkor még nem is pazarolt semmit, nincs benne egy légkondi vagy téli fűtés sem árammal! Ha netán valaki az elmúlt telet árammal fűtötte ki annak simán a mostani 240 ft-os számítással 150.000 lenne a villanyszámlája, amit nem fog tudni kifizetni senki sem! Ha ezt meghúzzák magával ránt olyan iparágazatokat, akik az emberek pénzéből éltek, mint például a vendéglátás, mert kinek lesz pénze étterembe menni ilyen rezsik mellett vagy cukrászdába? És, még ugye nekik is emelni kell az áraikat stb. A villany 210 kw elég lehet egy egyedül élőnek, akinek nincs villanybojlere vagy egy nyugdíjas házaspárnak stb. , de ők akkor meg a gázból lépik túl a keretet bőven, hisz akkor gázzal süt/főz/bojler+fűtés kombó 144 köbméterből, megintcsak senkinek nem fog kijönni a matek, főleg nem 1 4 tagú családnak. Azt mondom várjuk meg a hivatalos közleményt, de ha ezt meglépik leszedik a fejüket, mert ez rengeteg embert húz a létszint alá, akik most épphogy lebegtek a felszínen a keretükből, ők a víz alá kerülnek és megfulladnak...és , mint mondtam jön a következő covid hullám ennek csúcsára!
2022. júl. 16. 10:58
 8/12 anonim ***** válasza:
78%
Jah tényleg hozzák vissza a covidot is, az a baj ezek az új villanyoszlopok már nehezen mászhatok hogy teszem majd fel nekik a kötelet.
2022. júl. 16. 11:08
 9/12 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem is meg kell varni a hivatalos közleményt nem erdemes találgatni.

Csak mi meg pont jövőhet elején írnánk a szerződést egy házközponti fűtésű lakásra, amirol abszolút nem volt szol, és most félünk hogy be merjük e vállalni.

2022. júl. 16. 11:38
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez annyit jelent nagyjából, hogy inged-gatyád lehúzhatják rólad a szolgáltatók havi szinten - attól függően, hogy éppen hogyan ébredt a fővezérük.
2022. júl. 16. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!