Mit jelent pontosan, hogy piaci árazású lesz az energia? Az mennyit jelent?
Én kétféleképpen tudom értelmezni.
Első a logikus, hogy amiért vesszük az olcsó orosz gázt, meg amit paks előállít, azon az áron kell fizetni a rezsit, ha túlfogyasztasz az átlagnál.
Másik ami baromság lenne (nekünk parasztoknak), de ezzel számol az összes média, hogy Eu-s piaci árazású lesz, ami nagyon magas.
A kérdésem pontosabban tehát, hogy honnan veszi a média, hogy a piaci ár az rögtön a nemzetközi ár és nem pedig az, amit Magyarország vesz magának?
"Az EU-s árhoz EU-s fizetés is dukálna"
Hát ezaz... Pontosan ez a kérdésem, hogy a piaci árnak mi a definíciója? Mert a gázt biztos más áron vesszük, mint más Eu-s országok, akkor melyiket veszik figyelembe ilyenkor?
Vagy ott az áram, aminek jó részét magunknak állítjuk elő, gondolom ki lehet számolni, hogy egységyni energiát, mennyibe kerül előállítani egy cégnek, na most ezt fogják nézni a vezetők, vagy a nemzetközi szintet? De ha az utóbbit nézik, akkor itt fogunk megfagyni, mikor már nyugaton is be vannak szarva, holott jóval nagyobb fizetésük van.
Kérdésre is esetleg valaki? :D
Én hülye mérnök vagyok, nem értek a közgazdasághoz, ennek a piaci ár fogalomnak van valami értelmes definíciója?
Igen, szerintem is meg kell varni a hivatalos közleményt nem erdemes találgatni.
Csak mi meg pont jövőhet elején írnánk a szerződést egy házközponti fűtésű lakásra, amirol abszolút nem volt szol, és most félünk hogy be merjük e vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!