Valaki össze tudja nekem foglalni röviden mi ez a KATA körül zajló probléma? A kormány mivel indokolja, mi a kormány valódi célja (csak hogy elkülönítsük mert sajnos ezt sokszor el kell), és az embereknek miért nem tetszik?
11.
Ne haragudj, de szerinted ezt ki veszi be?
Azért volt egy 10 milliós országban 430 ezer katás, mert jaj, annyira szar, épp hogy kijönnek a pénzből.
Nem, szimplán pofátlanság volt, hogy havi 1 millával is kevesebbet adózott, mint egy minimálbéres.
Legalább ennyi gerinc lenne benned, hogy felvállalod.
Van itt egy kis fogalmi zavar.
1. Ez sem csalás, sem visszaélés. Teljesen törvényes, ami 9 éven át nem zavarta a kormányt. Sőt, a közterheken sem emelt. Annyi köze van a csaláshoz, mint a bizonyos feltételekhez kötött SZJA mentesség, és csökkentett ÁFA.
2. Nem szűnik meg, taxisok pedig mentesülnek a változtatástól. Szóval, ha csalás lenne, akkor miért is marad?
3. Aki szerint csak 50 ezerbe került, az ne menjen könyvelőnek. Ennyire hülyének nem kötelező lenni, miközben tele a net kalkulátorokkal, és részletes adózási tájékoztatókkal.
Azért volt annyi katás, mert így jutottak munkához és ehhez nem kellett könyvelőnek lenni, hogy az adminisztrációt is el tudják végezni.
Miféle 1 millával kevesebb havi adóról beszélsz, amikor 2022-re 12 millió forint volt a katás ÉVES maximális jövedelem, mielőtt a fékezhetetlen agyvelejű orbánista tolvajoknak ötletük támadt?
15
Jól van, szerintem te maradj csendben havi 1 millával.
Értelmezni se tudod mit írok.
A sávval egyetértek.
Én arra válaszoltam, hogy megy itt a sajnáltatás.
Te annyira kretén vagy, hogy arra sem emlékszel mit írtál két hozzászólással korábban? Segítek
"Nem, szimplán pofátlanság volt, hogy havi 1 millával is kevesebbet adózott, mint egy minimálbéres"
4-es, azért baromira nem marad meg 950 ezre, mivel ugye vannak költségei neki is (anyag, üzemanyag, szakirodalom, telefonköltség, stb.)
Attól, hogy ezekről nem kér számlát, és nem számolja el a katás, attól ezek még kiadások neki havi szinten.
Akkor álljon itt az én példám; a helyi közkonyháról kellett kihordanom az ebédet házhoz, napi 60-100 adag ételről van szó, szétszórva a városban. Ezért én kaptam havi 200.000 forintot, és rögtön mondták, hogy állományba nem vesznek fel, csak vállalkozóként hajlandóak velem szerződést kötni. Ebből a pénzből be kellett fizetnem az 50.000-et, ezen kívül saját kocsival hordtam az ételt, tehát a benzinköltséget is kellett ebből fedeznem, ami havi szinten olyan 30.000 forint körül volt akkor. Szerelőhöz szerencsére nem kellett vinnem a kocsit, mert meg tudtam oldani anélkül, de ha az sem lett volna, akkor a szerelőnél a franc tudja, mennyit kellett volna ott hagynom esetenként.
Szóval kiszámolhatod, hogy havonta maradt ebből a munkából kb. 120.000 forint a zsebemben.
De az én k.rva anyámat, ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!