A KATA igazsagtalan volt a berbol es fizetesbol elokkel szemben?
Figyelt kérdés
Egy Katas vallalkozo, akar havi egy millios arbevetelt is meguszott akar 50 ezer forintos adobol, addig a minimalbert kereso alkalmazott mar a 200 ezer forint utan is 67 ezer forintot fizetett az allamnak.2022. júl. 12. 12:09
11/16 anonim 

válasza:

Ha az egykulcsos szja nem igazságtalan, ha a gyerekesek adó és minden más kedvezménye nem igazságtalan, akkor ez sem.
12/16 anonim 

válasza:

#10, kutató vagyok, én is cégnek számláztam néha, főállás mellett, mert doktori fokozattal is alja a bérem a magyar kutatóhálózatban, kellett kiegészítés.
13/16 anonim 

válasza:

#10, te nagyon okos, a 450 ezer katázóból kb. 100 ezren vannak olyanok, akik csak/túlnyomórészt a lakosságnak számláznak. Mert tudod fodrász nem csak a Marinéninek kell, de egy divatbemutatóra vagy filmforgatásra is. Arról nem is beszélve, hogy hány lakossági ügyfél kér céges számlát, mert el tudja számolni magának.
14/16 anonim 

válasza:

Ja értem,ezt nem tudtam.
#13 bazdmeg,írtam is h lehet rosszul értzelmezem mert annyira nem jártam utána,miért nem lehet normálisan válaszolni...?
15/16 anonim 

válasza:

Amikor létrehozták a katát, akkor biztos, hogy tudták, hogy sokan be fognak vele dolgozni cégeknek. Csak eddig engedték és most eljátsszák, hogy "csak most jöttünk rá, hogy visszaélnek vele".
Most az lesz, mint előtte. Hogy az egyik fórumtárs példájával szemléltessem, a Kutyafasza Építőipari KFT-nek Pista ezután feketén fog bedolgozni és még azt az 50 ezret sem fogja befizetni.
16/16 A kérdező kommentje:
#5 miota latsz bele a fejembe?!
Szerintem az lenne az igazsagos, ha a minimalberen foglalkoztatottak semmilyen adot nem fizetnenek, csak a tb jarulekot.
2022. júl. 12. 14:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!